blachu Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 mam narysowana splinem dorge tzn obrys drogi, jak zrobic zeby ja wypelnic , zeby to byla droga a nie sam obrys.
hcpiter Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 extrude ?:) Tylko nie zapomnij go zamknac bo nie zadziala :)
blachu Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 extrudem mi wyciaga w dol lub w gore, a ja mam obry czyli z dwoch stron jest spline, i nawet gdybym obrocil trego splina to mi wypelni w jedna strone i poszeszrzy od rugiego splina
pecet Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 musisz połączyć vertexy tych dwuch spline tak żeby wyszła taka jakby drabinka ;) trzeba pamiętać aby każdy poprzeczny spline który będzie łaczył te vertexy z lini prawej i lewej miał taki sam kierunek, jak już wszystko dobrze połączysz to nadaj modyfikator 'surface'...chyba że ta droga jest płaska to wtedy wystarczy na początku i końcu połączyć vertexy splinami (czyli zamknąć kształt) i dać "extrude" tak jak hcpiter napisał
stormwind Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 musisz połączyć vertexy tych dwuch spline tak żeby wyszła taka jakby drabinka ;) trzeba pamiętać aby każdy poprzeczny spline który będzie łaczył te vertexy z lini prawej i lewej miał taki sam kierunek funkcja cross section z panelu geometry w editable spline, robi to za Ciebie pod warunkiem ze splajny maja tyle samo wertexów i ukierunkowane sa w tą samą stronę.
Recommended Posts