Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po zapoznaiu sie z tutkiem ktorego autorem jest pg, postanowilem nauczyc sie poly modeling na kanciaku :)

Prosze o wyrozumialosc gdyz jest to pierwszy model zrobiony przezemnie przy pomocy poly.

a to zrobilem :

kant1.jpg

kant2.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ała... Moje oczy... Dawaj rendery z perspektywy bo od tych można dostać bólu głowy... :]. A model narazie jest poprawnie.

Napisano

wlasnie stoi pod moim oknem ta bryka i wydaje mi sie ze sasiad ma troche mniej wypukle te nadkola!! :)

Narazie spoko, dawaj rendery z kamery [lol] - az mi sie rymuje... :D

Napisano

Wow, no niezły sprzęt, słyszałem że to ostatni cud techniki ;) Te kosmiczne kształty... to musi być prototyp ufa! :D

A poważnie: fajny temat do modelowania, powodzenia, dobrze Ci idzie.

Napisano

Nowy render tym razem z perspektywy (mi sie podobaja tamte ujecia :P) co do nadkoli to sa odwzorowane dokladnie z blueprintow wiec nie bede ich zmienial na oko jesli nawet 125p ma mniej wypukle

kant3.jpg

Napisano

Okienko to male w przednich dzwiach wydaje mi sie za na rogach jest zbyt szpiczaste... powinno byc bardziej zaoragline na wierzchołkach.. a pozatym motel wg mnie wporzo.... Pozdr

Gość Xk!ll
Napisano

Slupek, ktory masz pomiedzy trojkatna szyba a ta druga przesun troche, bo on jest w miejscu, w ktorym konczy sie luk od gornej ramy drzwi. I z tylu krawedzie na pasie tylnym powinny byc miekciejsze... Pozatym kant jak zywy!

Napisano

nonono :) niezle... moglbys poslac mi blueprinty albo zrodlo podac :) a tak pozatym ma ktos blueprinty do poloneza atu?? bylbym wdzieczny :)

Napisano

blueprinty zdarlem juz jakis rok temu z neta, ale z jakiej strony to nie niestety pamietam, loo sprobuj na googlach wpisac 125p napewno znajdziesz :)

Napisano

co do dresiarskiego tuningu; proponowałbym bocznie spłaszczyć cały samochód. tak oby można było wystawić

przez okna oba łokcie 8D. a tak powaźnie, super ci idzie jak na pierwsze poly!

Napisano

witam

bryka est fana i niemam zastrzezeń do tego modelu;] pozdrawiam

P.S.

loo jak chcesz moge ci podać stronke gdzie jest szkic poloneza ale Caro Plus ja właśnie tego poldka robie i jak chcesz to sie zemnom skontaktuj na gg to ci podam stronke

Gość Xk!ll
Napisano

Moze sie czepiam azle w prawdziwym kancie przedni kierunkowskaz jest nieco dluzdzy od pozycji, a u ciebie sa rownej wielkosci. Pozatym nierowna linia na drzwiach.

Napisano

yo naprawde wypasik

p.s.: moglbys mi dac link do tutka pg? tez chce modelowac :)

Napisano

narazie szczerze mowiac nie mam na nic ochoty niewiem czy skoncze ten model, jesli chodzi o bluepinty to niepamietam, naprawde, ale jak na googlach wpiszecie 125p to powinniscie znalezc, ja tak znalazlem, a co do linka do tutka pg to jest w jego WIP-ie land rover pozdr

Napisano

i jeszcze kola.

wydaja mi sie za duze ale zrobilem je zgodnie z rozmiarami na blueprintach,

co o nich myslicie? - zmniejszyc?

kant7.jpg

kant8.jpg

Napisano

witam

kolejny render :

kant9.jpg

skilo kanty przewaznie nie maja plastikowej zaslepki ktora ja dorobilem (bo nikomu nie chce sie zakladac) wiec piasta jest jak najbardziej na swoim miejscu -chyba,