Napisano 19 Luty 200421 l Po zapoznaiu sie z tutkiem ktorego autorem jest pg, postanowilem nauczyc sie poly modeling na kanciaku :) Prosze o wyrozumialosc gdyz jest to pierwszy model zrobiony przezemnie przy pomocy poly. a to zrobilem :
Napisano 19 Luty 200421 l Ała... Moje oczy... Dawaj rendery z perspektywy bo od tych można dostać bólu głowy... :]. A model narazie jest poprawnie.
Napisano 19 Luty 200421 l wlasnie stoi pod moim oknem ta bryka i wydaje mi sie ze sasiad ma troche mniej wypukle te nadkola!! :) Narazie spoko, dawaj rendery z kamery [lol] - az mi sie rymuje... :D
Napisano 19 Luty 200421 l Wow, no niezły sprzęt, słyszałem że to ostatni cud techniki ;) Te kosmiczne kształty... to musi być prototyp ufa! :D A poważnie: fajny temat do modelowania, powodzenia, dobrze Ci idzie.
Napisano 19 Luty 200421 l no nareszcie jakies ciekawe auto ktos robi ... narazie ciekawie sie zapowiada :)
Napisano 20 Luty 200421 l Autor Nowy render tym razem z perspektywy (mi sie podobaja tamte ujecia :P) co do nadkoli to sa odwzorowane dokladnie z blueprintow wiec nie bede ich zmienial na oko jesli nawet 125p ma mniej wypukle
Napisano 20 Luty 200421 l Okienko to male w przednich dzwiach wydaje mi sie za na rogach jest zbyt szpiczaste... powinno byc bardziej zaoragline na wierzchołkach.. a pozatym motel wg mnie wporzo.... Pozdr
Napisano 20 Luty 200421 l Slupek, ktory masz pomiedzy trojkatna szyba a ta druga przesun troche, bo on jest w miejscu, w ktorym konczy sie luk od gornej ramy drzwi. I z tylu krawedzie na pasie tylnym powinny byc miekciejsze... Pozatym kant jak zywy!
Napisano 20 Luty 200421 l Na zdjęciach też mógł byś się wzorować, bo blueprinty polskiej produkcji nie muszą być doskonałe. Pozatym mógł byś zrobić tuningowaną wersje (przez dresiarzy oczywiście):D
Napisano 23 Luty 200421 l Autor slupek poprawilem, z tylu juz takich kantow nie ma jeszcze troche roboty jest, ale na razie wyglada tak
Napisano 23 Luty 200421 l nonono :) niezle... moglbys poslac mi blueprinty albo zrodlo podac :) a tak pozatym ma ktos blueprinty do poloneza atu?? bylbym wdzieczny :)
Napisano 23 Luty 200421 l Autor blueprinty zdarlem juz jakis rok temu z neta, ale z jakiej strony to nie niestety pamietam, loo sprobuj na googlach wpisac 125p napewno znajdziesz :)
Napisano 23 Luty 200421 l co do dresiarskiego tuningu; proponowałbym bocznie spłaszczyć cały samochód. tak oby można było wystawić przez okna oba łokcie 8D. a tak powaźnie, super ci idzie jak na pierwsze poly!
Napisano 23 Luty 200421 l Poco spłaszczać, wystarczy 3 siedzenia z przodu dać i dresy same będą wystawać :D
Napisano 23 Luty 200421 l witam bryka est fana i niemam zastrzezeń do tego modelu;] pozdrawiam P.S. loo jak chcesz moge ci podać stronke gdzie jest szkic poloneza ale Caro Plus ja właśnie tego poldka robie i jak chcesz to sie zemnom skontaktuj na gg to ci podam stronke
Napisano 23 Luty 200421 l Moze sie czepiam azle w prawdziwym kancie przedni kierunkowskaz jest nieco dluzdzy od pozycji, a u ciebie sa rownej wielkosci. Pozatym nierowna linia na drzwiach.
Napisano 14 Marzec 200421 l yo naprawde wypasik p.s.: moglbys mi dac link do tutka pg? tez chce modelowac :)
Napisano 16 Marzec 200421 l wlasnie..... albo chociaz napisz skad miales rzuty :) - tez bym sobie taka rakiete wymodelowal
Napisano 16 Marzec 200421 l ożesz :o toż to bryka mojego Taty. Nie spieprz tego ;) bo ja sie na autach nie znam ale tego już niebawem kolekcjonerskiego pojazdu zkrzywdzic nie dam:D pozdro
Napisano 17 Marzec 200421 l Autor narazie szczerze mowiac nie mam na nic ochoty niewiem czy skoncze ten model, jesli chodzi o bluepinty to niepamietam, naprawde, ale jak na googlach wpiszecie 125p to powinniscie znalezc, ja tak znalazlem, a co do linka do tutka pg to jest w jego WIP-ie land rover pozdr
Napisano 17 Marzec 200421 l Autor i jeszcze kola. wydaja mi sie za duze ale zrobilem je zgodnie z rozmiarami na blueprintach, co o nich myslicie? - zmniejszyc?
Napisano 21 Marzec 200421 l samochod jest troche za wysoko:D Pokaz siateczke. czekam na wiecej. pozdrawiam
Napisano 22 Marzec 200421 l Wybij sie moze troche i zrob go jak go juz rudy zre gdzies na progach i przy kolach.
Napisano 23 Marzec 200421 l Autor witam kolejny render : skilo kanty przewaznie nie maja plastikowej zaslepki ktora ja dorobilem (bo nikomu nie chce sie zakladac) wiec piasta jest jak najbardziej na swoim miejscu -chyba,