berez123 Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Witam, mam problem w zwiazku ze wspolpraca tych dwoch modyfikatorów, mianowicie vray displacement nie zachowuje sie tak jakby nie widzial mappingu w efekcie tekstura ma inny maping a displacemtn inny, z gory dziekuje za wszelka pomoc pozdrawiam
Sebastian Ozga Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 A próbowałeś zmieniać kolejność modyfikatorów?
JohnZi Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 zazwyczaj u mnie Disp dziala w takie kolejnosci(od dolu) Editable Polu ->Vray Displacement -> Uvw Mapping :)
Bacry Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 To ciekawe JohnZi bo u mnie najpierw jest uv maping a dopiero potem vray displacement
carlosss Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 no więc najpierw zmapuj obiekt normalnie tak jak do tej pory to robiłeś, później mapujesz jeszcze raz tym razem displacement, tylko w map channel dajesz 2 w modyfikatorze UVW mapping, to samo w modyfikatorze displacementu texture chan dajesz na 2 tadadadam jak chcesz mieć podgląd na mapowaną mapkę to musisz sobie utworzyć materiał z tym samym map channel i go tymczasowo wrzucić an obiekt
Bacry Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 a po co tak dziwnie carlosss na jednym map channel też da radę.
Hynol Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 Może kolega po prostu nie umie obsługiwać disp moda - nie klika use obj material, albo robi inny błąd? Pokaż waść ustawienia modyfikatorór - disp, uvw i efekt, bo my nie wróżki.
Rekomendowane odpowiedzi