Napisano 3 Wrzesień 200816 l Witam, mam problem w zwiazku ze wspolpraca tych dwoch modyfikatorów, mianowicie vray displacement nie zachowuje sie tak jakby nie widzial mappingu w efekcie tekstura ma inny maping a displacemtn inny, z gory dziekuje za wszelka pomoc pozdrawiam
Napisano 3 Wrzesień 200816 l zazwyczaj u mnie Disp dziala w takie kolejnosci(od dolu) Editable Polu ->Vray Displacement -> Uvw Mapping :)
Napisano 3 Wrzesień 200816 l To ciekawe JohnZi bo u mnie najpierw jest uv maping a dopiero potem vray displacement
Napisano 3 Wrzesień 200816 l no więc najpierw zmapuj obiekt normalnie tak jak do tej pory to robiłeś, później mapujesz jeszcze raz tym razem displacement, tylko w map channel dajesz 2 w modyfikatorze UVW mapping, to samo w modyfikatorze displacementu texture chan dajesz na 2 tadadadam jak chcesz mieć podgląd na mapowaną mapkę to musisz sobie utworzyć materiał z tym samym map channel i go tymczasowo wrzucić an obiekt
Napisano 3 Wrzesień 200816 l Może kolega po prostu nie umie obsługiwać disp moda - nie klika use obj material, albo robi inny błąd? Pokaż waść ustawienia modyfikatorór - disp, uvw i efekt, bo my nie wróżki.