kozioo Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Zadanie z cyklu prawie beznadziejnych - ma ktoś pomysł, w jaki sposób wyciągnąć z tego obrazka nadający się do czegokolwiek wzór tapety (najlepiej b&w)? Opcja #2 - może ktoś ma coś zbliżonego w swoich zbiorach? :)
Hynol Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Z tego co widzę to tylko jakiś edge detect wchodzi w grę. Potem ewentualna ręczna poprawka linii i wypełnianie.
Bruneq Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 jedizesz krzywymi 1/4 ornamentu, odbijasz 4 razy, potem rozkladasz sobie i włala. Szybsze niz kombunowanie i szukanie tydzien programow do tego:) albo, poszukaj pędzli photoshopowych z ornamentami:)lub jezeli to nie musi byc ten ornament, to dobre zdjecie tapety tez powinno zalatwic sprawe
Lis Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 No Hand made jedynie. Jest kilka detali których się trzeba domyślić tak więc nawet jakiś najlepszy algorytm za ciebie tego nie załatwi.
kozioo Napisano 11 Wrzesień 2008 Autor Napisano 11 Wrzesień 2008 Mam nadzieję, że nie będę musiał tego robić, hehe. 2 godziny przekopywałem wczoraj google, niczego naprawdę podobnego nie znalazłem. Ostatecznie wrzuciłem coś co na moje oko będzie pasowało do reszty pomieszczenia, pozostało liczyć na łaskę pani architekt. Dzięki za rady wszystkim ;) Bruneq - wbrew pozorom 1/4 nie wystarczy, przypatrz się ;)
Lis Napisano 11 Wrzesień 2008 Napisano 11 Wrzesień 2008 2 godziny przekopywałem wczoraj google Śmiało w tym czasie mógłbyś to zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi