Napisano 17 Wrzesień 200816 l Witam Pierwsza sprawa, żeby nie było, w żaden sposób nie rywalizuję z Klimentem, któremu z resztą wielkie dzięki za pomoc w skompletowaniu munduru:). Niemiec będzie mi potrzebny do sceny z goliatem. Pozdrawiam Edytowane 19 Wrzesień 200816 l przez Matchias
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Fajny ;) Tylko nie wiem czy hełm nie nazbyt masywny. A przepraszam, w jakim okresie chcesz osadzić scenkę? Bo mundur jest bardzo wczesny. Biorąc pod uwagę okres używania Goliata przez Niemców to zostają Ci chyba tylko twierdze czarnomorskie...
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Autor Hynolu - Bluza polowa m 36, bo na tym się wzorowałem noszona była do końca wojny, mam gdzieś fotkę na której niemcy ubrani w te bluzy majstrują przy goliacie i nie sa to twierdze czarnomorskie, raczej Warszawa. Pozdrawiam
Napisano 17 Wrzesień 200816 l bardzo dobrze się zapowiada... pracuj dalej... a Helga jakaś będzie do towarzystwa?
Napisano 17 Wrzesień 200816 l Hynolu- powstanie warszawskie jeszcze ;) To znaczy ja wiem to :). Po prostu miałem wrażenie że wtedy kurtka m43 była częścią umundurowania. Ale pewnie starsze mundury nie wyszły tak od razu z użycia jak pisze Matchias.
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Autor Witam Fikołek - dzięki Master - bo to Niemiec jest :) Floo - Helga to nie ale kompana będzie miał A tu mały update:
Napisano 19 Wrzesień 200816 l Tez mi sie wydaje ze jest za duzy ten okap hełmu.... szelki super ;) Edytowane 19 Wrzesień 200816 l przez kliment woroszyłow