Skocz do zawartości

ChC.5: Koszmar by JakkaS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Żeby się w końcu uwolnić od tych bestyjek i nie dziobać ich więcej, wrzucam co mam do pokazania. Za jakiś czas do tego wrócę i pewnie pozmieniam/dopracuje to i owo....

Zrobiłem kilka podejść do tematu:

monster-sk1-kolor_a-b.jpg

monster-sk1-kolor_d.jpg

Kolejne podejście:

monster-sk1-19-09_a-b.jpg

monster-sk1-19-09_c.jpg

I ostatnie (MÓJ FINAŁ):

Monster-sk4_a-b-c.jpg

Monster-sk4-tyl_b.jpg

Na początku ta taka powykręcana ręka miała by czymś co przypomina niemowlę, ale zrezygnowałem z tego. Maszkara miała się przemieniać w kobietę z plączącym dzieciakiem. Wiecie...ciemno w lesie...babka w obdartych szatach z płaczącym dzieckiem..... no nie można nie "pomóc". :)

A tu jeszcze wynik zabawy z lustrzanymi odbiciami:

Monster-sk4-VER2_b.jpg

Pozdrawiam

Kuba

Ps. Krytyka mile widziana...tyle, że o ile silna wola pozwoli już do tego prędko nie wrócę. :)

• Odpowiedzi 22
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no widzę, że mistrz też coś naskrobał na konkurs. To chyba Twój pierwszy Challenge Corner?:)

piorunujące wejście... mnie osobiście bardzo podobają się te wszystkie koszmary... choć numer 1 najbardziej:)

no chyba mamy zwycięzcę ;)

Napisano

Thalionn - Dzięki. Ja w sumie nigdy nie wiem, który będzie najfajniejszy, póki nie skończę. Lubię przestawiać, deformować i dorabiać różne rzeczy w trakcie rysowania :) #1 też mi się podoba, ale brak mi już energii i czasu na robienie dodatkowych rzutów (nienawidzę tego rysować!) i detalu.

nicponim - Dzięki...a jakoś tak wyszło...sam nie wiedziałem, że w końcu coś wrzucę, ale jak podokuczałem Maćkowi (thirdeye) to sam nie miałem już wyboru :D

Morte - :D

Zuczus - Dzięki :)

Łukasz Misztela - Tak, używam tekstur. Choć przekonałem się, że czasem przeszkadzają a nie pomagają. Dlatego mniej ich ostatnio stosuję...i zwykle jeszcze po nich maluję.

Napisano (edytowane)

Pewnie to kwestia doświadczenia ale wychodzą Ci naprawde oryginalne kreacje, szkoda ze nie mamy czegos w stylu gnomon workszop, bo fajnie by bylo zobaczyc nie tylko sam proces powstawania, ale też komentaż co do procesu myslowego w trakcie powstawania takiego stwora ;].

Oczywiscie znalazła by się wtedy "kupa" ludzi naśladujacych Twój styl ;3

W kazdym razie śledze podziwiam umiejętności i co chyba ważniejsze w concept-arcie oryginalność.

Szatański pokurcz najbardziej mnie sie podoba.

pozdr.

Edytowane przez TheGetout
Napisano

Wykonanie mistrzowskie ale mnie jakos nie strasza :-) ot takie osbie bestyjki ktore mozna na bagnach spotkac.

Mnie sie koszmar kojarzy bardziej z czym niematerialnym.

Jak na razie chyba tylko Leandera koszmar jest najbardziej koszmarny wg mnie.

Napisano

Dzieki ortheza :) ale o moim tez mowia, ze malo straszny, wiec to chyba kwestia indywidualnych leków ;)

JakkaS: Generalnie jak tu wszedlem to troche mi szczeka opadla i stracilem pare gdy widze, jaka masz latwosc w takich tematach. Ciezko mi wybrac najlepszy z tych konceptów, ale przez kilka rzutow w trzecim, chyba faktycznie najlepszy na finish.

Napisano

TheGetout - Dzięki...co do tych procesów myślowych to mógł byś się zwieść...czasem niewiele się tam dzieje :D

ortheza - Dzięki...wiesz, często to słyszę. Tzn, że moje kreatury są mało straszne. Chyba nic na to nie poradzę. Już się z tym pogodziłem, to nie mój styl i tyle. Btw, z wybieraniem tematu to ja bym jednak poczekał :)

leander - Dzięki....w takich i tylko takich. Niestety rysowanie czegoś innego, mnie ani nie bawi tak bardzo, ani nie wychodzi dobrze. :)

Napisano

dobrze, ze zrezygnowalem tym razem- nie bedzie lipy ;D

piekne masz te koncepty, ktorego nie wystawisz pod sonde to i tak masz moj glos!

sorry ale :) nareszcie ktos adekwatny zgarnie logo CC (mam nadzieje)

Napisano

thirdeye - Taaaa..ja wiem że ty tak gadasz bo hostessy mają tam fajne :D Stary świntuchu :P

ortheza - Pewnie masz rację, ale tak właśnie rysuję. Nic na to nie poradzę. :)

DaRoZ - Dzięki Darku...mistrzem się nie czuję, ale najważniejsze, że widzę postępy w tym co robię :)

selfu, rosikowski, RaVirr - Dzięki Panowie...ale dziwną macie podejście. Ja jak widzę co niektórzy robią to siadam i dziobie jeszcze więcej. To jedyna droga żeby gonić tych lepszych...niestety :D Jak odpuścicie to wejdzie Wam to w krew.

miriam - Dzięki Siniore :)

Chrupek - Dzięki

Dzięki raz jeszcze wszystkim. Jak pisałem wcześniej, za szybko do tego nie wrócę bo już zacząłem dziobać dwie inne ilustracje. :) hehe Tak że 3 wersja zostaje moim finałem.

Btw, widzę że CA cieszy się dużym zainteresowaniem, dlatego zapraszam tu: http://www.conceptart.org/forums/forumdisplay.php?f=74 Sporo się dzieje i można się też sporo nauczyć. Pewnie większość zna to forum ale Ci co nie znają to polecam.

Pozdrawiam

Kuba

Napisano

Hej, zajrzalem na forum, ktore polecales. Bardzo fajne tutoriale i mnostwo ciekawych tematow. Dzieki za linka. I jeszcze raz wielkie dzieki za porady w moim poscie.

Pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności