Napisano 20 Wrzesień 200816 l Żeby się w końcu uwolnić od tych bestyjek i nie dziobać ich więcej, wrzucam co mam do pokazania. Za jakiś czas do tego wrócę i pewnie pozmieniam/dopracuje to i owo.... Zrobiłem kilka podejść do tematu: Kolejne podejście: I ostatnie (MÓJ FINAŁ): Na początku ta taka powykręcana ręka miała by czymś co przypomina niemowlę, ale zrezygnowałem z tego. Maszkara miała się przemieniać w kobietę z plączącym dzieciakiem. Wiecie...ciemno w lesie...babka w obdartych szatach z płaczącym dzieckiem..... no nie można nie "pomóc". :) A tu jeszcze wynik zabawy z lustrzanymi odbiciami: Pozdrawiam Kuba Ps. Krytyka mile widziana...tyle, że o ile silna wola pozwoli już do tego prędko nie wrócę. :)
Napisano 20 Wrzesień 200816 l no widzę, że mistrz też coś naskrobał na konkurs. To chyba Twój pierwszy Challenge Corner?:) piorunujące wejście... mnie osobiście bardzo podobają się te wszystkie koszmary... choć numer 1 najbardziej:) no chyba mamy zwycięzcę ;)
Napisano 20 Wrzesień 200816 l trzeba było mowic ze wezmiesz udzial to bym ku*wa nie rysowal;p nr.2 dla mnie najkoszmarniejszy, no koszmar nad koszmary! brawo!
Napisano 20 Wrzesień 200816 l no i pozamiatane :P mi też dwójeczka najbardziej przypadła do gustu, ale wszystkie trzymają poziom :)
Napisano 21 Wrzesień 200816 l ehhh dokładnie praca nr. dwa spox bardzo fajna :) fajna twarda fakturka na szczypcach i jego prawym ramieniu:) to teksturka czy wsio sam malowałeś???
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Autor Thalionn - Dzięki. Ja w sumie nigdy nie wiem, który będzie najfajniejszy, póki nie skończę. Lubię przestawiać, deformować i dorabiać różne rzeczy w trakcie rysowania :) #1 też mi się podoba, ale brak mi już energii i czasu na robienie dodatkowych rzutów (nienawidzę tego rysować!) i detalu. nicponim - Dzięki...a jakoś tak wyszło...sam nie wiedziałem, że w końcu coś wrzucę, ale jak podokuczałem Maćkowi (thirdeye) to sam nie miałem już wyboru :D Morte - :D Zuczus - Dzięki :) Łukasz Misztela - Tak, używam tekstur. Choć przekonałem się, że czasem przeszkadzają a nie pomagają. Dlatego mniej ich ostatnio stosuję...i zwykle jeszcze po nich maluję.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Pewnie to kwestia doświadczenia ale wychodzą Ci naprawde oryginalne kreacje, szkoda ze nie mamy czegos w stylu gnomon workszop, bo fajnie by bylo zobaczyc nie tylko sam proces powstawania, ale też komentaż co do procesu myslowego w trakcie powstawania takiego stwora ;]. Oczywiscie znalazła by się wtedy "kupa" ludzi naśladujacych Twój styl ;3 W kazdym razie śledze podziwiam umiejętności i co chyba ważniejsze w concept-arcie oryginalność. Szatański pokurcz najbardziej mnie sie podoba. pozdr. Edytowane 21 Wrzesień 200816 l przez TheGetout
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Wykonanie mistrzowskie ale mnie jakos nie strasza :-) ot takie osbie bestyjki ktore mozna na bagnach spotkac. Mnie sie koszmar kojarzy bardziej z czym niematerialnym. Jak na razie chyba tylko Leandera koszmar jest najbardziej koszmarny wg mnie.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Dzieki ortheza :) ale o moim tez mowia, ze malo straszny, wiec to chyba kwestia indywidualnych leków ;) JakkaS: Generalnie jak tu wszedlem to troche mi szczeka opadla i stracilem pare gdy widze, jaka masz latwosc w takich tematach. Ciezko mi wybrac najlepszy z tych konceptów, ale przez kilka rzutow w trzecim, chyba faktycznie najlepszy na finish.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l moze i niezbyt sraszny ale napewno koszmarny :-) JakkaS : tez obstawiam nr 3 ah zacznij juz myslec nad tematem :-D
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Autor TheGetout - Dzięki...co do tych procesów myślowych to mógł byś się zwieść...czasem niewiele się tam dzieje :D ortheza - Dzięki...wiesz, często to słyszę. Tzn, że moje kreatury są mało straszne. Chyba nic na to nie poradzę. Już się z tym pogodziłem, to nie mój styl i tyle. Btw, z wybieraniem tematu to ja bym jednak poczekał :) leander - Dzięki....w takich i tylko takich. Niestety rysowanie czegoś innego, mnie ani nie bawi tak bardzo, ani nie wychodzi dobrze. :)
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Dziad jestes i tyle, idz sie leczyc ... a ja ide do supermarketu plasterkowac ser :P:)
Napisano 21 Wrzesień 200816 l wiesz mozliwe ze za duzo w tych bestyjkach jest okreslone, czuje sie jak "z kamera wsrod zwierzat" sa takie prawdziwe az do bolu :]
Napisano 21 Wrzesień 200816 l dobrze, ze zrezygnowalem tym razem- nie bedzie lipy ;D piekne masz te koncepty, ktorego nie wystawisz pod sonde to i tak masz moj glos! sorry ale :) nareszcie ktos adekwatny zgarnie logo CC (mam nadzieje)
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Miazga... no nie martw się z mojej strony nie masz konkurencji bo nie skończę swojego ...;-p możesz spokojnie kończyć
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Hee miałem poprawiać swój concept...miałem. Świetne to jest! A teraz sobie idę :D Pozdrawiam:)
Napisano 21 Wrzesień 200816 l A tu juz powiedzialem co mysle ... o autorze :P Z koszmarkow najbardziej mi sie dzieciak podoba. Koszmarne dzieci sa bardziej koszmarne.
Napisano 22 Wrzesień 200816 l nie no rewelacja... poprawiłeś mi nastrój -:))))))))) Najbardziej straszy mnie jedynka, ale drugi za to jest git śmiechowy... genialny :D
Napisano 22 Wrzesień 200816 l Autor thirdeye - Taaaa..ja wiem że ty tak gadasz bo hostessy mają tam fajne :D Stary świntuchu :P ortheza - Pewnie masz rację, ale tak właśnie rysuję. Nic na to nie poradzę. :) DaRoZ - Dzięki Darku...mistrzem się nie czuję, ale najważniejsze, że widzę postępy w tym co robię :) selfu, rosikowski, RaVirr - Dzięki Panowie...ale dziwną macie podejście. Ja jak widzę co niektórzy robią to siadam i dziobie jeszcze więcej. To jedyna droga żeby gonić tych lepszych...niestety :D Jak odpuścicie to wejdzie Wam to w krew. miriam - Dzięki Siniore :) Chrupek - Dzięki Dzięki raz jeszcze wszystkim. Jak pisałem wcześniej, za szybko do tego nie wrócę bo już zacząłem dziobać dwie inne ilustracje. :) hehe Tak że 3 wersja zostaje moim finałem. Btw, widzę że CA cieszy się dużym zainteresowaniem, dlatego zapraszam tu: http://www.conceptart.org/forums/forumdisplay.php?f=74 Sporo się dzieje i można się też sporo nauczyć. Pewnie większość zna to forum ale Ci co nie znają to polecam. Pozdrawiam Kuba
Napisano 30 Wrzesień 200816 l Hej, zajrzalem na forum, ktore polecales. Bardzo fajne tutoriale i mnostwo ciekawych tematow. Dzieki za linka. I jeszcze raz wielkie dzieki za porady w moim poscie. Pozdrawiam