jacenty Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Kurde pozmieniali mocno tego mentala wmayi 2008 . Gdzie sie wpisuje ilosc PHotonow w nowym mentalu?
x_X Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Ustawienia światła -> Mental ray -> Caustic and GI i poniżej masz Caustic Photons i Global Ilum Photon tylko w ustawieniach mentala musisz mieć to włączone. Mam nadzieje że pomogłem. Pozdrawiam.
jacenty Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Napisano 30 Wrzesień 2008 (edytowane) W starszej wersji mayi jest pod Photon intensity I Exponent sa dwie popcje caustic photons i Global ilum Photons a u mnie w mayi 2008 nie ma tego...tzn sa ale sa niby nieaktywne. http://img249.imageshack.us/my.php?image=screenzk0.jpg Edytowane 30 Wrzesień 2008 przez jacenty
x_X Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Ja mam tak te 2 opcje sa nie aktywne bo w ustawieniach rendera nie włączyłem
jacenty Napisano 30 Wrzesień 2008 Autor Napisano 30 Wrzesień 2008 kurde to screen z mayi 2008(u mnie na screenie po lewej to maya 2008 a po prawej maya 7) ? jesli tak to mam cos zjechane z maya...
piotrek Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Coś musiałeś popsuć... Masz załadowany plug-in Mayatomr? Jeśli tak, spróbj zamknąć Maya, usuń kagalog z ustawieniami Maya (Moje Dokumenty\maya\prefs) i odpal ponownie Maya.
ca mel Napisano 30 Wrzesień 2008 Napisano 30 Wrzesień 2008 Ustawienia odblokowują sie dopiero po ustawieniu w opcjach renderera ze chcesz uzywac gi/kaustyki. Pozdr.
jacenty Napisano 1 Październik 2008 Autor Napisano 1 Październik 2008 Ustawienia odblokowują sie dopiero po ustawieniu w opcjach renderera ze chcesz uzywac gi/kaustyki. Pozdr. ta jak sa na szato tj na screenie X_X ale tak jak u mnie to nic nie pomaga to jakis blad mayi...
piszpan Napisano 7 Październik 2008 Napisano 7 Październik 2008 witam, okno render setings a potem zakladka Caustic and Global Illumination tam wlaczyc caustik lub GI pozdro
Rekomendowane odpowiedzi