Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałbym abyście rzucili okiem i wytknęli mi błędy w moim ostatnim obrazku. Dodam, że rzadko maluje i nie mam wprawy... 2D to taka miła odskocznia od wszystkich tych wizek z pracy :)

Acha nad obrazkiem siedzę dopiero albo aż od soboty wieczór.

Pozdrawiam i czekam na komentarze.

Nieee no, 100 osób już prawie i nikt bez zdania?? no chociaż zwymyślajcie na coś... że mu źle z oczu patrzy, czy coś... cokolwiek, rady jakieś... no piszcie piszcie to nie boli :)

robocikex6.jpg

By mortom

Edytowane przez Mortom

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

NIe jestem nawet dobry ,ale widze co nie co :P ....skad u ciebie pada siwatlo ? z lewej czy prawej? bo na jednej rece i nodze z lewej a potem z prawej ale widoczne tlyko na dloni a na nodze juz nie ;P to samo glowa no i anatomia ;)

Ale zacne :D mnie pasuje :P gydby tlyko jeszcze tlo zroibc jakies tematyczniejsze

Napisano
  • Autor

noo wreszcie sie ktoś odezwał :) co do światła to chyba masz racje... za bardzo podświetliłem prawą część rysunku... światło powinno tam być delikatniejsze.

Co do anatomii to cóż... ;) walczę z nią na każdym rysunku... :)

Napisano

to i ja tez sie odezwe ;)

popraw reke dzierzaca miecz, musi byc bardziej "chwytliwa"- dlon przegnij bardziej w strone jego uda...glowe proponuje wzmocnic nieco szersza szyja i glowe przesunac w prawo(do tylu), moze rozpracowac jakos lepiej ten kask/chelm... co do kolorow sie nie odzywam jak narazie

pozdrawiam

Napisano

nom, głowa zbyt nachylona teraz jest..wygląda jakby się garbił. Trochę dziwnie stoi coś -jakby na piłce. Może jego prawą łydkę wraz ze stopą bardziej wyprostować do horyzontu.Klamerka na piersi zbyt papierowo wyszła. Zielona plama po zabiciu komara?;D Ok to tyle. Pozdro

Napisano

Oprócz tego co powiedzieli koledzy przede mną... nóżki trochę za cienkie... generalnie do realizmu jeszcze ci daleko ale... jesteś na dobrej drodze i co najważniejsze nic nie razi tak bardzo, a więc ćwicz, oglądaj, paćkaj, zmieniaj, poprawiaj itd. :P

Napisano

Pozwoliłem sobie na szybki overpaint, żeby zobrazować swoje przemyślenia :)

Mam nadzieję, że się nie pogniewasz

robocikex6b.jpg

Napisano
  • Autor

wow no dzięki chłopaki...wiedziałem że można na was polegać :)

Zuczus - kurczaki od razu widzę że pójdę w stronę tego overpaintigu!! wygląda jak nie mój projekt :)

Dzięki wielkie :) skończy się tydzień roboczy i od razu siadam do poprawek :D

Pozdrawiam.

Napisano

No teraz wydaje sie masywniejszy, lepszy ...ale nozki w udach chyba dalej za chude :D ale pracka ma charakter lepszy po porawkach wg mnie ..

PS. rekojesc miecza ma sie nijak jak do dlugosci samego miecza :P jest krzywe :P minimalnie ale to widac:)

Napisano
  • Autor
Mortom ręka to pomysł zaczerpnięty z Hellboya???

Chyba raczej nie... tak mi sie po prostu narysowało... być morze przypomina Hellboya ale nie było to celowe działanie.