Napisano 13 Październik 200816 l Witam, wysyłam renderki robocze - mental ray - i proszę o jakies podpowiedzi techniczne - tzn. materiały, światła i inne efekty w których dopiero raczkuje. Jest to wiz butiku w 2 wersjach. Pozdrawiam i z góry dzięki Edytowane 13 Październik 200816 l przez jahred6
Napisano 13 Październik 200816 l To tak: - Następnym razem przy renderze ustaw AA chociaż na 1-4. - 2 render oczywiście lepszy. - Popracuj nad shaderami, modele chyba są ok, chociaż ich nie za wiele;p - Chyba widzisz, jak nieregularnie rozkłada ci się, światło, ściany są tak białe, że aż razi;p - Zobacz ile masz świateł, a ile żucają cieni- każde śwaitło to cień! i to by było na tyle na sampoczątek;D;p
Napisano 13 Październik 200816 l Autor Modeli nie jest dużo bo taki był zamysł. Minimalizm. Wypełniać pewne miejsca będe w PS'ie. Swiateł mam tyle co halogenków oraz 2 mr omni i tylko omni dają cien. Co znaczy AA zeby ustawic - sample :) ??
Napisano 14 Październik 200816 l AA -antiasling w mental rayu masz ustawienia od - do. Jeżeli tylko omni dają cienie to nic realistycznego nie otrzymasz raczej. Minimalizm...rozumiem Sample ustaw na 1-4 ( Czym większa różnica tym lepsza jakość renderingu); Filter - możesz tutaj się pobawić, ja preferuję ostry rendering czyli lanczos 3,5 na 3,5. Jak na testowy rendering to możesz na standardowych lecieć.
Napisano 15 Październik 200816 l Autor Dzięki :) mr omni nie daje realistycznego światła ? To czym mam go zastąpić ? Moim zdaniem jak odpowiednio się go ustawi i photony jest ok, chyba że czegoś nie wiem - a tak pewnie jest.
Napisano 12 Listopad 200816 l Jeśli używasz światła sztucznego to niech to już będą światła fotometryczne, u ciebie będzie to free light. przestestuj sobie ustawienia tego światełka (jest ich duuużo) i cienie. Wiem jaka jest sytucja z tutorialammi do MR a szczegolnie nowymi do oswietlenia sztucznego. Praktycznie nie ma darmowych;/ Ostatnio widziałem bdobrego, kosztował 8 funtów chyba, ale omawiał właśnie różne oświetlenia - "Environment lighting 3ds max".