El Wieczor Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 Czy da radę skorzystać z technologii CUDA w 3dsmaxie lub jakimś renderze?
El Wieczor Napisano 15 Październik 2008 Autor Napisano 15 Październik 2008 Chodzi mi w szczególności o wspomaganie renderingu, ale także o możliwość modelowania takim sposobem: http://pl.youtube.com/watch?v=S-IgYMGQ8tc&feature=related z tym, że program śledziłby ruchy rąk, czyli modelowanie bez myszki :) A może to już za bardzo science-fiction?
Bilay Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 CUDA - póki co to ta technologia usuwa ciąże snopki wiąże. Pierwsze efekty zobaczymy w fotosklepie cs4, o 3ds maxie nic nie mówiono.
polka dot Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 ta technologia to jakieś cuda:confused:
KLICEK Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 oj, koles ma kamere z realtimowym trakingiem, LEru kiedys mial takie fajne vidło, na ktorym fóótydż byl trackowany w czasie rzeczywistym przez jakis miniprogramik, to raczej dziala na takiej samej zasadzie, nie jestem pewien czy te punkty czerwone to artefakty czy trackpointy, z reszta cholera wie jak ten to zrobil
streaker Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 CUDA - póki co to ta technologia usuwa ciąże snopki wiąże. Pierwsze efekty zobaczymy w fotosklepie cs4, o 3ds maxie nic nie mówiono. Jesteś pewny ? Bo z tego co ja wiem (choć może nie wiem wszystkiego) to akceleracja pscs4, aecs4 i prcs4 ma się odbywać za pośrednictwem ogl - czytałem gdzieś newsa, że wszystkie te bajery mają również na kartach ati śmigać
Master Kiełbaster Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 (edytowane) Chodzi mi w szczególności o wspomaganie renderingu, ale także o możliwość modelowania takim sposobem: http://pl.youtube.com/watch?v=S-IgYMGQ8tc&feature=related z tym, że program śledziłby ruchy rąk, czyli modelowanie bez myszki :) A może to już za bardzo science-fiction? drgania, lagi i niska rozdzielczość w najlepszym wypadku doprowadziły by do szału modelującego. Edytowane 15 Październik 2008 przez Master Kiełbaster
Tomala Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 nowy xNormal korzysta z CUDA przy renderowaniu normal mapek.
kannu Napisano 15 Październik 2008 Napisano 15 Październik 2008 serwus :) El wieczor ? czy to Ten el wieczor ? pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi