Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Co do modelowania nie mam zastzeżeń, ale tu niewiele mozna było sklopać.... może szkoda, że niektórych krawędzi nie zmiękczyłeś i wydają sie nienaturalnie ostre. Pierwszy render zdecydowanie najlepszy. Drugi juz gorzej, próbkowanie siadło, a ostatni to już niestety pudło.. tekstukra tych napisów ma za małą rozdzielczość i straszne zęby wyszły...(a może to tylko kwestia kompresji obrazu??)

Z materiałami prawie wyszło... najgorzej wypadła lampka i to miejsce na którym kładzie się CD.

Ogólnie fajne ćwiczenie techniczne. Dobrze to wszystko wypadło. Ale teraz już czas na coś bardziej twórczego, nie sądzisz? :)

Napisano

co do diody to nie miałem pojęcia jak to zrobić :) co prawda jak sie da self illumination to to troche lepiej wygląda tylko wszystko sie świeci ( nie opanowałem jeszcze brazila ) napisy to raczaj za małe ustawienia w GI min na -1 a max 2 na pierwszym było 1 i 2 tylko ta pierwsza scenka była renderowana jako ostatnia, ale obiecuje że jakościowo poprawie ;)

Napisano

ogolnie oki,

ale bede sie czepial:

- tacka powinna miec takie male wypustki na ktorych lezy plyta, u Ciebie po polozeniu plyta lezy cala powiezchnia na tecce i przez to mozna ja zrysowac :/

- te wypustki co to maja trzymac plyte przy montazu pionowym sa za duze

- logo \"Compact DISC\" nijak sie ma do prawdziwego i slabo widoczne

- przod tacki jest kanciasty a maskownica CDROM\'u w miejscach gdzie wchodzi tacka jest zaokraglona

- przyciski powinny byc wieksze a otworek awaryjnego wysuwania plyty mnijeszy

- dioda jest za bardzo \"wylupiasta\"

- pokretlo glosnosci ma za mala srednice i przez to za bardzo wystaje

- piny do podlaczenia zasilania powinny byc na koncach zaokraglone

- i ostatnia rzecz, naklej na gorze jakas etykiete

i jeszcze co do renderingu: do takiego obiektu nie trzeba od razu brazila uzywac scanline tez by sobie poradzil ;)

good luck...

Napisano

Przód tacki w tym wspaniałym modelu (działał ok 1,5 roku :) ) jest kanciasty.

Te wypustki od montażu pionowego to chodzi o grubość, szerokość ??

Napisano

Ogolnie nice...ale czy cos wiecej? Dobrze ujal to przedmowca Kris_R: \"Ogólnie fajne ćwiczenie techniczne.\" I faktycznie jak na cwiczenie to wypadlo fajnie :)

Moze by tak caly komputer zmodelowac?

Pozdrawiam.

Napisano

ja myślałem żeby zrobić cdrom z wnętrznosciami i zobić z tego animacje co prawda ostatnio nie mam czasu na 3ds ale może sie uda :)

Napisano

Temat pracy wybrałeś sobie raczej nie ciekawy. Już ktoś tu pisał, że mógłbyś sie wysilić o coś bardziej twórczego. Sam cd-rom wyszedł poprawnie, chociaż są błędy. Ogólnie rzecz biorąc: może być. :)

Napisano

Mam takie ogólne wrażenie,że cały cd-rom jest zroniony z jednego materiału,tzn. ciężko odróżnić że panel przedni jest z tworzywa, a pokrywa wnętrzności z metalu. Ale ogólnie może być.

Napisano

No całkiem fajny CDROM :) Nawet lepszy niż ten co Ja sam ostatnio robilem :D (naszczęście jakość nie była tak bardzo brana pod uwagę...:P)

Jeśli ma to byś real CDROM to proponuję pobawić się jeszcze mateiałami...

Pozdr

Napisano

dzięki wszystkim za słowa krytki (bo poprostu skleroza na starość mnie wzieła i nie zrobiłem kilku rzeczy :) ) oraz za wszystko inne :D i odrazu pisze że tekstury to nie najlepiej mi wychodzą

Napisano

ta zielona dioda :| widziales w jakimkolwiek cd-romie taka wystajaca? model fajny, ale co mozna spieprz...yc w pudeleczku? :) pozdrawiam...

Napisano

no niewiem, to jest cd rom, fajny cd rom, dobrze zrobiony, ladnie polozony, ale to nic wiecej, to tylko cd rom... hehe za pomysl 2/10 wykonanie z 8/10 a poziom trudnosci to z 2+/10 takze pracka jest ogolnie nijaka :) jak by to byl jakis komp rozebrany z wnetrznosciami i jakas diodtka przy zblurowanym wiatraczku to tak :) ale teraz to jakos takos nijak

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności