Gość cve Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Witam. Tak wiem wiem, temat zalozony nie w tym dziale forum, ale zastanawialem sie gdzie mam go umiescic i dnia by mi nie starczylo zeby w koncu sie odnalezc. Zagadnienie jest proste: Chce zaprojektowac biurko dla swojego studia nagraniowego, znam mniej wiecej wymiary i umiejescowienie sprzetu, elementow itp i pytanie jest takie: Czy mozna to zrobic w 3d Studio Max 2009? Chcialbym, aby bylo to zwymiarowane jako projekt dla firmy, ktora zrealizuje owe biurko pod ten sprzet, a jesli nie w tym sofcie to w jakim to zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 W Autocadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 mozna nawet w photoshopie to zrobic, wazne zeby wykonawca sie polapal co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 A jeżeli masz kasę to ktoś to ci może zrobić. A nawet i niektórzy uprzejmi za darmo może ci zrobią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Nawet w sketchup'ie poszlo by gladko. Bawilem sie nim tylko w ramach importu modeli z niego, ale z tego co widzialem to ma przyjemne rzeczy do wymiarowania. Pozniej juz starczy tylko jakis screenshot z paru ujec. Albo nawet dac taki model wykonawcy, sketchup darmowy wiec nie ma problemu z tym zeby otworzyc na dowolnym kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cve Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 sketchup jest tym programem ktory spelnia wszystkie moje wymagania :) prosty, przyjemny i szybki :) nawet o nim nie wiedzialem. Dziekuje za info. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 M 3D Max ustawic mozesz jednostki miary i heya ;) wszystki zgodnie w wymiarami mozesz modelowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Tylko instalowanie+uczenie sie Maxa po to zeby zwymiarowac biurko, to jak wynajmowania transataltycznego tankowca do przeniesienia wiadra wody ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_SAN Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 W sumie fakt - ale moze Max mu sie spodoba i nie skonczy sie tylko na wymiarowaniu biurka ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość cve Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 W sumie fakt - ale moze Max mu sie spodoba i nie skonczy sie tylko na wymiarowaniu biurka ;) Otóż to :). Jeszcze raz dzieki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 22 Październik 2008 Share Napisano 22 Październik 2008 Jasne. Może zawsze dorobić do niego krzesło. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi