Guest cve Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Witam. Tak wiem wiem, temat zalozony nie w tym dziale forum, ale zastanawialem sie gdzie mam go umiescic i dnia by mi nie starczylo zeby w koncu sie odnalezc. Zagadnienie jest proste: Chce zaprojektowac biurko dla swojego studia nagraniowego, znam mniej wiecej wymiary i umiejescowienie sprzetu, elementow itp i pytanie jest takie: Czy mozna to zrobic w 3d Studio Max 2009? Chcialbym, aby bylo to zwymiarowane jako projekt dla firmy, ktora zrealizuje owe biurko pod ten sprzet, a jesli nie w tym sofcie to w jakim to zrobic?
illy Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 mozna nawet w photoshopie to zrobic, wazne zeby wykonawca sie polapal co i jak
Kolin101 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 A jeżeli masz kasę to ktoś to ci może zrobić. A nawet i niektórzy uprzejmi za darmo może ci zrobią.
mirach Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Nawet w sketchup'ie poszlo by gladko. Bawilem sie nim tylko w ramach importu modeli z niego, ale z tego co widzialem to ma przyjemne rzeczy do wymiarowania. Pozniej juz starczy tylko jakis screenshot z paru ujec. Albo nawet dac taki model wykonawcy, sketchup darmowy wiec nie ma problemu z tym zeby otworzyc na dowolnym kompie.
Guest cve Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 sketchup jest tym programem ktory spelnia wszystkie moje wymagania :) prosty, przyjemny i szybki :) nawet o nim nie wiedzialem. Dziekuje za info. Pozdrawiam.
Mr_SAN Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 M 3D Max ustawic mozesz jednostki miary i heya ;) wszystki zgodnie w wymiarami mozesz modelowac.
mirach Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Tylko instalowanie+uczenie sie Maxa po to zeby zwymiarowac biurko, to jak wynajmowania transataltycznego tankowca do przeniesienia wiadra wody ;)
Mr_SAN Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 W sumie fakt - ale moze Max mu sie spodoba i nie skonczy sie tylko na wymiarowaniu biurka ;)
Guest cve Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 W sumie fakt - ale moze Max mu sie spodoba i nie skonczy sie tylko na wymiarowaniu biurka ;) Otóż to :). Jeszcze raz dzieki :)
Shogun 3D Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Jasne. Może zawsze dorobić do niego krzesło. :)
Recommended Posts