Jump to content

Biurko i jego zwymiarowanie

Recommended Posts

Posted

Witam. Tak wiem wiem, temat zalozony nie w tym dziale forum, ale zastanawialem sie gdzie mam go umiescic i dnia by mi nie starczylo zeby w koncu sie odnalezc.

Zagadnienie jest proste:

Chce zaprojektowac biurko dla swojego studia nagraniowego, znam mniej wiecej wymiary i umiejescowienie sprzetu, elementow itp i pytanie jest takie: Czy mozna to zrobic w 3d Studio Max 2009? Chcialbym, aby bylo to zwymiarowane jako projekt dla firmy, ktora zrealizuje owe biurko pod ten sprzet, a jesli nie w tym sofcie to w jakim to zrobic?

• Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet w sketchup'ie poszlo by gladko. Bawilem sie nim tylko w ramach importu modeli z niego, ale z tego co widzialem to ma przyjemne rzeczy do wymiarowania. Pozniej juz starczy tylko jakis screenshot z paru ujec. Albo nawet dac taki model wykonawcy, sketchup darmowy wiec nie ma problemu z tym zeby otworzyc na dowolnym kompie.

Posted

sketchup jest tym programem ktory spelnia wszystkie moje wymagania :) prosty, przyjemny i szybki :) nawet o nim nie wiedzialem. Dziekuje za info.

Pozdrawiam.

Posted

Tylko instalowanie+uczenie sie Maxa po to zeby zwymiarowac biurko, to jak wynajmowania transataltycznego tankowca do przeniesienia wiadra wody ;)

Posted
W sumie fakt - ale moze Max mu sie spodoba i nie skonczy sie tylko na wymiarowaniu biurka ;)
Otóż to :). Jeszcze raz dzieki :)