Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Witam

Dalszy postęp prac. Projekt mój ale nie żebym się z nim utożsamiał - niestety architekt jest jak kobieta nie najcięższych obyczajów klienta się nie wybiera. Ma to być rezydencja w stylu amerykańskim. Przebarwienia takie dziwne nie wiem skąd mi wyszły. Jakieś uwagi, sugestie...?

Napisano

na przebarwienia powinno pomóc zwiększenie parametru HsphSubdivs w iradiance map. A domek miejscami fajny miejscami taki sobie. Bramy garażowe jak w budynku straży poż. :) Dach nad wejściem chyba będzie podparty. Mi to bardziej wygląda na architekturę arabską niż amerykańską. W dubaju podobne wille budują.

Napisano
  • Autor

Witam

Dodałem materiały (nie wszystkie jeszcze). Dziękując za dotychczasowe opinie czekam na następne.

Napisano

1. Kiepsko światło ustawiłeś. Nie widać różnicy pomiędzy bokiem a frontem.

2. Kadr też mi się nie podoba za specjalnie.

3. Elewacje zrobiłbym z jaśniejszego kamienia.

Napisano

Witam

Zapowiada sie ciekawie, wstaw fotke w lepszej rozdzielczości na zewnętrznym serwerze.

Napisano

Niezłe, ale imo:

- niepotrzebnie dałeś dofa na 2 i 3 obrazku

- trawa wygląda na kłującą

5 ujęcie jest ciekawe :)

Napisano

Jarross powiedz mi jak zrobiłeś tą trawę pod V-Raya !? przyda mi się to :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze. DOF robiłem pierwszy raz i nie mogłem się oprzeć żeby nie zamieścić tego. Trawa zrobiona displacem i dodany fur.

Napisano

Displace i fur? Nie rozumiem, czy moglbys mi to dokladnie omówić jak to zrobić? Moze daj link do tutka o tym

Napisano
  • Autor

Nie wiem jak Ci pomóc (dunblaster) nie znam tutoriala do tego, po prostu robisz trawę displacem i potem jeszcze dajesz fur tak by pojedyncze źdźbła trawy nie były za wysokie. W moim przypadku jest ok. kilkanaście źdźbeł na 1m2.