avant.garde Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 (edytowane) Ostatnio popełniona pracka. Samo założenie było czysto treningowe, ale po przypadkowym natrafieniu w między czasie na kilka propagandowych plakatów z czasów zimnej wojny, postanowiłem pchnąć pomysł właśnie na te tory. Zamysł czysto pop-artowy. Rozmiary 1110x1360, zamierzone były jeszcze większe (by całość nadawała się do ewntualnego druku), ale niestety PS odmówił mi współpracy z tak dużymi plikami (~350 Mb .psd). Pozdrawiam i czekam na opinie:) Edytowane 3 Listopad 2008 przez avant.garde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 zapodaj stronkę z której czerpałeś inspiracje... fajna pracka pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 30 Październik 2008 Autor Share Napisano 30 Październik 2008 Hmmm, ze stronki jako takiej nie korzystałem, szperałem po google'u trochę. Bazę stanowiła ta fotografia: http://www.history.army.mil/photos/WWII/Preps/SC180798t.jpg Hasła zaczerpnięte z tąd: http://bp3.blogger.com/_LILqGDwJ4yo/Rv0YIxuRcZI/AAAAAAAAACk/pLCI5JpiI0A/s400/ColdWar05.jpg A tutaj jeszcze zabawna ciekawostka, na którą wpadłem przy okazji: http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/9/90/280px-SheMayLookCleanBut.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 hmm 350 MB i siadł :D to co za szopa masz ? Może ramu za mało? co do pikczera, pomysł ciekawy, nie podobają mi się napiski są dość chaotycznie rozmieszczone, ten na dole dałbym ew. bez wypełnienia wtedy wyszedł by nieco w przód. Miejscami więcej kontrastu by się przydało, samego bw. //pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 30 Październik 2008 Share Napisano 30 Październik 2008 Duży plus za kolory, gdyby pasowało rozmiarami, to rzuciłbym sobie to na tapetę (taki tam wątpliwej jakości komplement :) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 31 Październik 2008 Autor Share Napisano 31 Październik 2008 Miriam, w sumie nie wiem czemu Szop niedomaga - Ram'u mam 1,5 GB, a sam Szop to CS2 - siada po napisaniu pierwszych 2 słów (rozdziałka 300dpi, ok. 8000x7000). Z samym kontrastem starałem się maksymalnie zróżnicować kolor czcionki, a wypełnienie dodałem, żeby utrzymać motyw plakatu, ale może faktycznie może warto było by pokombinować. Napisy faktycznie trochę chaotycznie poukładane, ale przez tekst "for better(..)", bo on łamie konwencję reszty. prrrszalony, dzięki wielkie za komplementa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 Tak samo z siebie wyszło w premiere Fallouta 3? Kojarzy mi się z plakatami ze starych części i trzyma klimat i wszystko gra ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 a czy plik wymiany szopa jest na innym dysku niźli pliczek windowsowy, oraz myślę że akurat w tym wypadku wystarczające było by 150 DPI i styka. ;). Ew. można by to cmyknąć na wektor. //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunRider Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 Mi się jeszcze kojarzy twoja pracka z tym plakacikiem szczególnie napis. Co tu dużo pisać... udane wykonanie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 Elvans, przyznam, że wlazłem podczas produkcji na stronkę fallout'a 3 (jakaś nostalgia mnie naszła za owym klimatem) i ostro ją przeczesałem w nadziei, że znajdę jakieś ciekawe materiały inspiracyjne (właśnie jakieś postery propagandowe - pamiętam, że w poprzednich częściach sporo takich artów można było zaobserwować), ale nie za wiele tam mieli niestety. Dlatego też zacząłem przeczesywać ostro Google'a. Dzieki wielkie za opinię:) Miriam, powiem szczerze, że nie zagłębiałem się w owe kwestie techniczne - być może najwyższy czas żeby sie temu przyjżeć;). Szopa mam nie na partycji systemowej, ale na D:/ i ogólnie nic po świerzej instalce nie konfigurowałem. Pewni masz rację, że 150 dpi spokojnie by wystarczyło;) - muszę się jeszcze poduczyć sporo na temat grafiki do druku (gdzieś mi się wyczytało kiedyś, że 300 dpi powinno być do druku i tak już mi zostało). Z tym wektorem to faktycznie dobry pomysł - nie pomyślałem o tym;) SunRider, dzięki wielkie:) Uncle Sam to już istna klasyka gatunku;) Kiedyś chyba nawet podejmowałem śmiałe próby zfotomontowania zdjęcia mojego wykładowcy z owym plakatem, ale chyba nie odnajdę tego nigdzie:P PS: Jeszcze raz dzięki wielkie za komentarze!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 4 Listopad 2008 Share Napisano 4 Listopad 2008 mi sie bardzo podoba, zresztą lubię takie plakaty jakiego filtru użyłeś do kolesia z maską? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 5 Listopad 2008 Autor Share Napisano 5 Listopad 2008 Mr Pank, zNoise'owałem go, dalej lekki Blur, potem mocno wyostrzyłem i całość konwertowałem: Mode->Bitmap (z ustawieniem metody na Halftone). Całość musi być wcześniej ustawiona na Grayscale żeby można było na Bitmap przerzucać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 pisałem w innym wątku, ale napiszę tutaj: super plakat, pięknie zmontowany, fajowa typografia. Całość niezwykle klimatyczna, super :) serdecznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avant.garde Napisano 27 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2009 peter_f, kurczę, dzięki za opinię:) Po latach jako syn marnotrawny pojawiłem się na forum, dlategoż nie było wczesniej odzewu z mojej strony. Dzięki jeszce raz i pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi