Pan News Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 Firma Adobe udostępniła do pobrania triale produktów z pakietu Adobe Creative Studio 4. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=407 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 to ja poczekam na mirrory ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Adobe ID jest darmowe. Chyba, że coś się zmieniło. To jest to samo ID co do innych darmowych usług Adobe jak np. Kuler (kuler.adobe.com). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Ktos uzywal "content-aware scale"? Mozna uzywajac kanalu alfa "chronic" cos, czego nie chcemy zmienic - ale czy ktos wyczail czy da sie zaznaczyc cos co chcemy skasowac w procesie skalowania? Ta opcja byla juz w darmowych programikach typu LiquidResize - trudno uwierzyc ze krol 2D wprowadzajac ten typ skalowania olal taka mozliwosc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Wszystko fajnie, ale brak obsługi OpenGL'a w Windowsie x64 to wtopa na całej linii, a już się cieszyłem z obrotowego canvasa, pixel grida itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ramsez Napisano 12 Listopad 2008 Share Napisano 12 Listopad 2008 Zabrałem się za testowanie (na razie pobieżne) AAE CS4 i muszę powiedzieć że Cartoon efekt rządzi. Nie zauważyłem na razie zapowiadanego rozdzielenia X,Y,Z pod animację dalej to trzeba robić za pomocą expressions. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilay Napisano 13 Listopad 2008 Share Napisano 13 Listopad 2008 Brak OpenGL'a? http://img234.imageshack.us/my.php?image=openglav3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yasutoco Napisano 15 Listopad 2008 Share Napisano 15 Listopad 2008 (edytowane) na moim xp32 wszystko działa tylko wolniej jak cs3 pakiet moze to tylko kwestia ustawien ale coś mnie coraz mniej przekonuje ta 4... moze na nowym sprzęcie z vistą na pokladzie :) PS: co do xp64 bit warto looknąć na str adobe: http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb404898#supported - tabelka Edytowane 15 Listopad 2008 przez Yasutoco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BARMAN2005 Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Dla tych, którym CS4 działa wolniej od trójki polecam włączyć obsługę OpenGL w opcjach programu (Edit>>Preferences>>Performance i zaznaczyć Enable OpenGL Drawing). Reset programu i działa o wiele płynniej z obsługą Rotate View i innych features... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwq Napisano 16 Listopad 2008 Share Napisano 16 Listopad 2008 Wszystko fajnie, ale brak obsługi OpenGL'a w Windowsie x64 to wtopa na całej linii, a już się cieszyłem z obrotowego canvasa, pixel grida itd. Nie mam pojęcia dlaczego Adobe zablokował OpenGL w XP x64 - czyżby jakaś nieformalna umowa z Microsoftem żeby ludzi zmuszać do przechodzenia na Viste? ;P Na moim XP 64 pomogło dodanie tego wpisu do rejestru: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop\11.0] "AllowOldGPUS"=dword:00000001 Wystarczy zapisać to jako *.reg, uruchomić i Photoshop CS4 śmiga na OpenGL jak marzenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raven41 Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 dzieki wielkie wpisanie tego klucza i działa wszystko super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi