Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Adobe ID jest darmowe. Chyba, że coś się zmieniło. To jest to samo ID co do innych darmowych usług Adobe jak np. Kuler (kuler.adobe.com).

Napisano

Ktos uzywal "content-aware scale"? Mozna uzywajac kanalu alfa "chronic" cos, czego nie chcemy zmienic - ale czy ktos wyczail czy da sie zaznaczyc cos co chcemy skasowac w procesie skalowania? Ta opcja byla juz w darmowych programikach typu LiquidResize - trudno uwierzyc ze krol 2D wprowadzajac ten typ skalowania olal taka mozliwosc...

Napisano

Zabrałem się za testowanie (na razie pobieżne) AAE CS4 i muszę powiedzieć że Cartoon efekt rządzi. Nie zauważyłem na razie zapowiadanego rozdzielenia X,Y,Z pod animację dalej to trzeba robić za pomocą expressions.

Napisano

Dla tych, którym CS4 działa wolniej od trójki polecam włączyć obsługę OpenGL w opcjach programu (Edit>>Preferences>>Performance i zaznaczyć Enable OpenGL Drawing). Reset programu i działa o wiele płynniej z obsługą Rotate View i innych features... :)

Napisano
Wszystko fajnie, ale brak obsługi OpenGL'a w Windowsie x64 to wtopa na całej linii, a już się cieszyłem z obrotowego canvasa, pixel grida itd.

Nie mam pojęcia dlaczego Adobe zablokował OpenGL w XP x64 - czyżby jakaś nieformalna umowa z Microsoftem żeby ludzi zmuszać do przechodzenia na Viste? ;P

Na moim XP 64 pomogło dodanie tego wpisu do rejestru:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop\11.0]

"AllowOldGPUS"=dword:00000001

Wystarczy zapisać to jako *.reg, uruchomić i Photoshop CS4 śmiga na OpenGL jak marzenie :)

Gość raven41
Napisano

dzieki wielkie wpisanie tego klucza i działa wszystko super