Napisano 11 Listopad 200816 l Firma Adobe udostępniła do pobrania triale produktów z pakietu Adobe Creative Studio 4. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=407
Napisano 12 Listopad 200816 l Adobe ID jest darmowe. Chyba, że coś się zmieniło. To jest to samo ID co do innych darmowych usług Adobe jak np. Kuler (kuler.adobe.com).
Napisano 12 Listopad 200816 l Ktos uzywal "content-aware scale"? Mozna uzywajac kanalu alfa "chronic" cos, czego nie chcemy zmienic - ale czy ktos wyczail czy da sie zaznaczyc cos co chcemy skasowac w procesie skalowania? Ta opcja byla juz w darmowych programikach typu LiquidResize - trudno uwierzyc ze krol 2D wprowadzajac ten typ skalowania olal taka mozliwosc...
Napisano 12 Listopad 200816 l Wszystko fajnie, ale brak obsługi OpenGL'a w Windowsie x64 to wtopa na całej linii, a już się cieszyłem z obrotowego canvasa, pixel grida itd.
Napisano 12 Listopad 200816 l Zabrałem się za testowanie (na razie pobieżne) AAE CS4 i muszę powiedzieć że Cartoon efekt rządzi. Nie zauważyłem na razie zapowiadanego rozdzielenia X,Y,Z pod animację dalej to trzeba robić za pomocą expressions.
Napisano 15 Listopad 200816 l na moim xp32 wszystko działa tylko wolniej jak cs3 pakiet moze to tylko kwestia ustawien ale coś mnie coraz mniej przekonuje ta 4... moze na nowym sprzęcie z vistą na pokladzie :) PS: co do xp64 bit warto looknąć na str adobe: http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb404898#supported - tabelka Edytowane 15 Listopad 200816 l przez Yasutoco
Napisano 16 Listopad 200816 l Dla tych, którym CS4 działa wolniej od trójki polecam włączyć obsługę OpenGL w opcjach programu (Edit>>Preferences>>Performance i zaznaczyć Enable OpenGL Drawing). Reset programu i działa o wiele płynniej z obsługą Rotate View i innych features... :)
Napisano 16 Listopad 200816 l Wszystko fajnie, ale brak obsługi OpenGL'a w Windowsie x64 to wtopa na całej linii, a już się cieszyłem z obrotowego canvasa, pixel grida itd. Nie mam pojęcia dlaczego Adobe zablokował OpenGL w XP x64 - czyżby jakaś nieformalna umowa z Microsoftem żeby ludzi zmuszać do przechodzenia na Viste? ;P Na moim XP 64 pomogło dodanie tego wpisu do rejestru: Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Adobe\Photoshop\11.0] "AllowOldGPUS"=dword:00000001 Wystarczy zapisać to jako *.reg, uruchomić i Photoshop CS4 śmiga na OpenGL jak marzenie :)