dexter47 Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 witam mam problem wywala mi maxa przy renderowaniu obiektu i to w dość niskiej rozdzielczości 800/600 jakiś błąd ramu. mam 2gb ramu procesor dwurdzeniowy 64x system Windows Mx renderuje w vray
SWRSC Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 a system x64? Być może scena jest na tyle skomplikowana, że brakuje Ci tego ramu.
mirach Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 Przy 2 gb ramu to chyba znaczenia nie ma czy system 64 bitowy czy nie. Napisz cos wiecej o scenie, w czym renderujesz, jaki polycount, czy masz jakies proxy itp.
dexter47 Napisano 14 Listopad 2008 Autor Napisano 14 Listopad 2008 sceny praktycznie nie ma jest to samochód na białym tle sceny jeszcze nie zrobiłem renderuje w maxie silnik vray gdzie sprawdzic te wszyskie ustawienia polycount, proxy??
Mr_SAN Napisano 14 Listopad 2008 Napisano 14 Listopad 2008 (edytowane) Jyz chyba 4 raz spotykam sie z tym problemem na tym forum. ROZWIĄZANIE: Dzieje sie tak dlatego, ze windows 32 bit moze maxymalnie przydzileic tylko 1 GB dla danej aplikacji. Uzyj Switcha 3GB to pomaga (tez tak mialem). Wyedutuj plik boot.ini (jest ukryty) na dysku C: i na koncu po spacji dopisz /3GB. Uruchom ponownie mompa. Moj przyklad takiego pliku: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional 3GB Switch" /noexecute=optin /fastdetect /3GB może by przykleic jakis watek tego typu albo dac do FAQ? Bo widze ,ze te problemy czesto sie powtarzaja a to rozwiązanie czesto skutkuje :) Edytowane 14 Listopad 2008 przez Mr_SAN
dexter47 Napisano 14 Listopad 2008 Autor Napisano 14 Listopad 2008 (edytowane) jest to działa dzięki :) tera na razie jest wszystko ok Edytowane 14 Listopad 2008 przez dexter47
Bacry Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 tylko warto powiedzieć że switch 3GB na niektórych systemach może go zupełnie wyłożyć. Tak, że trzeba będzie stawiać system na nowo albo jakieś odzyskiwanie robić :)
Mr_SAN Napisano 15 Listopad 2008 Napisano 15 Listopad 2008 Nigdy z czyms takim sie nie spotkalem, zeby system sie komus na tym wyłożył :) - grunt to umiec sobie dobrze zoptymalizowac system ;)
Rekomendowane odpowiedzi