Napisano 14 Listopad 200816 l witam mam problem wywala mi maxa przy renderowaniu obiektu i to w dość niskiej rozdzielczości 800/600 jakiś błąd ramu. mam 2gb ramu procesor dwurdzeniowy 64x system Windows Mx renderuje w vray
Napisano 14 Listopad 200816 l a system x64? Być może scena jest na tyle skomplikowana, że brakuje Ci tego ramu.
Napisano 14 Listopad 200816 l Przy 2 gb ramu to chyba znaczenia nie ma czy system 64 bitowy czy nie. Napisz cos wiecej o scenie, w czym renderujesz, jaki polycount, czy masz jakies proxy itp.
Napisano 14 Listopad 200816 l Autor sceny praktycznie nie ma jest to samochód na białym tle sceny jeszcze nie zrobiłem renderuje w maxie silnik vray gdzie sprawdzic te wszyskie ustawienia polycount, proxy??
Napisano 14 Listopad 200816 l Jyz chyba 4 raz spotykam sie z tym problemem na tym forum. ROZWIĄZANIE: Dzieje sie tak dlatego, ze windows 32 bit moze maxymalnie przydzileic tylko 1 GB dla danej aplikacji. Uzyj Switcha 3GB to pomaga (tez tak mialem). Wyedutuj plik boot.ini (jest ukryty) na dysku C: i na koncu po spacji dopisz /3GB. Uruchom ponownie mompa. Moj przyklad takiego pliku: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOW S [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Micro soft Windows XP Professional 3GB Switch" /noexecute=optin /fastdetect /3GB może by przykleic jakis watek tego typu albo dac do FAQ? Bo widze ,ze te problemy czesto sie powtarzaja a to rozwiązanie czesto skutkuje :) Edytowane 14 Listopad 200816 l przez Mr_SAN
Napisano 14 Listopad 200816 l Autor jest to działa dzięki :) tera na razie jest wszystko ok Edytowane 14 Listopad 200816 l przez dexter47
Napisano 15 Listopad 200816 l tylko warto powiedzieć że switch 3GB na niektórych systemach może go zupełnie wyłożyć. Tak, że trzeba będzie stawiać system na nowo albo jakieś odzyskiwanie robić :)
Napisano 15 Listopad 200816 l Nigdy z czyms takim sie nie spotkalem, zeby system sie komus na tym wyłożył :) - grunt to umiec sobie dobrze zoptymalizowac system ;)