Napisano 9 Marzec 200421 l A oto moja propozycja: kiwaczek golfista:P Sorry ze tak to wyglada ale nie mam v ray a na tych wszystkich renderach (mental, brazil) sie !wogole! nie znam i tak too wyglada. Ale liczy sie koncept a nie wykonanie:D
Napisano 9 Marzec 200421 l Autor :) Fajny :) !! Cieszę się, że przyłączyleś się do zabawy z Kiwaczkiem :)[piwo]:) Też miałem taki concept...ale ostatnio czasu brak...:| Mam taką cichą nadzieję, że nie tylko Skilo weźmie udzial w tej \"zabawie\"...:D Pozdr
Napisano 9 Marzec 200421 l no to ja sie dolacze :D Kiwaczek-FUHRER :D heil hehe lepiej nie mowic co mi teraz chodzi po glowie :D greeets :) ps niestety nie moglem sciagnac textur wiec uzylem innych...
Napisano 9 Marzec 200421 l Jak ktos mi poda wszytkie wartosci materialow do rendera to zrobie ze bedzie ok:D A nawet jak tylko ja i Quadysz bedziemy to jeszcze cos pewnie zrobimy;d
Napisano 9 Marzec 200421 l i wersja z DOF-em. wyglad do bani ale musialem pokazac moja najnowsza wersje ShagHaira :D hehe Skilo a jakiego renderera urzywasz?
Napisano 9 Marzec 200421 l mental ray - ten co jest w max 6. Nie znam sie na zadnych renderach (nawet scanline to tajemnica) i umiem az nacisnac render:D Jak macie jakis tutek do mentala z 3dsm6 to bym bardzo poprosil:D
Napisano 9 Marzec 200421 l niestety ci nie pomoge :( przez mentala jeszcze nie przebrnalem... co ty gadasz jak na kogos kto umie wcisnac Render (Swinka Morska?:) )to nie jest zle przeciez :D
Napisano 9 Marzec 200421 l Autor Widzę, że zaczyna się rozkręcać wątek...Bardzo się cieszę :) Zaraz coś dorzucę...:P Quadysz - też chciałem się bawić DoF\'em, ale przy moim sprzęcie zabawa z nim jest niezwykle dłuuuga...:| Przy okazji mam pomysła, by jak skończymy (a mam nadzieję, że będzie jeszcze wiele Kiwaczków :P ) połączymy je w jeden obraz...:) Co o tym myślicie ??
Napisano 10 Marzec 200421 l Originally posted by Quadysz jak na kogos kto umie wcisnac Render (Swinka Morska?:) )to nie jest zle przeciez :D czemu swinka morska!? bo nie rozumiem niestety!? Falcrum: jak wsadze nastepnego, to dam link do tych dwoch.
Napisano 10 Marzec 200421 l hmm przesledz ten post... http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9567 jest tam ciekawa dyskusja na temat mozliwosci swinek morskich, oczywiscie nie mialem wczesniej na mysli ciebie jako swinki morskiej :) hehe dawno sie tak nie ubawilem jak tam... zdradze nastepnego kiwaczka: bedzie kiwaczek-wisielec... ale to dopiero jutro...
Napisano 10 Marzec 200421 l a co do swinki morskiej hehehe szczerze to naciskam co popadnie i taki efekt jaki mnie zadowoli to zostawiam,, z reguly mnie cos zaskoczy ze tak wyjdzie, bo kazda funkcje nacisne, render, sprawdze jak wyszlo, jak mi sie podoba to dalej, maxa mam od tygodnia (tzn 6 a nie wogole) i wczesniej uzywalem tylko scanline, wiec w mentalu to moje pierwsze kroki, to co sie naczytalem na forum to mniej wiecej klikam (ew. wpisuje wartosci) i cos mi wychodzi, no ale to jakies swietne nie jest, swinka morska tez tak zrobi:D:D:D i to nawet bez karmy (\\ sorry za OT
Napisano 12 Marzec 200421 l Autor Sorki chłopaki ( i dziewczęta :D ), ja narazie odpadam z zabawy w Kiwaczki :( Do czasu jak poradzę sobie z licencją Max\'a... Wywalilo mi starą licencję i teraz mam o 2 pary cyferek więcej w Request code...Obecnie jestem bez MAX\'a ;( Może ktoś wie co mam robić ?? Oczywiście chętnie bym pooglądał inne Kiwaczki (wasze :P ) Pozdr
Napisano 12 Marzec 200421 l Falcrum, miałem to samo ostatnio :D ale z pomocą przyszedł Bzyku :) no więc w folderze \"C:\\Documents and Settings\\All Users\\Dane aplikacji\\Macrovision\\SafeCast\\Product Licenses\" masz pliki DAT, które musisz usunąć (chociaż ja je na wszelki wypadek tylko przeniosłem, a dopiero potem skasowałem) i to wszystko :) pozdrawiam [piwo]
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor No, udało mi się \"uratować\" Max\'a... WIELKIE DZIĘKI DLA Loozacka i innych którzy pomogli mi przezwyciężyć problemy :) NIECH MOC(z) BĘDZIE Z WAMI !! [lol2] Pozdr
Napisano 13 Marzec 200421 l no dobra, dobra, ale kiedy nastepne kiwaczki? :) czekam :) moze plywajacy kiwaczek, albo kiwaczek alpinista lub taki gangsta z rekami na klacie :) i wogole jeszcze mu okularki dorobic i minke jak w [cwaniak] ale sie wczułem :p
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor Bedą, ale chyba nie dzisiaj...może juto...zobaczę... Ale oczywiście możecie sami dawać swoje Kiwaczki... Kx masz tyle pomysłów...może sam zrobisz jakiegoś ?? Scena jest do dyspozycji :) Pozdr
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor Nie ma zasad, możesz robić jakie chcesz Kiwaczki :P Scenę umieściłem wcześniej...wystarczy ściągnąć, troche powykręcać i wsadzić TUTAJ nowego kiwaczka :) Pozdr
Napisano 13 Marzec 200421 l Nie wiem czy Was to zainteresuje, ale temat trochę pokrewny - zdjęcie ekipy montażystów najnowszego modelu z MM - śmigłowca Apache.
Napisano 13 Marzec 200421 l i bardzo dobrze... mam propozycje, moze zrobimy taki specjalny dzial... \"Kiwaczki\" I BEDZIEMY tam umieszczali nasze - \'wasze\' KIWACZKI :D
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor Nie...może zabardzo się nie rozpędzajmy...:P My tu tak gadu gadu, a nowych kiwaczków coś niewidać ??:| Mam zamiar to zmienić...:D Sorki, że bez materiałów...mało czasu (długi rendering :( ). Jutro dam ze wszystkim...:)
Napisano 13 Marzec 200421 l Originally posted by kulexy i bardzo dobrze... mam propozycje, moze zrobimy taki specjalny dzial... \"Kiwaczki\" I BEDZIEMY tam umieszczali nasze - \'wasze\' KIWACZKI :D No to przecież jest, tutaj je wrzucajcie, przecież i tak już trochę tu tego jest i to nie tylko od Falcruma. Po co jeszcze jeden tworzyć?
Napisano 13 Marzec 200421 l bardzo chetnie, ale nie moge wgrac tej scenki, wyskakuja jakies fazy ze nie ma plikow i tam z mental raya, zexportuj jeszcze raz plizz do tego formatu 3ds :) mam maxa 4 EDIT : czy nigdy nie bede mogl sie pobawic kiwaczkiem :(:(:(:(:( heeeeeeelp
Napisano 13 Marzec 200421 l to jest w v-ray a nie mental i do tego max6 dla wiadomosci cghyba ze masz te rzeczy to nie wiem:P a ja jutro swojego wrzuce
Napisano 13 Marzec 200421 l i wlasnie dlatego chce zeby bylo przekonwertowane do formatu 3ds :) mam maxiora 4.2 :( ale nowszy i tak by nie odpalil na moim 333 :P
Napisano 13 Marzec 200421 l Dzieki pomocy Falcrum\'a i bajerowi jakim jest V-Ray, mamy tutaj: KIWACZKA NBA hehehe
Napisano 13 Marzec 200421 l fajny, jak sie dlugo wpatruje to wyglada jakby byl pochybony i rzucal zz zglowy :D
Napisano 13 Marzec 200421 l Pięknie wyrenderowany:D A kulka to mogła by być w powietrzu umieszczona pomiędzy koszem a ludkiem :P [lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2] Giorgione
Napisano 13 Marzec 200421 l A jakbys ta kulke powiesil jakbys kupil takiego kiwaczka??? Prawa fizyki tego zabraniaja:P Hehehehe A tutaj kolejna czesc Kiwaczkow NBA Oto Slam Dunk Kiwaczek:P:P:P
Napisano 13 Marzec 200421 l Autor Widzę, że jedna pomysł z \"iwaczkową zabawą\" wypalił :) Cieszę się, że wzbudza zainteresowanie...Choć obiekt nie jest skomplikowany, da się z niego zobić ładną pracę...:) Skilo - Super !! Fajny pomysł...choć na pierwszym renderu pozycja pana Kiwaczka jest tochę \"nie taka\", to już na drugim jest pełen wypas :):D Fajnie, że VRay działa :) Mam nadzieję, że to nie ostatnia praca (Kiwaczek)... Giorgione - pamiętajmy, że to jest coś w stylu figurki, tóra się iwa na biurku...nie ma mowy o obietach \"zawieszonych w powietrzu\"...Początowo chciałem dorobić łączenia pomiędzy tymi \"drucikami\", ale potem ciężko byłoby zmieniać pozycje Kiwaczka... Kx - scena do formatu 3ds już była wcześniej zamieszczona...zamieszczę jeszcze raz plik (nowy), ale juto/dziś wieczorem...niestety wygląda na to, że w naszą kiwaczkową zabawę mogą się włączyć tylko użytownicy Max\'a 6 :(:| Kolejny Kiwaczek ( + ten ostatni z materiałami) będzie jutro... Boby - Świetnie !! Coraz więcej Kiwaczków !! Chyba na koniec ( o ile takowy nastąpi :p, zrobię sondę na najlepszego pana Kiwaczka :) ) Trzymajta sie...:)
Napisano 13 Marzec 200421 l chodzi mi o to ze z tamtej strony nie moge pobrac... wyskakuje cos takiego ze nie ma takiej strony :( wrzucaj wrzucaj :)
Napisano 13 Marzec 200421 l Ja bede robic dalej. Ciekawe kidys sie pomysly wyczerpia :D Btw: da sie usunac napis \"render in costam costam\" z dolu render??
Napisano 14 Marzec 200421 l Originally posted by Skilo Btw: da sie usunac napis \"render in costam costam\" z dolu render?? jesli masz xp: wlacz painta :D:D:D : mozesz zaznaczyc obszar ktory chcesz w paintcie dac ctrl+insert zrobic nowy malutki obrazek dac shift+insert i zgodzic sie zeby powiekszyc mape bitowa [lol2]
Napisano 14 Marzec 200421 l wiem ze mozna to obciac, ale tylko myslalem ze da sie to wylaczyc, ale dobra, mnie to nie przeszkadza, tyle ze glupio wyglada jak jest czas, i ze ja mam pol godziny a ktos ma 8 minut albo mniej :P zaraz nowy kiwaczek bedzie:P juz sie renderuje;p
Napisano 14 Marzec 200421 l zrobcie kiwaczka skoczka narciarskiego (jestem ADAM i ostatni spadam-Małysz juz sie skonczyl)
Napisano 14 Marzec 200421 l trza ogadac TV[lol2] (ja tez chce zrobic takiego kiwaczka ale nie wiem czem normalnymi Line czy czyms innym...??)
Napisano 14 Marzec 200421 l Autor Skilo - zaskakujesz Mnie !! :) Dobry pomysł...Co do tego napisu to nie trzeba wycinać !! [lol2] Wystarczy odznaczyć jeną opcję...:P VRay: System >> Frame Stamp >> X :D Empik - sprawa jest prosta... 1. Zaczynasz od \"wymodelowania\" :P line tak by jego pozycja dawała do zrozumienia kin On jest :D 2. W edycji splajna dajesz smooth (vertex) by ładnie wygładziło krawędzie 3. No i na koniec dodajesz modifikator Loft (Compound Objects >> Loft) Nie chcę zdradzaś tajemnicy mojego kolejnego Kiwaczka...ZAPEWNIM WAS TEN BĘDZIE INNY OD WSZYSTKICH !!:D Jeszcze raz 3ds... http://falcrum.fm.interia.pl/KIWACZEK.zip Pozdr
Napisano 14 Marzec 200421 l wielkie dzienki postaram sie zrobic ale nie wiem na kiedy bo nie wiem czy mi wyjdzie (a napewno nie wyjdzie) Pozdro i jeszcze raz dzieki
Napisano 14 Marzec 200421 l aha co to znaczy to kin on??? i czy mam narysowac normalnie linia czy wymodelowac ja okroglom jak cilinder ?????
Napisano 14 Marzec 200421 l Autor I jeszcze screen dla pewności...:P Empik...nie ma za co. Nawet nie wiecie jaką mi radochę robicie kiedy widzę kolejne Kiwaczki :D[piwo] Pozdr
Napisano 14 Marzec 200421 l Autor Kin On >> Kim On jest ( jego praca...:P) A line zwykłe...potem modyfikatorem nadajesz grubość linii...:) Pozdr
Napisano 14 Marzec 200421 l Autor Bobby kolejny świetny Kiwaczek :D Czym renderujesz ?? Jakie ustawienia no i jaka moc komputera... Wiesz nie wszyscy mają komp na miarę dobej stacji roboczej...:P Pozdr
Napisano 14 Marzec 200421 l nie idzie mi wogule jak juz go narysuje line-ami to dalej walek nie wiem co zrobic daje loft i nie wiem co tam zrobic:P help