Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

A oto moja propozycja: kiwaczek golfista:P

Sorry ze tak to wyglada ale nie mam v ray a na tych wszystkich renderach (mental, brazil) sie !wogole! nie znam i tak too wyglada. Ale liczy sie koncept a nie wykonanie:D

• Odpowiedzi 388
  • Wyświetleń 29,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

:) Fajny :) !!

Cieszę się, że przyłączyleś się do zabawy z Kiwaczkiem :)[piwo]:)

Też miałem taki concept...ale ostatnio czasu brak...:|

Mam taką cichą nadzieję, że nie tylko Skilo weźmie udzial w tej \"zabawie\"...:D

Pozdr

Napisano

no to ja sie dolacze :D

Kiwaczek-FUHRER :D heil

hehe lepiej nie mowic co mi teraz chodzi po glowie :D

greeets :)

ps niestety nie moglem sciagnac textur wiec uzylem innych...

Napisano

Jak ktos mi poda wszytkie wartosci materialow do rendera to zrobie ze bedzie ok:D

A nawet jak tylko ja i Quadysz bedziemy to jeszcze cos pewnie zrobimy;d

Napisano

i wersja z DOF-em. wyglad do bani ale musialem pokazac moja najnowsza wersje ShagHaira :D

hehe

Skilo a jakiego renderera urzywasz?

Napisano

mental ray - ten co jest w max 6. Nie znam sie na zadnych renderach (nawet scanline to tajemnica) i umiem az nacisnac render:D

Jak macie jakis tutek do mentala z 3dsm6 to bym bardzo poprosil:D

Napisano

niestety ci nie pomoge :( przez mentala jeszcze nie przebrnalem...

co ty gadasz jak na kogos kto umie wcisnac Render (Swinka Morska?:) )to nie jest zle przeciez :D

Napisano
  • Autor

Widzę, że zaczyna się rozkręcać wątek...Bardzo się cieszę :)

Zaraz coś dorzucę...:P

Quadysz - też chciałem się bawić DoF\'em, ale przy moim sprzęcie zabawa z nim jest niezwykle dłuuuga...:|

Przy okazji mam pomysła, by jak skończymy (a mam nadzieję, że będzie jeszcze wiele Kiwaczków :P ) połączymy je w jeden obraz...:) Co o tym myślicie ??

Napisano
Originally posted by Quadysz

jak na kogos kto umie wcisnac Render (Swinka Morska?:) )to nie jest zle przeciez :D

czemu swinka morska!? bo nie rozumiem niestety!?

Falcrum: jak wsadze nastepnego, to dam link do tych dwoch.

Napisano

hmm przesledz ten post...

http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=9567

jest tam ciekawa dyskusja na temat mozliwosci swinek morskich, oczywiscie nie mialem wczesniej na mysli ciebie jako swinki morskiej :)

hehe dawno sie tak nie ubawilem jak tam...

zdradze nastepnego kiwaczka: bedzie kiwaczek-wisielec...

ale to dopiero jutro...

Napisano

niepotrzebnie zdradzales nast. wersje:D

dzieki za link

Napisano

a co do swinki morskiej hehehe

szczerze to naciskam co popadnie i taki efekt jaki mnie zadowoli to zostawiam,, z reguly mnie cos zaskoczy ze tak wyjdzie, bo kazda funkcje nacisne, render, sprawdze jak wyszlo, jak mi sie podoba to dalej, maxa mam od tygodnia (tzn 6 a nie wogole) i wczesniej uzywalem tylko scanline, wiec w mentalu to moje pierwsze kroki, to co sie naczytalem na forum to mniej wiecej klikam (ew. wpisuje wartosci) i cos mi wychodzi, no ale to jakies swietne nie jest, swinka morska tez tak zrobi:D:D:D i to nawet bez karmy (\\

sorry za OT

Napisano
  • Autor

Sorki chłopaki ( i dziewczęta :D ), ja narazie odpadam z zabawy w Kiwaczki :( Do czasu jak poradzę sobie z licencją Max\'a...

Wywalilo mi starą licencję i teraz mam o 2 pary cyferek więcej w Request code...Obecnie jestem bez MAX\'a ;(

Może ktoś wie co mam robić ??

Oczywiście chętnie bym pooglądał inne Kiwaczki (wasze :P )

Pozdr

Napisano

Falcrum, miałem to samo ostatnio :D ale z pomocą przyszedł Bzyku :) no więc w folderze \"C:\\Documents and Settings\\All Users\\Dane aplikacji\\Macrovision\\SafeCast\\Product Licenses\" masz pliki DAT, które musisz usunąć (chociaż ja je na wszelki wypadek tylko przeniosłem, a dopiero potem skasowałem) i to wszystko :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano
  • Autor

No, udało mi się \"uratować\" Max\'a...

WIELKIE DZIĘKI DLA Loozacka i innych którzy pomogli mi przezwyciężyć problemy :)

NIECH MOC(z) BĘDZIE Z WAMI !! [lol2]

Pozdr

Napisano

no dobra, dobra, ale kiedy nastepne kiwaczki? :) czekam :) moze plywajacy kiwaczek, albo kiwaczek alpinista lub taki gangsta z rekami na klacie :) i wogole jeszcze mu okularki dorobic i minke jak w [cwaniak] ale sie wczułem :p

Napisano
  • Autor

Bedą, ale chyba nie dzisiaj...może juto...zobaczę...

Ale oczywiście możecie sami dawać swoje Kiwaczki...

Kx masz tyle pomysłów...może sam zrobisz jakiegoś ?? Scena jest do dyspozycji :)

Pozdr

Napisano
  • Autor

Nie ma zasad, możesz robić jakie chcesz Kiwaczki :P

Scenę umieściłem wcześniej...wystarczy ściągnąć, troche powykręcać i wsadzić TUTAJ nowego kiwaczka :)

Pozdr

Napisano

Nie wiem czy Was to zainteresuje, ale temat trochę pokrewny - zdjęcie ekipy montażystów najnowszego modelu z MM - śmigłowca Apache.

Napisano

i bardzo dobrze... mam propozycje, moze zrobimy taki specjalny dzial... \"Kiwaczki\" I BEDZIEMY tam umieszczali nasze - \'wasze\' KIWACZKI :D

Napisano
  • Autor

Nie...może zabardzo się nie rozpędzajmy...:P

My tu tak gadu gadu, a nowych kiwaczków coś niewidać ??:|

Mam zamiar to zmienić...:D

Sorki, że bez materiałów...mało czasu (długi rendering :( ). Jutro dam ze wszystkim...:)

Napisano
Originally posted by kulexy

i bardzo dobrze... mam propozycje, moze zrobimy taki specjalny dzial... \"Kiwaczki\" I BEDZIEMY tam umieszczali nasze - \'wasze\' KIWACZKI :D

No to przecież jest, tutaj je wrzucajcie, przecież i tak już trochę tu tego jest i to nie tylko od Falcruma. Po co jeszcze jeden tworzyć?

Napisano

bardzo chetnie, ale nie moge wgrac tej scenki, wyskakuja jakies fazy ze nie ma plikow i tam z mental raya, zexportuj jeszcze raz plizz do tego formatu 3ds :) mam maxa 4

EDIT :

czy nigdy nie bede mogl sie pobawic kiwaczkiem :(:(:(:(:( heeeeeeelp

Napisano

to jest w v-ray a nie mental i do tego max6 dla wiadomosci cghyba ze masz te rzeczy to nie wiem:P a ja jutro swojego wrzuce

Napisano

i wlasnie dlatego chce zeby bylo przekonwertowane do formatu 3ds :) mam maxiora 4.2 :( ale nowszy i tak by nie odpalil na moim 333 :P

Napisano

Dzieki pomocy Falcrum\'a i bajerowi jakim jest V-Ray, mamy tutaj:

KIWACZKA NBA hehehe

Napisano

fajny, jak sie dlugo wpatruje to wyglada jakby byl pochybony i rzucal zz zglowy :D

Napisano

Pięknie wyrenderowany:D

A kulka to mogła by być w powietrzu umieszczona pomiędzy koszem a ludkiem :P

[lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2][lol2]

Giorgione

Napisano

A jakbys ta kulke powiesil jakbys kupil takiego kiwaczka??? Prawa fizyki tego zabraniaja:P Hehehehe

A tutaj kolejna czesc Kiwaczkow NBA

Oto Slam Dunk Kiwaczek:P:P:P

Napisano
  • Autor

Widzę, że jedna pomysł z \"iwaczkową zabawą\" wypalił :) Cieszę się, że wzbudza zainteresowanie...Choć obiekt nie jest skomplikowany, da się z niego zobić ładną pracę...:)

Skilo - Super !! Fajny pomysł...choć na pierwszym renderu pozycja pana Kiwaczka jest tochę \"nie taka\", to już na drugim jest pełen wypas :):D

Fajnie, że VRay działa :) Mam nadzieję, że to nie ostatnia praca (Kiwaczek)...

Giorgione - pamiętajmy, że to jest coś w stylu figurki, tóra się iwa na biurku...nie ma mowy o obietach \"zawieszonych w powietrzu\"...Początowo chciałem dorobić łączenia pomiędzy tymi \"drucikami\", ale potem ciężko byłoby zmieniać pozycje Kiwaczka...

Kx - scena do formatu 3ds już była wcześniej zamieszczona...zamieszczę jeszcze raz plik (nowy), ale juto/dziś wieczorem...niestety wygląda na to, że w naszą kiwaczkową zabawę mogą się włączyć tylko użytownicy Max\'a 6 :(:|

Kolejny Kiwaczek ( + ten ostatni z materiałami) będzie jutro...

Boby - Świetnie !! Coraz więcej Kiwaczków !!

Chyba na koniec ( o ile takowy nastąpi :p, zrobię sondę na najlepszego pana Kiwaczka :) )

Trzymajta sie...:)

Napisano

chodzi mi o to ze z tamtej strony nie moge pobrac... wyskakuje cos takiego ze nie ma takiej strony :( wrzucaj wrzucaj :)

Napisano

Ja bede robic dalej. Ciekawe kidys sie pomysly wyczerpia :D

Btw: da sie usunac napis \"render in costam costam\" z dolu render??

Napisano
Originally posted by Skilo

Btw: da sie usunac napis \"render in costam costam\" z dolu render??

jesli masz xp:

wlacz painta :D:D:D :

mozesz zaznaczyc obszar ktory chcesz w paintcie dac ctrl+insert zrobic nowy malutki obrazek dac shift+insert i zgodzic sie zeby powiekszyc mape bitowa [lol2]

Napisano

wiem ze mozna to obciac, ale tylko myslalem ze da sie to wylaczyc, ale dobra, mnie to nie przeszkadza, tyle ze glupio wyglada jak jest czas, i ze ja mam pol godziny a ktos ma 8 minut albo mniej :P zaraz nowy kiwaczek bedzie:P juz sie renderuje;p

Napisano

zrobcie kiwaczka skoczka narciarskiego

(jestem ADAM i ostatni spadam-Małysz juz sie skonczyl)

Napisano

trza ogadac TV[lol2]

(ja tez chce zrobic takiego kiwaczka ale nie wiem czem normalnymi Line czy czyms innym...??)

Napisano
  • Autor

Skilo - zaskakujesz Mnie !! :) Dobry pomysł...Co do tego napisu to nie trzeba wycinać !! [lol2] Wystarczy odznaczyć jeną opcję...:P VRay: System >> Frame Stamp >> X :D

Empik - sprawa jest prosta...

1. Zaczynasz od \"wymodelowania\" :P line tak by jego pozycja dawała do zrozumienia kin On jest :D

2. W edycji splajna dajesz smooth (vertex) by ładnie wygładziło krawędzie

3. No i na koniec dodajesz modifikator Loft (Compound Objects >> Loft)

Nie chcę zdradzaś tajemnicy mojego kolejnego Kiwaczka...ZAPEWNIM WAS TEN BĘDZIE INNY OD WSZYSTKICH !!:D

Jeszcze raz 3ds...

http://falcrum.fm.interia.pl/KIWACZEK.zip

Pozdr

Napisano

wielkie dzienki postaram sie zrobic ale nie wiem na kiedy bo nie wiem czy mi wyjdzie (a napewno nie wyjdzie)

Pozdro i jeszcze raz dzieki

Napisano

aha co to znaczy to kin on???

i czy mam narysowac normalnie linia czy wymodelowac ja okroglom jak cilinder ?????

Napisano
  • Autor

I jeszcze screen dla pewności...:P

Empik...nie ma za co. Nawet nie wiecie jaką mi radochę robicie kiedy widzę kolejne Kiwaczki :D[piwo]

Pozdr

Napisano
  • Autor

Kin On >> Kim On jest ( jego praca...:P)

A line zwykłe...potem modyfikatorem nadajesz grubość linii...:)

Pozdr

Napisano
  • Autor

Bobby kolejny świetny Kiwaczek :D

Czym renderujesz ?? Jakie ustawienia no i jaka moc komputera...

Wiesz nie wszyscy mają komp na miarę dobej stacji roboczej...:P

Pozdr

Napisano

nie idzie mi wogule jak juz go narysuje line-ami to dalej walek nie wiem co zrobic daje loft i nie wiem co tam zrobic:P help