Abell Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Witam, Mam pewien problem, dlugo mi sie renderuje obraz w 640x480 ok. 2h przy tych ustaiwniach. mam 2 v-ray light i v-ray sun, kilka modeli swiatla maja maly subdiv to senka oraz ustawienia: Bede wdzieczny za pomoc,
pablo102 Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 może subdivs w light cache'u mogło by być mniejsze?
arev Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Sampler jest lekko podkręcony, ale za to reszta ustawień jest dość badziewna... Może to być wina Displacementu na którymś z obiektów. Spróbuj to wyłączyć i sprawdzić czas. Jeśli będzie szybciej to popracuj nad jego optymalizacją. Aha, ważny jest też na jakim sprzęcie masz te 2 godziny? :> 1
Abell Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 no mam displacement.... :/ zaraz przetestuje a komp to 3,4 ghz 2 rdzenie 2 gb ramu
mirach Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Jesli podczas renderu widzisz czesto "unloading geometry" zaraz po tym jak jest "presampling displacement" to sproboj troche zwiekszyc dynamic memory limit. Tak jak arev mowi, pierw sprawdz bez niego i porwonaj czasy. Pokaz tez przykladowy material, jak masz np glossy reflections z 50 subdivami to tez nie pomaga :) 1
SansSerif Napisano 27 Listopad 2008 Napisano 27 Listopad 2008 Masz rozmyte cienie. Prawdopodobnie materiały mają glossy reflection. To wcale nie jest zły czas na takiej maszynie. 1
Abell Napisano 27 Listopad 2008 Autor Napisano 27 Listopad 2008 Wielkie dzięki za pomoc, teraz liczy się szybciej no i podkręciłem ustawienia.
Rekomendowane odpowiedzi