Napisano 27 Listopad 200816 l Witam, Mam pewien problem, dlugo mi sie renderuje obraz w 640x480 ok. 2h przy tych ustaiwniach. mam 2 v-ray light i v-ray sun, kilka modeli swiatla maja maly subdiv to senka oraz ustawienia: Bede wdzieczny za pomoc,
Napisano 27 Listopad 200816 l Sampler jest lekko podkręcony, ale za to reszta ustawień jest dość badziewna... Może to być wina Displacementu na którymś z obiektów. Spróbuj to wyłączyć i sprawdzić czas. Jeśli będzie szybciej to popracuj nad jego optymalizacją. Aha, ważny jest też na jakim sprzęcie masz te 2 godziny? :>
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor no mam displacement.... :/ zaraz przetestuje a komp to 3,4 ghz 2 rdzenie 2 gb ramu
Napisano 27 Listopad 200816 l Jesli podczas renderu widzisz czesto "unloading geometry" zaraz po tym jak jest "presampling displacement" to sproboj troche zwiekszyc dynamic memory limit. Tak jak arev mowi, pierw sprawdz bez niego i porwonaj czasy. Pokaz tez przykladowy material, jak masz np glossy reflections z 50 subdivami to tez nie pomaga :)
Napisano 27 Listopad 200816 l Masz rozmyte cienie. Prawdopodobnie materiały mają glossy reflection. To wcale nie jest zły czas na takiej maszynie.
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor Wielkie dzięki za pomoc, teraz liczy się szybciej no i podkręciłem ustawienia.