Napisano 28 Listopad 200816 l Witam, mam taki problem. Wczoraj pracowałem w 3ds maxie i mi wszystko działało, a dzisiaj mi prawy przycisk myszki nie działa ;/ Dokładnie mówiąc nie działa jak nacisnę w viewporcie, ale jak nacisnę ALT+PPM lub CRTL+PPM to mi działa, ale jeśli sam PPM to nie. Może mi ktoś powiedzieć co zmieniłem? W opcjach max'a nic nie zmieniałem. Pozdrawiam
Napisano 6 Grudzień 200816 l serwus :) a jakie sa konkretnie tego objawy ? nie dziala absolutnie w zadnej sytuacji ? moze w preferences - viewport - mouse control jest cos zmienione ? moze trzeba wywalic plik INI - wtedy sie wszystko zresetuje do domyslnych ustawien. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 6 Grudzień 200816 l Może włączyłeś w preferences/viewports/mousecontrol -right click menu over selected only?
Napisano 6 Grudzień 200816 l Nie ma różnicy z włączonym a wyłączonym, tak czy tak nie działa. Ja nic w tych ustawieniach nie zmieniałem. A i działa tylko z CTRL lub ALT, ale wtedy nie mogę np. zmieniać ustawień vraya :( Nie działa tylko w viewporcie przy np. modyfikacjach itp. jest normalnie Edytowane 6 Grudzień 200816 l przez matmatej
Napisano 6 Grudzień 200816 l A zaznacz jakiś obiekt w viewporcie i kliknij prawym ale jak kursor jest nad obiektem.
Napisano 7 Grudzień 200816 l Znajdż 3dsmax.ini gdzieś w documents and settings/użytkownik -nie pamiętam dokładnie a u siebie mam viste i jest trochę inaczej...
Napisano 2 Styczeń 201114 l Mam bardzo podobny problem z myszką użuwam logitecha MX 518 i przestały mi pod maxem działac klawisze myszy dodatkowe z przypisanymi opcjami typu wklej-kopiuj, czy mozliwośc przypisania kamery jednym kliknieciem. Zrobiłem tak jak pisaliście i nie pomogło co ciekawe pod innymi programami te klawisze działają takze to chyba nie wina softu od myszy( setpoint 6,20 dla win7 64bitowej)
Napisano 3 Styczeń 201114 l Dla wszystkich urzytkowników produktów logitecha nie instalować pod win7 setpointa innego niz ten dostarczony z myszą w moim przypadku 4a po przeinstalowaniu sterów i oprogramowania wszystko zaczeło działac jak dawniej zreszta wyczytałem ze ogólnie nowe setpointy sa totalnie niekompatybilne z win 7 wer 64bit nawet te pod niego napisane.
Napisano 26 Styczeń 20178 l odkopuję temat Mam to samo: przestał działać prawy przycisk myszy, tylko w maxie. Jakieś pomysły ?
Napisano 26 Styczeń 20178 l Nie znam konkretnego rozwiązania, ale ja bym zaczął od skasowania folderu z ustawieniami 3ds Max aby przy ponownym rozruchu je sobie odtworzył. https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Resetting-3ds-Max-3ds-Max-Design.html
Napisano 27 Styczeń 20178 l Nie znam konkretnego rozwiązania, ale ja bym zaczął od skasowania folderu z ustawieniami 3ds Max aby przy ponownym rozruchu je sobie odtworzył. https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Resetting-3ds-Max-3ds-Max-Design.html pomogło, dzięki :)