Vega Napisano 28 Listopad 2008 Napisano 28 Listopad 2008 Witam, mam taki problem. Wczoraj pracowałem w 3ds maxie i mi wszystko działało, a dzisiaj mi prawy przycisk myszki nie działa ;/ Dokładnie mówiąc nie działa jak nacisnę w viewporcie, ale jak nacisnę ALT+PPM lub CRTL+PPM to mi działa, ale jeśli sam PPM to nie. Może mi ktoś powiedzieć co zmieniłem? W opcjach max'a nic nie zmieniałem. Pozdrawiam
Gość matmatej Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Mam taki sam problem. Przydałaby się jakaś dobra rada :)
kannu Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 serwus :) a jakie sa konkretnie tego objawy ? nie dziala absolutnie w zadnej sytuacji ? moze w preferences - viewport - mouse control jest cos zmienione ? moze trzeba wywalic plik INI - wtedy sie wszystko zresetuje do domyslnych ustawien. pozdrawiam i zycze powodzenia :)
mafida Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Może włączyłeś w preferences/viewports/mousecontrol -right click menu over selected only?
Gość matmatej Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 (edytowane) Nie ma różnicy z włączonym a wyłączonym, tak czy tak nie działa. Ja nic w tych ustawieniach nie zmieniałem. A i działa tylko z CTRL lub ALT, ale wtedy nie mogę np. zmieniać ustawień vraya :( Nie działa tylko w viewporcie przy np. modyfikacjach itp. jest normalnie Edytowane 6 Grudzień 2008 przez matmatej
mafida Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 A zaznacz jakiś obiekt w viewporcie i kliknij prawym ale jak kursor jest nad obiektem.
Gość matmatej Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 Nie działa w żaden sposób, nic nie rozumiem nigdy tak nie miałem
mafida Napisano 6 Grudzień 2008 Napisano 6 Grudzień 2008 To już nie wiem,spróbuj wywalić plik ini tak jak kannu napisał...
mafida Napisano 7 Grudzień 2008 Napisano 7 Grudzień 2008 Znajdż 3dsmax.ini gdzieś w documents and settings/użytkownik -nie pamiętam dokładnie a u siebie mam viste i jest trochę inaczej...
s_vimes Napisano 2 Styczeń 2011 Napisano 2 Styczeń 2011 Mam bardzo podobny problem z myszką użuwam logitecha MX 518 i przestały mi pod maxem działac klawisze myszy dodatkowe z przypisanymi opcjami typu wklej-kopiuj, czy mozliwośc przypisania kamery jednym kliknieciem. Zrobiłem tak jak pisaliście i nie pomogło co ciekawe pod innymi programami te klawisze działają takze to chyba nie wina softu od myszy( setpoint 6,20 dla win7 64bitowej)
s_vimes Napisano 3 Styczeń 2011 Napisano 3 Styczeń 2011 Dla wszystkich urzytkowników produktów logitecha nie instalować pod win7 setpointa innego niz ten dostarczony z myszą w moim przypadku 4a po przeinstalowaniu sterów i oprogramowania wszystko zaczeło działac jak dawniej zreszta wyczytałem ze ogólnie nowe setpointy sa totalnie niekompatybilne z win 7 wer 64bit nawet te pod niego napisane.
siwy Napisano 26 Styczeń 2017 Napisano 26 Styczeń 2017 odkopuję temat Mam to samo: przestał działać prawy przycisk myszy, tylko w maxie. Jakieś pomysły ?
2013 Napisano 26 Styczeń 2017 Napisano 26 Styczeń 2017 Nie znam konkretnego rozwiązania, ale ja bym zaczął od skasowania folderu z ustawieniami 3ds Max aby przy ponownym rozruchu je sobie odtworzył. https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Resetting-3ds-Max-3ds-Max-Design.html
siwy Napisano 27 Styczeń 2017 Napisano 27 Styczeń 2017 Nie znam konkretnego rozwiązania, ale ja bym zaczął od skasowania folderu z ustawieniami 3ds Max aby przy ponownym rozruchu je sobie odtworzył. https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Resetting-3ds-Max-3ds-Max-Design.html pomogło, dzięki :)
Rekomendowane odpowiedzi