Skocz do zawartości

[Blender] Time-lapse video: modeling a wasp - Rewolucyjne rozwiązanie w Blenderze

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wasp.jpg

Sebastian König has posted a very nice time-lapse video in which he models, a wasp. It touches many techniques including subsurfaces, IK and even a spot of grease pencil sketching.

link:

Prezentacja rewolucyjnego narzędzia w Blenderze na przykładzie modelowania owada.

Sprawdza się również doskonale w przypadku animacji postaci, dzięki czemu możemy zapomnieć o używaniu softu do rysowania, a korekty każdej pozy są o wiele bardziej efektywne.

Pozdrawiam!

P.s

Jak dla mnie full wypas... :)

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

mam na myśli to samo które jest na tym przykładzie...

to takie coś co rysuje od 0:58, a tego co wiem to nie ma czegoś takiego w innych softach...

Napisano

heh, Floo trochę przesadziłeś z tą rewolucyjnością Grease Pensil - fajne i przyjemne ale rewolucji IMO nie robi - ale za to ilu ludzi zachęciłeś do oglądniecia filmu, dobry marketing ;)

Napisano
Mara, nie chodzilo o Grease Pencil. Obejrzyj do konca.

Hmmm ... nie?

do końca którego filmu - pierwszego czy drugiego? pod koniec pierwszego gość miesza w Node Edytorze, a 58sek o której pisze Floo (w drugim filmie) to początek rysowania Grease Pencil

no to ja już nie wiem co może być innego :)

Napisano

sanki pewnie dlatego że nie widziałem tego narzędzia wcześniej w akcji...

jak dla mnie bardzo przydatna sprawa... a jeśli komuś to nie odpowiada, to przecież nie przekonuje nikogo, a jest szansa że zobaczą to ci którzy tego nie widzieli, co może im się przydać...

Pozdro!