Beatou Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) Detektyw Jake od dłuższego czasu poszukiwał tego hackera.. 22.09.2086.. przemierzał doki i magazyny portu Chiba. Kilka godzin zajęło mu wybadanie patroli wokół starych magazynów. Wszystkie tropy prowadziły do grupy starych doków w północnej strefie wyłączonej z użytku. Gdy dotarł do magazynu 07 zauważył ją.. Szykowała się do "zanurzenia". Poczeka aż się podłączy...wtedy przez chwilę będzie bezbronna. Zaatakował.. przestrzelił kapsułę, podejrzana wypłynęła razem z żelem chłodzącym wijąc się w gąszczu kabli.. nie było sensu odczytywać jej praw.. maszyny nie maja praw.. jeden skuteczny strzał unieruchomił podejrzaną. Po kilku minutach nadjechało wsparcie. Jake nadal stał wpatrując się w losowy punkt... nigdy nie dowie się czy to nie była kopia, czy haker podstawił to ciało... technicy zabiorą ją a on podąży za kolejnym cyberterrorystą. link do wip'a http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=51459 sporo sie nad tym nasiedziałem.. od lipca w sumie z przerwą do listopada heh.. wszystko w wipie jest objaśnione jakby ktoś chciał się zagłębić. soft 3d max 2009 + vray + photoshop. Edytowane 30 Listopad 2008 przez Beatou
piksar Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 polecam, zmoczyć referkę i zobaczyć ta wygląda jak zrobiona z fajansu - nic nie poradzę że mam takie odczucia, skóra inaczej odbija światło - nawet mokra palce w ręce po prawej stronie bardzo dziwne
Beatou Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 trzeba było powiedziec to w wipie ;) i to nie jest ludzka skóra tylko syntetyk ;]
Lis Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Wygląda oldshoolowo. tak 10 lat wstecz mniej więcej. Najsłabiej chyba wyszły shadery. w większości słabe jednolite i nieciekawe. Przydały by się mapki do reflection, glossa, normal mapy, juz nie wspominając o displejsie. Z modelami jest juz troszkę lepiej ale też bez cudów. Te rury, poręcze jakoś tak dziwnie bez sensu i pomysłu powyginane. Lasce piersi sterczą do góry mimo tego ze leży martwa. Pozdrawiam.
Beatou Napisano 30 Listopad 2008 Autor Napisano 30 Listopad 2008 komp mi nie łyknal wiecej tekstur ;) mialo wygladac tak oldschoolowo ;]
Ford Prefect Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 (edytowane) Podoba mi sie bardzo, klimat jak z Neuromancera, którą to książkę bardzo lubię ;) Co do żelu - imho nie ma się co czepiać, to nie to samo co mokre ciało. Co do uwag - być może detektyw zbyt mało cyberpunkowy. edit @ lis: no przecież ona jest sztuczna to i piersi też ;] Edytowane 30 Listopad 2008 przez Ford Prefect
Lucek Napisano 30 Listopad 2008 Napisano 30 Listopad 2008 Właśnie o to mi chodziło jak oglądałem twojego wipa=) Mniejsza o modele - najważniejszy jest klimat a ten mi się bardzo podoba.Można się czapiać ale nie wszyscy od razu strzelają scenki jak fotki. Gratulacje skończonej scenki=) Pozdro
szulecki Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 no klimat i opis oldchoolowy - stara dobra scena 3d. pamiętam, jak byłem dzieckiem to robiłem wielkie gały i donośne, na ile mi moje małe płuca pozwalały - WOW! teraz to wspomnienia. i tak widzę tę pracę. jako takie mgnienie z przeszłości. plus klimacik rodem z philipa k. dicka. mniam. jestem na tak.
szulecki Napisano 1 Grudzień 2008 Napisano 1 Grudzień 2008 teraz jak sobie czytam WiPa, to myślę, że tak jak mówiłeś Beatou - chyba bardziej by tu pasował detektyw w kapeluszu i płaszczu - taki typowy noir by się zrobił, ale tak też jest ok w sumye. ;]
Beatou Napisano 2 Grudzień 2008 Autor Napisano 2 Grudzień 2008 Dzieki wszystkim ;] po komentarzach wnioskuję że udało mi sie osiagnac zamierzony efekt ;] Następna scenka może troche mniej oldschoolowa ;) Pozdrawiam!
Oleksiak Napisano 2 Grudzień 2008 Napisano 2 Grudzień 2008 No "nawet" wybrnąłeś z tą fabułą. :P Powodzenia z następną pracą ;] Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi