adek Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Serwis Popular Mechanics zamieścił własną listę dziesięciu filmów z najlepszymi scenami z efektami specjalnymi (uwzględniając niekoniecznie najlepsze filmy). Zachęcam do zapoznania się z artykułem. Z ciekawości w komentarzach zachęcam do zamieszczania Waszych propozycji. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=453 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 21 Grudzień 2008 Share Napisano 21 Grudzień 2008 Najsmutniejesze jest to ze niemal wszystkie filmy z dobrymi efektami porazaja fabula w sposob najmniej porzadany... 10000BC - uwielbiam creature FX i sa tam genialnie zrobione zwierzaki ale nie dalem rady doogladac tej bezsensownej papki o smuklym neandertalczyku z dredami i ladnie przygolona brodka... Do listy dodalbym kilka scen z Mumii numer 3 - yeti byly swietnie zgrane z otoczeniem, druga czesc Narnii - walke z wilkopodobnym monstrum i jakas ptakowata wiedzma oraz "atak rzeki" i cala mase swietnych stworow ze Spiderwick Chronicles. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 No cóż, ostatni rok był obfity w filmy z dobrymi efektami. Rzeczywiście trzeba wyróżnić 10000BC za efekty zwierzaków, ale zgodzę się również z Nezumi, że cała reszta była marniutka. Max Payne, jak wspominam tego gniota, to przypomina mi się stracona forsa, ale efekty miał niezłe, szczególnie te dotyczące wizji po prochach. Iron Man, świetnie zrealizowana scena zakładania kostiumu, chociaż gdybym wcześniej nie widział cinematic trailer'a Starcrafta II, zrobiłoby to na mnie większe wrażenie. Kolejny Hulk, film poniżej średniej i efekty może nie najwyższych lotów, ale podobała mi się animacja w scenach walk. Dark Knight, zaletą efektów w tym filmie jest to, że nie wiele osób widzi jak dużo jest w nim tych efektów, jest to rekomendacją samom w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi