wamhouse Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 (edytowane) Witam, zamieszczam najnowszą realizację Ponizej stilki z filmu, animacji, spotu architektonicznego (jak kto woli) Nie umiescilem w dziale animacji bo to nie jest klasyczna animacja Zreszta sami ocencie link do tego tworu (46 Mb): http://www.wamhouse.com/download/ANP-wamhouse_650x488.wmv To tyle. Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt ...no i miłych wrażeń wzrokowych. Edytowane 23 Grudzień 2008 przez wamhouse
siwy Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Fajne to, nawet bardzo. Momentami szczęka opada nisko :)
d00b Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 wow, rozkładające sie meble mi sie podobaja, ale ta droga po której jedzie samochód aż za bardzo wygląda jak rozłożony dywan, jakaś taka dziwna, ale trzyma poziom
Morphe Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 ujecia exteriora sa nieciekawe, drzewa, krzaki trawa ulica - audi jest czarne a na animacji jakesi takie szarawe mhm... za to animacja wnetrza i ten pomysl cool i ci ludzi :) ogolnie bylo by zjebioza gdyby nie ten exterior... hmm mozna wiedzec jak sie robi takie animowane/budujace sie rzeczy ?
Pawelkos Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Jak dla mnie bardzo dobrze to wyglada. Czasami w interiorach widac ze ta parka tam wklejona ale poza tym super robota. No i moze ten asfalt rzeczywisc troche sztucznie wyszedl, mimo to mi sie podobac ;)
Kubaswielgus Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 Świetna reklama deweloperska. Pozostaje mi tylko zapytać ile osób pracowało nad tym i ile czasu trwało przygotowanie takiej prezentacji? Pozdrawiam
Ufol Napisano 23 Grudzień 2008 Napisano 23 Grudzień 2008 bardzo dobre, też miejscami szczena opada, choć parę żeczy we mnie krew burzy. Najbardziej mi wpadł w oko ten oklepany czajnik z archmodeli... niecierpię go. A druga rzecz, kiedy ludziki jechały sobie w windzie to prześwitywali - jak duchy, do puki nie otworzyły się drzwi. resztę już inni wytknęli. Mimo wszystko i tak winszuję, godne podziwu (przynajmnie takiej osoby jak ja :)).
Kuciel Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 (edytowane) b. fajne momentami rewelka moze tylko poza ta droga z autem :D Edytowane 24 Grudzień 2008 przez Kuciel
adam_m Napisano 24 Grudzień 2008 Napisano 24 Grudzień 2008 Ostatni render (klatka animacji) najbardziej mi się podoba. Pozdr. Wesołych Świąt.
mirach Napisano 25 Grudzień 2008 Napisano 25 Grudzień 2008 Jak dla mnie super. Mozecie napisac cos wiecej o waszych metodach wklejania ludzi?
wamhouse Napisano 27 Grudzień 2008 Autor Napisano 27 Grudzień 2008 Witam, dzięki za komentarze pozytywne ale też te krytyczne - motywują do tego żeby kolejna realizacja była lepsza :) Nie moge obiecać ale zrobię wszystko żeby tak sie właśnie stało. Oczywiście mam świadomość niedoróbek od strony technicznej ale jest to jak by nie było działalność komercyjna i trzeba podejmować często racjonalne decyzje, świadomie acz z bólem rezygnując z aspektów artystycznych i estetycznych. jesli chodzi o kulisy powstawania to wszystko znajdzie się w niedługim czasie na stronie www.3d.wamhouse.com w dziale making off. Pozdrawiam wszystkich
kamil.ochel Napisano 28 Grudzień 2008 Napisano 28 Grudzień 2008 ladowanie sie mieszkania robi wrazenie :p szkoda ze ta laska.. chodzi jakby na naszej-klasie byla zapisana do wyzszej szkoly lansu i bałnsu ;p tylko troche to za wolne jak dla mnie
wamhouse Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Napisano 30 Grudzień 2008 Witam wszystkich zainteresowanych zapraszam do działu making of http://www.3d.wamhouse.com/?o=10 gdzie znajduje sie proces realizacji spotu - step by step Wszelkie uwagi a nawet sugestie mile widziane Pozdrawiam
chudy Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 no naprawde bardzo fajne. największe wrażenie robią wnętrza.
Lis Napisano 30 Grudzień 2008 Napisano 30 Grudzień 2008 Bardzo fajny ten Making of. Niestety sam spot dość słabo zrealizowany. kuleje głównie postprodukcja. Zbyt kontrastowe i nasycone 3d za bardzo odcina się od filmu. mowa była oczywiście o ujęciach zewnętrznych. Te wewnątrz są już lepsze ale też można by jeszcze podciągnąć. Pozdrawiam.
wamhouse Napisano 30 Grudzień 2008 Autor Napisano 30 Grudzień 2008 witam ponownie, na temat niedorobek juz sie wypowiadalem - next time ;) dla zainteresowanych w dziale download http://www.3d.wamhouse.com/?o=d do eksperymentów wykluczowana postać mężczyzny rozmawiającego przez tel. - także do komercyjnego wykorzystania jeśli ktoś ma taką potrzebę. Kanał alpha jest miękki dlatego bawiąc się levelami można go odpowiednio shrinkować. oczywiście do kontrolowania maski jest wiele narzędzi... Sama postać w "uniwersalnym oświetleniu" pozbawiona jest kontrastów żeby móc wyregulować to w poscie i dopasować do tła, także color balans itd. Nie przerażajcie się tym co jest w RGB. Kanał Alpha zawarty w pliku sporo wycina. Miłej zabawy Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi