Napisano 23 Grudzień 200816 l Witam, zamieszczam najnowszą realizację Ponizej stilki z filmu, animacji, spotu architektonicznego (jak kto woli) Nie umiescilem w dziale animacji bo to nie jest klasyczna animacja Zreszta sami ocencie link do tego tworu (46 Mb): http://www.wamhouse.com/download/ANP-wamhouse_650x488.wmv To tyle. Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt ...no i miłych wrażeń wzrokowych. Edytowane 23 Grudzień 200816 l przez wamhouse
Napisano 23 Grudzień 200816 l wow, rozkładające sie meble mi sie podobaja, ale ta droga po której jedzie samochód aż za bardzo wygląda jak rozłożony dywan, jakaś taka dziwna, ale trzyma poziom
Napisano 23 Grudzień 200816 l ujecia exteriora sa nieciekawe, drzewa, krzaki trawa ulica - audi jest czarne a na animacji jakesi takie szarawe mhm... za to animacja wnetrza i ten pomysl cool i ci ludzi :) ogolnie bylo by zjebioza gdyby nie ten exterior... hmm mozna wiedzec jak sie robi takie animowane/budujace sie rzeczy ?
Napisano 23 Grudzień 200816 l Jak dla mnie bardzo dobrze to wyglada. Czasami w interiorach widac ze ta parka tam wklejona ale poza tym super robota. No i moze ten asfalt rzeczywisc troche sztucznie wyszedl, mimo to mi sie podobac ;)
Napisano 23 Grudzień 200816 l Świetna reklama deweloperska. Pozostaje mi tylko zapytać ile osób pracowało nad tym i ile czasu trwało przygotowanie takiej prezentacji? Pozdrawiam
Napisano 23 Grudzień 200816 l bardzo dobre, też miejscami szczena opada, choć parę żeczy we mnie krew burzy. Najbardziej mi wpadł w oko ten oklepany czajnik z archmodeli... niecierpię go. A druga rzecz, kiedy ludziki jechały sobie w windzie to prześwitywali - jak duchy, do puki nie otworzyły się drzwi. resztę już inni wytknęli. Mimo wszystko i tak winszuję, godne podziwu (przynajmnie takiej osoby jak ja :)).
Napisano 24 Grudzień 200816 l b. fajne momentami rewelka moze tylko poza ta droga z autem :D Edytowane 24 Grudzień 200816 l przez Kuciel
Napisano 24 Grudzień 200816 l Ostatni render (klatka animacji) najbardziej mi się podoba. Pozdr. Wesołych Świąt.
Napisano 25 Grudzień 200816 l Jak dla mnie super. Mozecie napisac cos wiecej o waszych metodach wklejania ludzi?
Napisano 27 Grudzień 200816 l Autor Witam, dzięki za komentarze pozytywne ale też te krytyczne - motywują do tego żeby kolejna realizacja była lepsza :) Nie moge obiecać ale zrobię wszystko żeby tak sie właśnie stało. Oczywiście mam świadomość niedoróbek od strony technicznej ale jest to jak by nie było działalność komercyjna i trzeba podejmować często racjonalne decyzje, świadomie acz z bólem rezygnując z aspektów artystycznych i estetycznych. jesli chodzi o kulisy powstawania to wszystko znajdzie się w niedługim czasie na stronie www.3d.wamhouse.com w dziale making off. Pozdrawiam wszystkich
Napisano 28 Grudzień 200816 l ladowanie sie mieszkania robi wrazenie :p szkoda ze ta laska.. chodzi jakby na naszej-klasie byla zapisana do wyzszej szkoly lansu i bałnsu ;p tylko troche to za wolne jak dla mnie
Napisano 30 Grudzień 200816 l Autor Witam wszystkich zainteresowanych zapraszam do działu making of http://www.3d.wamhouse.com/?o=10 gdzie znajduje sie proces realizacji spotu - step by step Wszelkie uwagi a nawet sugestie mile widziane Pozdrawiam
Napisano 30 Grudzień 200816 l Bardzo fajny ten Making of. Niestety sam spot dość słabo zrealizowany. kuleje głównie postprodukcja. Zbyt kontrastowe i nasycone 3d za bardzo odcina się od filmu. mowa była oczywiście o ujęciach zewnętrznych. Te wewnątrz są już lepsze ale też można by jeszcze podciągnąć. Pozdrawiam.
Napisano 30 Grudzień 200816 l Autor witam ponownie, na temat niedorobek juz sie wypowiadalem - next time ;) dla zainteresowanych w dziale download http://www.3d.wamhouse.com/?o=d do eksperymentów wykluczowana postać mężczyzny rozmawiającego przez tel. - także do komercyjnego wykorzystania jeśli ktoś ma taką potrzebę. Kanał alpha jest miękki dlatego bawiąc się levelami można go odpowiednio shrinkować. oczywiście do kontrolowania maski jest wiele narzędzi... Sama postać w "uniwersalnym oświetleniu" pozbawiona jest kontrastów żeby móc wyregulować to w poscie i dopasować do tła, także color balans itd. Nie przerażajcie się tym co jest w RGB. Kanał Alpha zawarty w pliku sporo wycina. Miłej zabawy Pozdr