WilL Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 (edytowane) Witam, zakładam ten temat aby pokazać moje skromne modele 3D. Grafika 3D interesuje sie od niedawna (ok. 6 miesiecy z przerwami). Modele nie sa jakies super ekstra ale co tam dopiero sie ucze ^^. Na początek daje to co już zrobiłem: Zacznijmy od 1 pracy...: ...a skończmy na ostatniej. Narazie to tyle z moich prac ^^ Co do tego telefonu to model low-poly i wiekszośc to tekstura, a co do PSP to model jeszcze nieskończony i pracuje nad nim. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania :) Edytowane 2 Luty 2009 przez WilL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GneX Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Gz :D podoba mi się szczególnie katana i drugi obrazek z tym stolikiem. Najmniej podoba mi render gdzie są te opony ;/ Jakoś tak ci głupio wyszło. Ogólnie mi się podoba :D Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
khatake Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 pierwszy obrazek to jakis test ? bo nie lapie nawet o co w nim chodzi(kostka lodu?).2 to kopia jakiegos tutoriala...wiec nie wiele mozna o tym powiedziec. 3 to potwornosc...naprawde nawet nie chce zaczynac wymieniac co powinno zostac zmienione bo chcialbym sie przespac dzis w nocy. 4 i 5 takie wizki na poczcatkujacego (ale odkrycie...). proporcje troche nie takie i nad oswietleniem moglbys popracowac (np podkrecic liczbe fotonow bo na suficie jest sporo plam. 6 ...kilka boxow z noisem w odpowiednich miejscach by przypominaly stol i krzesla...ujdzie ale nie wiem jakim cudem mialyby wytrzymac ciezar zwyklego czlowieka. 7...nie chce mi sie nawet...mordka i tyle. 8 nawet nawet tylko znow swiatlo do poprawki i o co chodzi z tym wiatrem w korytarzu? jak ktos to oglada to ma sie domyslac ze pewnie brakuje polowy budynku za plecami kamerzysty ? no poprostu przekombinowales. 9, 10 nie mam nawet co o nich powiedziec bo nic tam praktycznie nie ma. 11 katana ktora jest zdziebeczko za waska ;p mogles poszukac kilku zdjec bo naprawde strasznie waska jest. no i oczywiscie material z niej do kosza(odkad cala katana jest metalowa ?) 12 telefon calkiem calkiem ale bez siatki trudno ocenic szczegolnie ze jak sam powiedziales w wiekszosci to tekstura. 13 PSP spoko tylko strasznie kanciaste. zapoznaj sie z narzedziem CHAMFER polaczonym ze SMOOTHEM...dziala cuda ;p wiec proboj dalej i nie trac checi i zapalu. czekam na dalsze pracki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Bardzo podoba mnie się piaty(5), siódmy(7), oraz dziesiąty(10), ta konsolka strasznie kanciasta,osobiście nie chciał bym takiej. w 100% zgadzam się z khatake, chamfer może zdziałać cuda Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Bendą z ciebie ludzie jeśli w tak krótkim czasie tyle się nauczyłęś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 27 Grudzień 2008 Share Napisano 27 Grudzień 2008 Widać że od pierwszej(kostka lodu) do ostatniej pracy wiele się nauczyłeś . Mało TS'a(Ms'a) widać a jak już jest gdzieś zastosowany np. na oponach to wygląda to dość tragicznie . A teraz po kolej co mi się nie podoba w obrazkach. 1.Odbicia światła wyszły nieciekawie i w sumie mało pokazane. 2.Zamiast okrągłych opon z kanciastym bieżnikiem zrobiłeś kanciastą oponę z okrągłym bieżnikiem. 3,4 . Sztywne płaskie poduchy , słaby render i mało bajerów. 5. Zbyt cienkie/małe deseczki . 6. Hmm tego to bym nawet do skrajnej Abstrakcji ciastko-myszy nie porównał. 7.Tu już lepiej , tylko że pojedynczy panel ma z 5 metrów , wszystkie kartki mają takie same wartości NOISE i za dużo się to fżystko( ;] ) błyszczy . 8.Fajnie ten TOON'owy efekt wyszedł na kartkach, fajniejsza czcionka i było by nawet OK . Rozumiem że to jakiś baner czy inne diabelstwo pod klan czy jakoś tak . Ale zamiast tego napisu i znaczków dałbym jakąś fajną broń. 9. Można by było z tego nawet fajną lokacje wyciągnąć , tylko ze za mało detali , złe oświetlenie i textury takie sobie. 10. Ostrze grubsze i na rączce byś mógł dać skórę(tak jak np. w rakiecie do tenisa) . 11.Tu wszystko zależy jaką masz siatkę . 12.13.14 itd. Ładnie idzie tylko chamfera i smootha używaj . Ogólnie to bierz to wszystko jako konstruktywną krytykę , wiadomo fajnie jest dostać pochwały ale to krytyka nasuwa pewne przemyślenia do odbiorcy . I kontroluje by autor nie zapadł na chorobę która objawia się ogólnym samozachwytem i niedostrzeganiem swych błędów ;]. Idź dalej w tym tempie do przodu to niedługo będzie już czego zazdrościć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 Witam, dzis przedstawiam nowe prace :) Moze nienajlepsze ale dobre są. Wszystkie robione programem Terragen oraz Terragen 2 BETA :P Mam nadzije że sie spodoba :) Czas pracy ok. 10 minut (ost. praca 30 minut). Zapraszam do komentowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamal333 Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 3 ma jakiś taki fajny klimat.Jeżeli to jest twoja teczka to wysil się jakoś i pokaż coś co zajmie ci kilka dni bo po co zasypywać wątek pracami 10 minutowymi które poziomem nie grzeszą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 bez urazy ale jesli to terragen to nie bardzo jest co oceniać z punktu widzenia grafiki bo uzywasz jakby nie było generatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 2 Luty 2009 Autor Share Napisano 2 Luty 2009 (edytowane) No to znowu ja i moje badziewia. Dzis mam do was pytanie jak mozna poprawic ten rebder (a raczej jego ustawienia) bo odrazu widać że realistyczne to nie jest :( Chciałbym zrobić to w miare realistyczne ale za nic nie moge chociaż próbuje różnych ustawień. No i teraz coś aby wam pomóc to soft jaki używam; 3ds max 9 oraz Vray 1.5 RC5. Jak ktoś chce to moge mu przesłać ustawienia rendera aby tu wątku niezapychać. Tutaj najlepsza wersja rendera I najgorsza ktora wygląda jak z gta 4 Edytowane 2 Luty 2009 przez WilL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Widzę że obrazek z minibitwy, a jeśli chodzi o wiekszy realizm to może warto by było dodać jakieś fajne niebo w ps. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 No to taki up do mojej pracki na minibitwe, wiem ze odbiega od oryginału w paru szczegółach ale moze jeszcze to poprawie. Dzies mały render bo hi-res sie dopiero robi i bedzie na wieczór. :) Moze teraz wyglada troche realistyczniej :) PS: To moja pierwsza pracka na VraySunLight więc chyba nie jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Jakoś nie widać słoneczka tak jak na referce, gdzie masz tego suna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 WilL - nie wiem czy powinieneś tą pracę tutaj wstawiać i pytać o ustawianie oświetlenia. Przecież chodzi o pokazanie tego co umiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 4 Luty 2009 Autor Share Napisano 4 Luty 2009 Tores nie martw się zaczynam od nowa :) Za duzo niezgodnosci jest w tym co tu pokazałem i przepraszam za to że sie pytam o światełko skoro to ma byc pokaz tego co umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Jak nie może pytać to nie wiem po co jest ta bitwa, bo m sie wydawało ze po to zeby sie czegoś nauczyć, mozna kolegę nakierować przecież.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Dobre światło to połowa tej pracy. Cóż się nauczy jak mu ktoś poda na tacy ustawienia. Co innego pytanie w stylu czy wam się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 Do Toresa: Lepiej żeby ktoś podpowiedział, niż miałby błądzić w ciemności bez sensu. Co innego gdyby był to konkurs komercyjny, a i tak nie prosi przecież, żeby ktoś to zrobił za niego, raczej wspomógł radą. Nie startuję w tej edycji, więc moje zdanie jest bezstronne WilL: Dobrze ci idzie, tylko że oświetlasz chyba tylko SKYem. Dodaj suna albo zrób go jaśniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 No to i tutaj pokaże moja prace na minibitwe :) Praca jest nieskonczona bo światło nie pada tak jak na referce ale juz mam jej serdcznie dosć bo za dużo czasu mi zabrała. Mam nadzieje że sie spodoba :) http://i39.tinypic.com/nyv7o2.jpg http://i39.tinypic.com/23vevea.jpg http://i39.tinypic.com/23vevea.jpg http://i43.tinypic.com/zvz9m1.jpg http://i43.tinypic.com/b7fdr7.jpg Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Pantera Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Tekstura tła masakra.Nie do przyjęcia.2 render ujdzie gdybyś poprawił przepalenia , reszta za bardzo zółtawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi