Napisano 6 Styczeń 200916 l pewnie już widzieliście, ale może są tacy co nie. http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=70885 chciałbym tak umieć :(
Napisano 3 Luty 200916 l Widziałem to na everze i jest genialne wg mnie. W pierwszej chwili myślałem, że gość sobie jaja robi i fotę wrzucił ;)
Napisano 17 Październik 200915 l Bardzo fajne, ale wszystkie te 3d postaci mają jakieś szklane oczy. Jakby po nieprzymierzając ziółku.
Napisano 17 Październik 200915 l Jestem pod wrażeniem technicznych umiejętności autora. Wykonanie włosów jest rewelacyjne. Niestety plastyka (pomimo doskonałości modelu) finalnego renderingu jest dość brzydka, wygląda to jak ostro podretuszowane zdjęcie w photoshopie. Jest zbyt lukrowane.
Napisano 19 Październik 200915 l tez to widziałem , dawno temu., i zastanawia mnie jak zrobił tak realistyczny golf :).. Może ktoś wie??? A włosy to tez raczej nie ręcznie chyba tylko jakiś plugin, scrypt niezły... ;)
Napisano 22 Październik 200915 l tez to widziałem , dawno temu., i zastanawia mnie jak zrobił tak realistyczny golf :).. Może ktoś wie??? A włosy to tez raczej nie ręcznie chyba tylko jakiś plugin, scrypt niezły... ;) golf = displacement, włosy = hair & fur (współdziała z mentalray!) sądzę że to na pewno musi być mental. skóra? mr sss. I oczywiście dobry model oraz światło. a co do kłaków na golfie - nie wiem, ale też może być h&f.. :o BTW cienie pod gęstym lasem włosów na skórze i taka ich charakterystyka materiału zdradzają że to jest mental ray!
Napisano 22 Październik 200915 l Model pierwsza klasa, ale tak jak ktoś wspomniał plastyka nieco razi. Dunablaster: chyba zbzikowałeś na punkcie mentala...
Napisano 23 Październik 200915 l Dunablaster tu się nie trzeba nic domyślać bo autor wyraźnie napisał że użył mantal ray'a.
Napisano 23 Październik 200915 l http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=713053 o wiele więcej info nt. tego projektu BTW cienie pod gęstym lasem włosów na skórze i taka ich charakterystyka materiału zdradzają że to jest mental ray! tiaaa... a bliki w oczach zdradzają, że autor tego dnia nosił zielone skarpety, pił czarną kawę z cukrem (+2 łyżeczki) a jego chomik miał zatwardzenie... brawo Dunablaster, brawo. jeszcze jakieś odkrywcze teorie?
Napisano 28 Październik 200915 l wybacz nie czytałem więcej, mam leniwe ręce do myszkowania, to jest moja teoria, zgodna z faktami :p pozdrawiam :)
Napisano 28 Październik 200915 l widac ze duna po chwili przebywania na forum zrobił sie full pro ;) A włosy to tez raczej nie ręcznie chyba tylko jakiś plugin, scrypt niezły... ;) nie szukajcie w takich pracach "niezlych skryptow", bo nie ma magicznego przycisku na to. Taka praca to masa testow, poprawek i dlugiego siedzenia na tyłku przed kompem.
Napisano 28 Październik 200915 l to jest moja teoria, zgodna z faktami :p raczej z Faktem, ale to moja teoria...
Napisano 31 Październik 200915 l Mnie zastanawia jak on zrobił taką realistyczną skórę, to jedyny problem techniczny z którym nie mam pojęcia jak sobie poradzić. Ktoś ma jakąś teorię? :D