pads Napisano 6 Styczeń 2009 Napisano 6 Styczeń 2009 pewnie już widzieliście, ale może są tacy co nie. http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=70885 chciałbym tak umieć :(
SimonM Napisano 3 Luty 2009 Napisano 3 Luty 2009 Widziałem to na everze i jest genialne wg mnie. W pierwszej chwili myślałem, że gość sobie jaja robi i fotę wrzucił ;)
Mulholland Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Bardzo fajne, ale wszystkie te 3d postaci mają jakieś szklane oczy. Jakby po nieprzymierzając ziółku.
Gość i-riss Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 Jestem pod wrażeniem technicznych umiejętności autora. Wykonanie włosów jest rewelacyjne. Niestety plastyka (pomimo doskonałości modelu) finalnego renderingu jest dość brzydka, wygląda to jak ostro podretuszowane zdjęcie w photoshopie. Jest zbyt lukrowane.
MaxymilianMax Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 tez to widziałem , dawno temu., i zastanawia mnie jak zrobił tak realistyczny golf :).. Może ktoś wie??? A włosy to tez raczej nie ręcznie chyba tylko jakiś plugin, scrypt niezły... ;)
Camel Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 tez to widziałem , dawno temu., i zastanawia mnie jak zrobił tak realistyczny golf :).. Może ktoś wie??? A włosy to tez raczej nie ręcznie chyba tylko jakiś plugin, scrypt niezły... ;) golf = displacement, włosy = hair & fur (współdziała z mentalray!) sądzę że to na pewno musi być mental. skóra? mr sss. I oczywiście dobry model oraz światło. a co do kłaków na golfie - nie wiem, ale też może być h&f.. :o BTW cienie pod gęstym lasem włosów na skórze i taka ich charakterystyka materiału zdradzają że to jest mental ray!
kamode Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 Model pierwsza klasa, ale tak jak ktoś wspomniał plastyka nieco razi. Dunablaster: chyba zbzikowałeś na punkcie mentala...
Tomala Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 Dunablaster tu się nie trzeba nic domyślać bo autor wyraźnie napisał że użył mantal ray'a.
tweety Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=121&t=713053 o wiele więcej info nt. tego projektu BTW cienie pod gęstym lasem włosów na skórze i taka ich charakterystyka materiału zdradzają że to jest mental ray! tiaaa... a bliki w oczach zdradzają, że autor tego dnia nosił zielone skarpety, pił czarną kawę z cukrem (+2 łyżeczki) a jego chomik miał zatwardzenie... brawo Dunablaster, brawo. jeszcze jakieś odkrywcze teorie?
Camel Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 wybacz nie czytałem więcej, mam leniwe ręce do myszkowania, to jest moja teoria, zgodna z faktami :p pozdrawiam :)
mirach Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 widac ze duna po chwili przebywania na forum zrobił sie full pro ;) A włosy to tez raczej nie ręcznie chyba tylko jakiś plugin, scrypt niezły... ;) nie szukajcie w takich pracach "niezlych skryptow", bo nie ma magicznego przycisku na to. Taka praca to masa testow, poprawek i dlugiego siedzenia na tyłku przed kompem.
tweety Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 to jest moja teoria, zgodna z faktami :p raczej z Faktem, ale to moja teoria...
Gość yamename Napisano 31 Październik 2009 Napisano 31 Październik 2009 Mnie zastanawia jak on zrobił taką realistyczną skórę, to jedyny problem techniczny z którym nie mam pojęcia jak sobie poradzić. Ktoś ma jakąś teorię? :D
Rekomendowane odpowiedzi