Napisano 9 Styczeń 200916 l Właśnie skończyłem modelować mp5(asg). Było mi o tyle łatwiej, że mam taką broń w domu i można było odwzorować szczegóły. Aktualnie pracuje nad materiałem, aby nadać charakteru mojemu modelowi. 3ds-a mam od kilku miesięcy, więc jeszcze się z nim zapoznaje. Jeśli coś wam nie pasuje, bądź macie jakieś cenne uwagi bardzo proszę się nimi podzielić. Zapraszam do komentowania. Dobra dość tego pierniczenia zapodaje renderki: Edytowane 15 Styczeń 200916 l przez blomd
Napisano 9 Styczeń 200916 l Niezłe :) Zrób coś tylko z ząbkami, na białym tle AA Ci padło. W ogóle to zazdroszczę takiej broni w domu ;)
Napisano 9 Styczeń 200916 l Wyglada zawodowo. Siatka zoptymalizowana dosyc. A jak jest z magazynkiem? nie mam zadnej referki przed oczami ale czy polowa blizej zamka rzeczywiscie sie tak w rzeczywistosci prostuje czy krzywizna powinna byc taka sama na calej dlugosci? Powodzenia;)
Napisano 9 Styczeń 200916 l W ogóle to zazdroszczę takiej broni w domu ;) zapewne chodzi o replikę asg czy jakąś inną, gdyż o ile znam temat nie można posiadać broni automatycznej tej klasy. asg jednak czasami różnią się w detalach :) sam model ładny. jeśli planujesz zrobić tex to fajnie, jeśli jednak nie to przynajmniej nażuć na to jakić czarny metaliczny materiał. bo model ładny ale jakby niewykończony :)
Napisano 9 Styczeń 200916 l Autor za nie długo zrobię update z texturką. A jak jest z magazynkiem? nie mam zadnej referki przed oczami ale czy polowa blizej zamka rzeczywiscie sie tak w rzeczywistosci prostuje czy krzywizna powinna byc taka sama na calej dlugosci? Magazynek przy zamku się nie prostuje, zagięcie jest od góry do dołu równe.
Napisano 15 Styczeń 200916 l Autor No i skończyłem. Sorry, że tak długo, ale nie miałem jakoś czasu, aby popracować nad tym. Jeśli macie jakieś propozycje aby coś zmienić, to nie zawahajcie się napisać.
Napisano 15 Styczeń 200916 l hoho bardzo fajny model :) z textuerkensami ciut gorzej, tzn z materialami :)
Napisano 15 Styczeń 200916 l model ladny, ale teraz bron wyglada na bardzo zaniedbaną :) troche bardziej ten metal przypomina mi marmur :) widze ze sporo zajawienców ASG jest na forum :) sam posiadam kałasza hehe :D pozdr
Napisano 15 Styczeń 200916 l Wydaje mi się że wyłapałem 1 dość mocny błąd.Chodzi o to , że mechanizm regulujący rate fire (ciągły , pojedynczy itp) jest bo obu stronach broni.Normalnie jest on po jednej stronie , bodajże przeciwnej do zamku czyli po lewej patrząc od tyłu.Acha i jeszcze jedno.Nakładka pod na kolimator uniemożliwia wylot łusek ;)
Napisano 15 Styczeń 200916 l Autor Z tego co wiem, to po obu stronach jest selektor ognia http://www.youtube.com/watch?v=ypjiFaQasCU po jednej jest np. w wersji SD2. Racja szynę pod kolimator muszę poprawić, bo łuski nie wylecą ;)
Napisano 18 Styczeń 200916 l Ładnie i tyle. Mimo że te textury nie są za bardzo dopracowane i z bliska słaby detal się robi. pozdro snajper