Napisano 21 Styczeń 200916 l mnie osobiście referencja się nie podobała, więc nie zaczynałem nawet. Co do stopnia trudności i ilości modelowania - zgadzam się że troche przesada z tą sypialnią jest. I znowu nie było nawet słowa na portalu poza tym tematem o nowej bitwie - wiec skąd ludzie mają wiedzieć?
Napisano 21 Styczeń 200916 l Podoba mi się pomysł na bitwę w samym modelingu, może by go zrealizować? Co do referki - gdyby było więcej czasu, to bym spróbował, ale tak to nawet nie zaczynałem :(
Napisano 21 Styczeń 200916 l Autor Moi drodzy nie zrzędźmy tylko róbmy. Dla mnie pierwsze refki też nie były rewelacyjne ale przecież nie o to w tym chodzi. Dzięki nim znacznie podszkoliłem się w oświetlaniu sceny, zacząłem wgłębiać się w tworzenie lepszych shaderów i zrobiłem właśnie pierwszą kołdre i poduszkę. Podreperowałem wiedzę jak dopasować kamerę do ujęcia i jak w tym wszystkim może jeszcze mi pomóc photoshop. Czyli wszystko w jednym. Dlatego nie narzekam, że coś jest za trudne, za czasochłonne albo mi się nie podoba bo sama próba zrobienia renderu jak fotka daje mi ogromną satysfakcję. I dlatego uważam, że nie ważne jest jak wygląda refka tylko co mogę się z niej nauczyć. Jeżeli nic to pewnie że nie biorę w niej udziału tylko szukam większych wyzwań. Jeżeli miałbym teraz powrócić do pierwszej bitwy czyli Atrium house to już nie brałbym w niej udziału bo zrobiłbym go w jeden dzień i czekałbym 2 tygodnie na następny temat co zaczęłoby być już dla mnie nudne. Dlatego wolę trudniejsze wizki. Po prostu chcę się naharować i być zadowolony ze swoich coraz większych możliwości.
Napisano 23 Styczeń 200916 l Referka jest okropna a nie trudna - patrzeć się na nią nie da moim zdaniem, a co dopiero tworzyć... Edytowane 23 Styczeń 200916 l przez Petrus
Napisano 23 Styczeń 200916 l oj, nie marudźcie już;) kto zaczął niech kończy i czekamy na nowy temat;) Pozdr
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor t0m3k - mam nadzieję, że chociaż ty coś zrobiłeś Dzisiaj kończymy tą mini-bitwę. Myślę, że jeżeli jedna osoba choć wstawi nawet częściową pracę to będzie mogła wybrać automatycznie następny temat. Ja nie zdążyłem wszystkiego wymodelować więc wstawiam jako testowy.
Napisano 26 Styczeń 200916 l Super wyszło! Ja odpadam niestety Moje testy: Edytowane 26 Styczeń 200916 l przez Filip
Napisano 26 Styczeń 200916 l Tores swietne! napisz cos o materiale rolet i czym oswietlales. co to moich postepow to utknalem mniej wiecej w takim miejscu jak Filip ale wrzuce co mam po pracy...
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor Ponieważ pokazał się tylko jeden render a czas dodatkowy już minął prosiłbym Filipa o wyznaczenie tematu następnej mini-bitwy. Jeżeli pojawią się kiedyś w tym wątku 2 skończone prace to wstawię je do sondy.
Napisano 27 Styczeń 200916 l Autor t0m3k - sama siatka żaluzji to plan odpowiednio pofalowany noisem i shell 1mm. Materiał to Tiles w diffuse aby dać kolor i imitujący nitki pionowe. Ten sam tiles w Reflect z odpowiednio zmienionymi wartościami aby vraylight dobrze je prześwietlił. Osobne światło miałem przypisane żaluzjom wraz z ramą okna. W materiale żaluzji włączone Affect shadows. Żaluzje były wyłączone dla świateł znajdujących się na zewnątrz.
Napisano 27 Styczeń 200916 l 1 fajne ale mogłoby być więcej szkła albo bardziej zbajerowanych powierzchni, ostatnie też niezłe.
Napisano 27 Styczeń 200916 l Tez jestem za ostatnim. Zaliczenia mi sie rozpoczęły i tym razem pewnie nawet nie zacznę :/
Napisano 28 Styczeń 200916 l Osobiscie pierwsze mi sie podoba, wole wiecej renderowania niz modelowania, nie mam za wiele czasu, 1 mi sie podoba, kiedy w koncu konczycie ta sypialnie, czy to juz przedawnione?
Napisano 28 Styczeń 200916 l No to jak to robimy? Czekamy na Filipa? Co do referek to będzie jakaś sonda którą wybieramy?
Napisano 28 Styczeń 200916 l A można w końcu brać udział jak sie wystawia nowa bitwe? Bo mogę wystawić mimo ze tej bitwy nie zakonczylismy. Mój progres:
Napisano 29 Styczeń 200916 l Filip sam wybiera referkę i zakłada wątek. Czas już minął, bierz się za robotę, napisał to już Tores. Udziału brać nie możesz, nie widzę zmian w regulaminie. Nie rozwlekajcie tej porażki, dajcie coś łatwego, to więcej ludzi wystartuje. Jutro jeszcze siedzę na chorobowym, to może coś porzeźbię. Poza tym pogadam z jakim modkiem to może da ogłoszenie gdziś na froncie albo chociaż na forum. PZDR mkeruj
Napisano 29 Styczeń 200916 l Nie wiem czy mogę zakładac? Poza tym nie było oficjalnej sondy i zakonczenia, i chciał bym brać czynny udział w bitwie....
Napisano 29 Styczeń 200916 l sondy nie będzie bo nie ma z czego wybierać. już było ustalone że Filip wybiera refke. myślę że powinien móc wziąć udział w nowej bitwie bo w sumie tamtej nie wygrał tylko został wskazany do wybrania nowego tematu.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Można by wystawić sondę do wyboru referek i wtedy nie było by mowy o oszukiwaniu przy wyborze referek, zresztą i tak nikt nie oszukuje bo po co i przy okazji nie było by takiego problemu jak z ta sypialnią ze nikt nawet nie zaczął.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Hehe, faktycznie referencja trochę nie trafiona imo :) Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to anulujemy to ostatnie wyzwanie. A obowiązek wyboru nowej, dobrej referencji spada na was wszystkich. Każdy do końca tego miesiąca (czyli do soboty do północy) może wrzucać swoje propozycje do tego wątku. Potem szybka sonda i zrobimy dłuższy czas na minibitwę. Pozdrawiam [edit] moja propozycja: link link 2 link3 link4 oczywiście przy dłuższym czasie wykonywania pracy Edytowane 29 Styczeń 200916 l przez tweety
Napisano 29 Styczeń 200916 l Z całym szacunkiem Tweety ale te refki są dość obleśne. No ale skoro ma być sonda, to ok.
Napisano 29 Styczeń 200916 l heeh.. nie wiem nie znam się na wiz tak jakbym chciał więc wrzucam to co mi wpadło w oko. imho lepsze takie niż nowomodne super wypieszczone designerskie wnętrza w których zamieszkają tylko świry :] wizka to nie tylko cmenet, drewno i wnętrz za 15mln ojro. to też zwykłe pokojne, hotele, pensjonaty etc. i imho zamiast bawić się w proste boxowe mebelki, dizajnerskie foteliki i super wielgachne okna i 150mln źródeł światła warto zastanowić się czy nie lepiej odwzorować coś co nie jest takie super hiper a tylko co jest funkcjonalne. ale to moja opinia, nikogo do niczgo nie zmuszam.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Czy mogą to być zdjęcia kiedyś znalezione w necie i które sie ma na dysku czy to muszą byc referki aktualnie znalezione i które sa na necie ????? Bo mam pare bardzo fajnych propozycji które kiedyś sobie znalazłem
Napisano 29 Styczeń 200916 l Jak masz na dysku, to nie szkodzi. Przeczytaj tylko regulamin dotyczący referek: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=55434
Napisano 29 Styczeń 200916 l Oto moje propozycje: Zdjęcia mają pieczątkę stronki z której je kiedyś pobrałem Edytowane 29 Styczeń 200916 l przez Mykel
Napisano 29 Styczeń 200916 l Autor Już widać waszą wolę walki. Sami nie wiecie czego chcecie. Jest regulamin to powinniśmy się go trzymać. Jest refka i koniec. Skoro ktoś wygrał to inni muszą się liczyć z jego wyborem a nie robić targowisko i swoje opinie wypisywać. Nie oceniam jej i koniec. Wpisuję się na listę i robię. Chcecie takie śmietnisko jakie się zrobiło pokazać na zewnątrz? Nie dziwię się, że nie ma wzmianki o bitwie na froncie. Myślę, że Filip powinien wziąć udział w bitwie bo nie było zwycięzcy.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Jak będę mógł brać udział w bitwie to mogę od zaraz wystawić moją pierwsza referkę bo z tego co widziałem to najwięcej ludzi chciało by ją widzieć w nowej bitwie.
Napisano 29 Styczeń 200916 l powiem tak w regulaminie powina byc zmiana ze osoba ktora wygrala bitwe smialo moze wziasc udzila w nastepnej a nie ze zaraz bedzie oszukiwac ze ma gotowa scene na dysku itp nie wierze ze takie cos by mialo miejsce w minibitwie no chyba ze jakis kids chialby blysnac ale wtedy napietnowac takiego :D Filip powinien wziasc udzial zmiana regulaminu rewolta :D
Napisano 29 Styczeń 200916 l ok, jak sobei chcecie :) wprowadzam zmianę w regulaminie. Filip wybiera nową refkę i może brać udział w założonej nowej minibitwie. Zadowoleni? :)