Loki Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 mnie osobiście referencja się nie podobała, więc nie zaczynałem nawet. Co do stopnia trudności i ilości modelowania - zgadzam się że troche przesada z tą sypialnią jest. I znowu nie było nawet słowa na portalu poza tym tematem o nowej bitwie - wiec skąd ludzie mają wiedzieć?
KamillM Napisano 21 Styczeń 2009 Napisano 21 Styczeń 2009 Podoba mi się pomysł na bitwę w samym modelingu, może by go zrealizować? Co do referki - gdyby było więcej czasu, to bym spróbował, ale tak to nawet nie zaczynałem :(
Tores Napisano 21 Styczeń 2009 Autor Napisano 21 Styczeń 2009 Moi drodzy nie zrzędźmy tylko róbmy. Dla mnie pierwsze refki też nie były rewelacyjne ale przecież nie o to w tym chodzi. Dzięki nim znacznie podszkoliłem się w oświetlaniu sceny, zacząłem wgłębiać się w tworzenie lepszych shaderów i zrobiłem właśnie pierwszą kołdre i poduszkę. Podreperowałem wiedzę jak dopasować kamerę do ujęcia i jak w tym wszystkim może jeszcze mi pomóc photoshop. Czyli wszystko w jednym. Dlatego nie narzekam, że coś jest za trudne, za czasochłonne albo mi się nie podoba bo sama próba zrobienia renderu jak fotka daje mi ogromną satysfakcję. I dlatego uważam, że nie ważne jest jak wygląda refka tylko co mogę się z niej nauczyć. Jeżeli nic to pewnie że nie biorę w niej udziału tylko szukam większych wyzwań. Jeżeli miałbym teraz powrócić do pierwszej bitwy czyli Atrium house to już nie brałbym w niej udziału bo zrobiłbym go w jeden dzień i czekałbym 2 tygodnie na następny temat co zaczęłoby być już dla mnie nudne. Dlatego wolę trudniejsze wizki. Po prostu chcę się naharować i być zadowolony ze swoich coraz większych możliwości.
Petrus Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 (edytowane) Referka jest okropna a nie trudna - patrzeć się na nią nie da moim zdaniem, a co dopiero tworzyć... Edytowane 23 Styczeń 2009 przez Petrus
Touch Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 oj, nie marudźcie już;) kto zaczął niech kończy i czekamy na nowy temat;) Pozdr
Tores Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 t0m3k - mam nadzieję, że chociaż ty coś zrobiłeś Dzisiaj kończymy tą mini-bitwę. Myślę, że jeżeli jedna osoba choć wstawi nawet częściową pracę to będzie mogła wybrać automatycznie następny temat. Ja nie zdążyłem wszystkiego wymodelować więc wstawiam jako testowy.
Filip Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Super wyszło! Ja odpadam niestety Moje testy: Edytowane 26 Styczeń 2009 przez Filip
t0m3k Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Tores swietne! napisz cos o materiale rolet i czym oswietlales. co to moich postepow to utknalem mniej wiecej w takim miejscu jak Filip ale wrzuce co mam po pracy...
Tores Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 Ponieważ pokazał się tylko jeden render a czas dodatkowy już minął prosiłbym Filipa o wyznaczenie tematu następnej mini-bitwy. Jeżeli pojawią się kiedyś w tym wątku 2 skończone prace to wstawię je do sondy.
Tores Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 t0m3k - sama siatka żaluzji to plan odpowiednio pofalowany noisem i shell 1mm. Materiał to Tiles w diffuse aby dać kolor i imitujący nitki pionowe. Ten sam tiles w Reflect z odpowiednio zmienionymi wartościami aby vraylight dobrze je prześwietlił. Osobne światło miałem przypisane żaluzjom wraz z ramą okna. W materiale żaluzji włączone Affect shadows. Żaluzje były wyłączone dla świateł znajdujących się na zewnątrz.
Filip Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Moje porpoyzcje na nowa bitwę: http://katsufumikubota.jp/
Filip Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Ja jestem za 1, ale zobaczymy co komu pasuje najbardziej.
Neiraa Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Pierwsze. Mało modelowania, fajna zabawa światłem.
siwy Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 1 fajne ale mogłoby być więcej szkła albo bardziej zbajerowanych powierzchni, ostatnie też niezłe.
mikodelini Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 jak termin zakonczenia będzie po 8 lutym to ja bym był za 3 najbardziej
Fargate Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Tez jestem za ostatnim. Zaliczenia mi sie rozpoczęły i tym razem pewnie nawet nie zacznę :/
vinc Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 Osobiscie pierwsze mi sie podoba, wole wiecej renderowania niz modelowania, nie mam za wiele czasu, 1 mi sie podoba, kiedy w koncu konczycie ta sypialnie, czy to juz przedawnione?
SFlogic Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 No to jak to robimy? Czekamy na Filipa? Co do referek to będzie jakaś sonda którą wybieramy?
Filip Napisano 28 Styczeń 2009 Napisano 28 Styczeń 2009 A można w końcu brać udział jak sie wystawia nowa bitwe? Bo mogę wystawić mimo ze tej bitwy nie zakonczylismy. Mój progres:
mkeruj Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Filip sam wybiera referkę i zakłada wątek. Czas już minął, bierz się za robotę, napisał to już Tores. Udziału brać nie możesz, nie widzę zmian w regulaminie. Nie rozwlekajcie tej porażki, dajcie coś łatwego, to więcej ludzi wystartuje. Jutro jeszcze siedzę na chorobowym, to może coś porzeźbię. Poza tym pogadam z jakim modkiem to może da ogłoszenie gdziś na froncie albo chociaż na forum. PZDR mkeruj
Filip Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Nie wiem czy mogę zakładac? Poza tym nie było oficjalnej sondy i zakonczenia, i chciał bym brać czynny udział w bitwie....
siwy Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 sondy nie będzie bo nie ma z czego wybierać. już było ustalone że Filip wybiera refke. myślę że powinien móc wziąć udział w nowej bitwie bo w sumie tamtej nie wygrał tylko został wskazany do wybrania nowego tematu.
Filip Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Można by wystawić sondę do wyboru referek i wtedy nie było by mowy o oszukiwaniu przy wyborze referek, zresztą i tak nikt nie oszukuje bo po co i przy okazji nie było by takiego problemu jak z ta sypialnią ze nikt nawet nie zaczął.
tweety Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 (edytowane) Hehe, faktycznie referencja trochę nie trafiona imo :) Jeśli nikt nie ma nic przeciwko, to anulujemy to ostatnie wyzwanie. A obowiązek wyboru nowej, dobrej referencji spada na was wszystkich. Każdy do końca tego miesiąca (czyli do soboty do północy) może wrzucać swoje propozycje do tego wątku. Potem szybka sonda i zrobimy dłuższy czas na minibitwę. Pozdrawiam [edit] moja propozycja: link link 2 link3 link4 oczywiście przy dłuższym czasie wykonywania pracy Edytowane 29 Styczeń 2009 przez tweety
Neiraa Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Z całym szacunkiem Tweety ale te refki są dość obleśne. No ale skoro ma być sonda, to ok.
tweety Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 heeh.. nie wiem nie znam się na wiz tak jakbym chciał więc wrzucam to co mi wpadło w oko. imho lepsze takie niż nowomodne super wypieszczone designerskie wnętrza w których zamieszkają tylko świry :] wizka to nie tylko cmenet, drewno i wnętrz za 15mln ojro. to też zwykłe pokojne, hotele, pensjonaty etc. i imho zamiast bawić się w proste boxowe mebelki, dizajnerskie foteliki i super wielgachne okna i 150mln źródeł światła warto zastanowić się czy nie lepiej odwzorować coś co nie jest takie super hiper a tylko co jest funkcjonalne. ale to moja opinia, nikogo do niczgo nie zmuszam.
Mykel Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Czy mogą to być zdjęcia kiedyś znalezione w necie i które sie ma na dysku czy to muszą byc referki aktualnie znalezione i które sa na necie ????? Bo mam pare bardzo fajnych propozycji które kiedyś sobie znalazłem
mkeruj Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Jak masz na dysku, to nie szkodzi. Przeczytaj tylko regulamin dotyczący referek: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=55434
Mykel Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 (edytowane) Oto moje propozycje: Zdjęcia mają pieczątkę stronki z której je kiedyś pobrałem Edytowane 29 Styczeń 2009 przez Mykel
Tores Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Napisano 29 Styczeń 2009 Już widać waszą wolę walki. Sami nie wiecie czego chcecie. Jest regulamin to powinniśmy się go trzymać. Jest refka i koniec. Skoro ktoś wygrał to inni muszą się liczyć z jego wyborem a nie robić targowisko i swoje opinie wypisywać. Nie oceniam jej i koniec. Wpisuję się na listę i robię. Chcecie takie śmietnisko jakie się zrobiło pokazać na zewnątrz? Nie dziwię się, że nie ma wzmianki o bitwie na froncie. Myślę, że Filip powinien wziąć udział w bitwie bo nie było zwycięzcy.
Filip Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Jak będę mógł brać udział w bitwie to mogę od zaraz wystawić moją pierwsza referkę bo z tego co widziałem to najwięcej ludzi chciało by ją widzieć w nowej bitwie.
La R Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 A Ty szantażysto jeden ;). Nie gadaj tylko wystawiaj :).
Neiraa Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Ja jestem jak najbardziej za: Filip bierze udział i wystawia 1 refkę.
trosiek Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 żeby było że więcej osób popiera to ja też popieram wersję Neiryy :D
plug Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Najbardziej przypadły mi do gustu propozycje Filipa (co do nowej refki)
demigod Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 powiem tak w regulaminie powina byc zmiana ze osoba ktora wygrala bitwe smialo moze wziasc udzila w nastepnej a nie ze zaraz bedzie oszukiwac ze ma gotowa scene na dysku itp nie wierze ze takie cos by mialo miejsce w minibitwie no chyba ze jakis kids chialby blysnac ale wtedy napietnowac takiego :D Filip powinien wziasc udzial zmiana regulaminu rewolta :D
tweety Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 ok, jak sobei chcecie :) wprowadzam zmianę w regulaminie. Filip wybiera nową refkę i może brać udział w założonej nowej minibitwie. Zadowoleni? :)
Rekomendowane odpowiedzi