Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć czołem.

Jadalnia która ma pewnie sporo do poprawienia czego nie widzi moje mało-zaawansowane (nawet bardzo mało hehe ;) ) oko także czekam na C&C.

Host: 3ds max + Vray.

jadalnia1postprozw3.jpg

w800.pngPozdrawiam

Edytowane przez Marshall

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Według mnie krzesła są zbyt długie (od 2 nóg pod oparciem do drugich 2 nóg :). Nikt taki długi chyba nie jest, żeby siedzieć na takich krzesłach. Chyba, że to są chińskie to co innego oni zawsze mają coś innego (nawet kibelek).

A tak to bardzo ładnie :)

Napisano

Całkiem fajnie. Tylko ciut za duży bump na podłodze i przydało by się coś za oknem.

Pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

Dzięki piękne Panowie za porady najdalej pojutrze spróbuję dodać upa :).

Pozdrawiam.

Napisano

Belki na suficie (czy co to tam jest) powinny chyba mieć jakąś teksturę a nie tylko kolor?

Coś dziwnego dzieje się z materiałem kloszy. roślinność jakąś bym dodała, no i env. za oknem.

Nie wiem czemu, ale to jakoś tak sztucznie, plastikowo wygląda, chociaż poprawnie.

Napisano

Sufit do wymiany, zmiana kompozycji i będzie ok. Fajny ten fiolecik. Pozdr.

Napisano
Światło i materiały marne, więc nie ma efektu.

hmmm. moim zdaniem są ok. nie widzę tu "marności" . Bump na podłodze faktycznie trochę za duzy. ale tak to gitara.

Napisano

Ja już wiem, co mi nie pasuje przede wszystkim: V-ray! o_O dla mnie zazwyczaj wychodzi sztucznie, chyba, że używa go mistrz fachu v-rayowskiego.

I fakt, że materiały dość słabe.

Napisano
  • Autor

Hm... słabe materiały mówicie.

Ok, coś pomodze dziś i wieczorkiem powininem wrzucić up'a.

Sufit do wymiany? W jakim sensie?

Oraz przez zmiane kompozycji rozumiem zmiane kadru tak?

Neiraa - bardzo chętnie dowiem się czegoś więcej aby być bliżej "mistrza fachu v-rayowskiego" także jeśli masz jakieś info, site'y, przykładowe ustawienia itp to rep poleci :).

Pozdr dzięki za uwagi

e: spot3d znam ;) (zaraz się pewnie ktoś przyczepi)

Edytowane przez Marshall

Napisano

Marschall no chyba nie poleci, bo jestem fanką Mentala, ale jest tu kilku speców na forum do V-ray'a. Poszperaj, popytaj. Sity i tutki to ja mam tylko do Mentala.

Co do kompozycji, to zmień kadr, żeby było więcej powietrza z boków, mniej symetrycznie (nuuuda) i żeby było widać przestrzeń, bo ta belka po lewej wygląda jak źle przyklejona do ściany.

A suft to chyba o podrasowanie materiałów chodzi. Chociażby o fajne teksturki.

Napisano

Wybacz Marshall.

mis3k ostre bzdury, czyli co? Bo nie bardzo wiem czy chodzi Ci o moje wypowiedzi, Marshalla czy inne, czy kij jeden wie, o co jeszcze. Precyzuj, jeśli łaska.

Napisano

Neiraa ma oczywiście rację, scena jest mało realistyczna za sprawą 2Xs czyli marny Shading i marne Shadery. Jeżeli dla mis3k to są dobre shadery, to jakie są złe? Fakt faktem vray robi swoje - scena jest trochę cukierkowa.