cassanunda Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 Witam, Jestem na etapie wyboru 3D programu na MAC-a i chciałem się zapytać uzytkowników tego programu na MAC-ach w systemie Leopard o wrażenia dotyczące jakości pracy, stabilnosci no i doradznie czy ten zakup bedzie sensowny? Pozrawiam
jacenty Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 dziwne kryterium doboru softu.. spoko, maya jest the best ale to nie program dla niedzielnych grafikow. System nie ma tu nic do rzeczy kiedys slyszalem ze najlepszejszy jest linux zainstalowalem i ... wywalilem go.
t0m3k Napisano 11 Styczeń 2009 Napisano 11 Styczeń 2009 zastanawiasz sie nad kupnem MAC'a czy MAYA? jesli juz masz MAC'a to sciagnij MAYA PLE i sprawdz czy ci sie podoba. Co do stabilnosci i jakosci pracy to MAX jest bardzo niestabilny i jakosc pracy tez pozostawia wiele do zyczenia a i tak najwiecej osob od niego zaczyna (w tym ja).
mathix Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 Wprawdzie nie używałem, ale po necie krążą opinie, że Maya na macach nie wymiata (stabilność).
cassanunda Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 Wprawdzie nie używałem, ale po necie krążą opinie, że Maya na macach nie wymiata (stabilność). No właśnie też czytam takie opinie... :( a niestety dużego wyboru nie mam albo Maya albo C4D. Ale myślałem, że na forum dowiem się o doświadczeniach z tym programie w OSX od jakiegoś użytkownika pracującego pod tym systemem.
SYmek Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 (edytowane) a niestety dużego wyboru nie mam albo Maya albo C4D. Maya, Houdini, PRMan, C4D, LightWave, Modo. Wlasciwie brakuje tylko Maxa i XSI. Edytowane 12 Styczeń 2009 przez SYmek
chudy Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 sprawdzalem Modo na Macu. dziala bardzo fajnie
cassanunda Napisano 12 Styczeń 2009 Autor Napisano 12 Styczeń 2009 MODO odpada , niestety bo potrzebuje do animacji postaci program. Houdini za niszowy program tez niestety.
piszpan Napisano 12 Styczeń 2009 Napisano 12 Styczeń 2009 >> TUTAJ jest test Mai 8.5 na OS X i Windows pozdro
Kroopson Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 Maya na maku działa całkiem poprawnie, chociaż ma swoje kaprysy (np z GUI i z okienkami). Ze wszystkich aplikacji najstabilniej i najpewniej działa w sumie Blender, Modo też nienajgorszy jest ale w nim to co najwyżej model albo stilla można zrobić (chociaż widziałem jak kolo przesyłał animację postaci przez pliki .mdd do modo). Jeśli kupujesz komputer tylko do 3d to polecam jednak PC'ta. Mac jest za to świetny do after effects itp.
bartolomeo Napisano 16 Luty 2009 Napisano 16 Luty 2009 na macu nie odpalisz połowy gier... po wielogodzinnych bojach z klientem tudzież kumplem debilem z biurka obok - mordowanie może sprawić bardzo dużo radości. :D
Rekomendowane odpowiedzi