Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

wygląda jakby coś pomieszane było z color mappingiem może bright multipler jest obniżone czy coś takiego

Napisano

to nie są przepalenie - to są clamp'owane przepalenia - słuchaj się claude :)

albo pokaż coś tam ustawił :)

Napisano
  • Autor

Używam Maxa 9 V-Ray adv 1.5.RC5, coś z tymi światłami jest nie tak. Może dlatego że podłoga ma nie wielki reflect ?? A tak ogólnie to ta scena była robiona w maxie 6 i jakimś tam starszym vray a ja teraz renderuje w nowszym ??

1d9b455b26519acf.jpg

Napisano
  • Autor

Zrobiłem tak jak Mi poradziłeś mianowicie: dark 1,0 bright 3,0. Jednak to i tak jeszcze nie to.

ae8cf6eec784ea45m.jpg

Napisano

Zmniejsz połyskliwość podłogi, mi się wydaje że za bardzo odbija światło to zza okna. Pewnie sie mylę ale spróbować możesz, kombinuj

Napisano

Dark i Bright ustawiłbym defaultowo na 1. W tej chwili wszystko jest w porządku, masz normalne przepalenia, a nie jakieś dziwne plamy powstałe gdy vray chciał te przepalenia usunąć. Gdy bright podkręciłeś na 3, to jasne partie (w tym przepalenia) zrobiły się jeszcze jeśniejsze.

Napisano
  • Autor

Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak zrobić żeby te przepalenia miały kąty, żeby było widać że pochodzą z okien.

Napisano
Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak zrobić żeby te przepalenia miały kąty, żeby było widać że pochodzą z okien.

kąty ?? może chodzi Ci o to żeby miały ostre krawędzie ??

Spróbuj w materiale podłogi zmienić reflection glossiness na 1.0.