Napisano 13 Styczeń 200916 l Witam. Robię sobie tutorial z tej oto sotrony: http://www.evermotion.org/tutorials/mich/minterior01.htm Gdy wy renderuje wychodzą Mi okropne przepalenia. Primery bounces: irradince map Secondary bounces: Quasi-Monte Carlo Prosze o pomoc.
Napisano 13 Styczeń 200916 l wygląda jakby coś pomieszane było z color mappingiem może bright multipler jest obniżone czy coś takiego
Napisano 13 Styczeń 200916 l to nie są przepalenie - to są clamp'owane przepalenia - słuchaj się claude :) albo pokaż coś tam ustawił :)
Napisano 13 Styczeń 200916 l Autor Używam Maxa 9 V-Ray adv 1.5.RC5, coś z tymi światłami jest nie tak. Może dlatego że podłoga ma nie wielki reflect ?? A tak ogólnie to ta scena była robiona w maxie 6 i jakimś tam starszym vray a ja teraz renderuje w nowszym ??
Napisano 13 Styczeń 200916 l w color mapping 3 ptaszki z prawej od gory zaznaczone niech beda. zmniejsz dark multipler i troche podbij bright i sprobuj
Napisano 14 Styczeń 200916 l Autor Zrobiłem tak jak Mi poradziłeś mianowicie: dark 1,0 bright 3,0. Jednak to i tak jeszcze nie to.
Napisano 14 Styczeń 200916 l Zmniejsz połyskliwość podłogi, mi się wydaje że za bardzo odbija światło to zza okna. Pewnie sie mylę ale spróbować możesz, kombinuj
Napisano 14 Styczeń 200916 l Dark i Bright ustawiłbym defaultowo na 1. W tej chwili wszystko jest w porządku, masz normalne przepalenia, a nie jakieś dziwne plamy powstałe gdy vray chciał te przepalenia usunąć. Gdy bright podkręciłeś na 3, to jasne partie (w tym przepalenia) zrobiły się jeszcze jeśniejsze.
Napisano 16 Styczeń 200916 l Autor Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak zrobić żeby te przepalenia miały kąty, żeby było widać że pochodzą z okien.
Napisano 19 Styczeń 200916 l Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak zrobić żeby te przepalenia miały kąty, żeby było widać że pochodzą z okien. kąty ?? może chodzi Ci o to żeby miały ostre krawędzie ?? Spróbuj w materiale podłogi zmienić reflection glossiness na 1.0.