Napisano 13 Styczeń 200916 l calkiem spoczko. podkrecil bym jescze kolorki. i dorobił rury spustowe;p
Napisano 13 Styczeń 200916 l Ładnie, ale kolory strasznie blade. Dorób tez te rury spustowe i do tego dobry post processing będzie super i na koncu wrzuć fotkę na zewnetrzny serwer, bo tą fotke troche kompresja zabiła. Edytowane 13 Styczeń 200916 l przez Filip
Napisano 13 Styczeń 200916 l myśle że antialiasing za mały żadna kamera/aparat nigdy takich ostrych krawędzi ci nie zrobi... fajnie jest mysle zrobić sobie czasem duzy render z takim aliasingiem dużym a dopiero potem zmniejszyc do obrazka o finalnej rozdzielczosci... to co mnie też niszczy przy wielu wizkach to wrażenie idealego świata ...nie ma ani jednej wady w konstrukcji domku małego zabrudzenia róznic koloru dachówek itd bla bla bla..... świat jest brudny, zimny, ostry i zły... wg mnie gdy robimy wizki fajnie by było pamiętać o zrobieniu takich drobnych efektów a jednocześnie nie zaniedbywanie... tego by wizka wygladała pięknie... przez swoją kolorystyke oświetlenie itd by klient był zadowolony ofkorssss pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200916 l to co mnie też niszczy przy wielu wizkach to wrażenie idealego świata ...nie ma ani jednej wady w konstrukcji domku małego zabrudzenia róznic koloru dachówek itd bla bla bla..... świat jest brudny, zimny, ostry i zły... wg mnie gdy robimy wizki fajnie by było pamiętać o zrobieniu takich drobnych efektów No ale po to mamy CG, żeby ten niedoskonały świat poprawiać;)
Napisano 13 Styczeń 200916 l faun> wizualizacja powinna być zrobiona tak by nie było tam widać że to CG...czego bez lekkiego psucia super mega czystego renderu nie osiągniesz
Napisano 13 Styczeń 200916 l Norden - pamiętaj jeszcze, że zwykle to się ma podobać klientowi. w 90% są to "cukiereczki".
Napisano 13 Styczeń 200916 l dokladnie ;) jak klient zobacyz zabrudzenia na tynku, jakesi ulomnosci to odrzuci - myslenie jest proste = defekt zle sie kojarzy :) dl siebie mozna, ale jak sie ma czas, :D albo sie zarabia na tyl dorbze zeby go miec..
Napisano 13 Styczeń 200916 l Nawet niezłe. ale do zachwytu jeszcze daleko. Blade to, materiały, światło i kolory można poprawić.
Napisano 14 Styczeń 200916 l Ogólnie pracka fajna, tylko jakaś taka wyblakła, przydałyby sie kolorki troche bardziej nasycone. Możesz zdradzic jak zrobiłes trawę ? Bardzo fajnie wyszła.
Napisano 15 Styczeń 200916 l pozdrowienia z Białegostocku! myśle, że powinieneś odjechać z kamerą od domku, bo połać dachowa pokazana jest pod wybitnie niekorzystnym kątem (ani jest ani jej nie ma). Wizka fajna, przez ten słaby kontrast nabiera pozoru realizmu w opozycji do tych przesłodzonych oczojebnych cukierasów, które przewijają się przez katalogi ;) ale nie można popadać też w przesadę w końcu prawie każde zdjęcie (które jest najbardziej fotorealistyczne ;) ) też ma podciągany kontrast bo po prostu nasze mózgi to lubią. Tak też podbij to trochę w fotosklepie. Trawka zaiste fajna.