Napisano 18 Stycze艅 200916 l Witam, W zasadzie nie wiem czy nadaj臋 si臋 do tej grafiki 3D , ale daj臋 t膮 wizk臋 bo zale偶y mi na tym by j膮 sko艅czy膰: Tutaj materia艂 sk贸ry , nie wiem jak zrobi膰 偶eby go poprawnie roz艂o偶y膰 , no i bump troch臋 za du偶y... Prosz臋 o komentarze i porady.Dzieki za pomoc. Edytowane 26 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 20 Stycze艅 200916 l Czy mi sie wydaje czy za oknem jest tapeta z windowsa :P bo tak wyglada :D to podstawa co mnie razi. jak mozesz zmien podloge :) i jeszcze wydaje mi sie ze troche za ciemno i metalowe elementu swieca sie jak psu .... ale po za tym to mi sie podoba :)
Napisano 20 Stycze艅 200916 l Autor Pomocy :( Gdy pr贸boj臋 wyrenderowa膰 obraz mam taki b艂膮d: Pami臋ci mam 4GB ;/ A sama scena nie jest zbyt skomplikowana...
Napisano 20 Stycze艅 200916 l sprawdz co sie dzieje z vray lightem 02 byc moze gdzies wchodzi w geometrie lub usun go na probe.
Napisano 20 Stycze艅 200916 l Autor Usuwa艂em wszystkie 藕r贸d艂a 艣wiat艂a i najcz臋艣ciej poprostu b艂膮d tyczy艂 si臋 czego innego , w kolejo艣ci 艣wiate艂...nawet po ich usuni臋ciu b艂膮d dalej jest. EDIT Oho.Problem rozwi膮zany.Problem stanowi艂y szklane butelki... EDIT2... No 艣wietnie...teraz podczas renderowanie max zamyka si臋 bez powodu , bez komunikatu... EDIT3... Dobra jako艣 idzie zaraz wrzuce upa. Edytowane 20 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 20 Stycze艅 200916 l Autor Kolejny update: No to teraz dawa膰 ostre komentarze :] Edytowane 20 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 21 Stycze艅 200916 l Siema, widok za oknem mi si臋 nie podoba, za ma艂o detali za barem typu szklanki, butelki. Brakuje mi te偶 jaki艣 lamp na suficie, nie wiem jak tam nad barem bo nie wida膰. Popracowa艂 bym tez nad kamer膮, bo troch臋 tworzy si臋 efekt rybiego oka, przez to st贸艂 wydaj臋 si臋 by膰 jaki艣 wielki. Ale mo偶e tak ma by膰:-) Pozdrawiam
Napisano 21 Stycze艅 200916 l Jak dla mnie kamera za szeroka, za duzo chcesz pokazac 1 ujeciem. Stol na srodku jest gigantyczny, wyglada jakby ktos przeskalowal stolik do kawy tak z 200%. Jak narazie dla mnie prawie wszystko jeszcze do dopracowania. Materialy blade, pusto, brak detali. Ogolnie dobrze idzie, ale jeszcze troche przed toba zanim to skonczysz.
Napisano 21 Stycze艅 200916 l Autor Dzisiaj na noc zostawi艂em render.11h sz艂o bo w艂膮czy艂em jeszcze Towarzisza Kapserskyego. foresttWszystkie te detale dojd膮 , butelki teoretycznie mia艂em , ale one wywo艂ywa艂y jaki艣 b艂膮d. mirachDzisiaj cienko z robot膮 b臋dzie , ma艂o czasu przysi膮de ewentualnie p贸藕nym wieczorem.
Napisano 21 Stycze艅 200916 l 11H render ?! chyba lepiej wymodeluj cale pomieszczenie a pozniej baw sie w renderingi bo zanim skonczysz to ci sie odechce, narazie kuchni brakuje sporo poza tym nogi za grube te chromowane.
Napisano 21 Stycze艅 200916 l Autor To nie kuchnia :) To ma by膰 salon towarzyski.Co do renderu - > w tle mia艂em Kasperskeygo , ze skanowaniem gruntownym , oba programy w艂aczy艂em o 1 nad ranem , kasperskyego wy艂膮czy艂em o 7 rano.
Napisano 22 Stycze艅 200916 l Fajne 偶e zrobi艂e艣 lampy, ale zga艣 w nich 艣wiat艂o, musisz podchodzi膰 do o艣wietlenia tak jak w rzeczywisto艣ci, a w rzeczywisto艣ci w dzie艅 艣wiat艂a si臋 raczej nie zapala.
Napisano 22 Stycze艅 200916 l Autor Jak ju偶 robi臋 o艣wietlenie , to da艂em nocn膮 scene.艢wiat艂o w trakcie twardych test贸w: Next update: I kolejny: Edytowane 22 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 23 Stycze艅 200916 l wstaw jakis widoczek za oknem (miasto noca) bedzie bardziej realistycznie 聽 czekam na update..
Napisano 23 Stycze艅 200916 l S艂aby Render du偶y szum nie korzystam z mentala to nie powiem Ci co mo偶esz zrobi膰 i nie podoba mi si臋 te 艣wiat艂o na 艣cianach, tam nie ma 偶adnych lamp ani nic wi臋c zr贸b tam jakie艣 藕r贸d艂o 艣wiat艂a :) 聽 Te偶 mam 14lat xD :P
Napisano 23 Stycze艅 200916 l w wersji dziennej masz za nisko s艂o艅ce. Stolik daje taki cie艅, jaki dawa艂by przy zachodzie, kt贸rego na Twoim renderze nie ma. Poza tym proporcje wydaj膮 si臋 zjechane. m贸g艂by艣 te偶 jakie艣 fajniejsze meble wstawi膰, bo Twoje co by nie powiedzie膰 chyba do wygodnych nie nale偶膮 ;) Wersje nocne bym ola艂 narazie i skupi艂 si臋 na dziennych. 艣wiat艂o na tym renderze co 11h Ci si臋 robi艂 jest naprawd臋 fajn臋. Polecam Ci te偶 znale藕膰 jak膮艣 fajn膮 referk臋 i pr贸bowa膰 j膮 odwzorowa膰 jak najlepiej - nie musisz uwa偶a膰 na design, kt贸rego nauczysz si臋 jakby w trakcie patrzenia i zag艂臋biania si臋 w referki. Mam nadziej臋, 偶e cho膰 troch臋 pomog艂em
Napisano 23 Stycze艅 200916 l Autor Dzisiaj dam jeszcze 1 render z nocnym o艣wietleniem bo akurat mi fajnie wysz艂o...og贸lnie jest troch臋 zaj臋ty bo trawi臋 tego vray'a i po艣wi臋cam p贸ki co czas testom...UPDATE: Edytowane 24 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 24 Stycze艅 200916 l Podoba mi si臋 ta wizka lae powiem ci 偶e lepiej skupic sie narazie na modelowaniu bo ustawienie teraz rendera nie ma sensu i jeszcze wiele mo偶e sie zmienic :) Poma艂u dodaj datal oraz pomniejesze modele kt贸re sprawia 偶a wizka bedzie bardziej wiarygodna. Render zostaw na koniec bo on zajmuje najwi臋cej czasu :)
Napisano 25 Stycze艅 200916 l Autor Kolejny up.Materia艂y ju偶 w drodze , szczeg贸艂y te偶. 聽 Next update: 聽 Next: Edytowane 25 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 25 Stycze艅 200916 l Autor Robi艂em wg. bipeda :)tutaj mam co艣 lekko skopane: 聽 A tu zepsu艂em AA :( : 聽 I next up: Edytowane 26 Stycze艅 200916 l przez Black Pantera
Napisano 27 Stycze艅 200916 l No to Ci normalnie gitowo wysz艂o! Do skylight portala uzyj tej tekstury miasta (dodasz j膮 w ustawieniach w艂a艣ciwo艣ci 艣wiat艂a) i wtedy o艣wietlenie z tego city wejdzie do wn臋trza i my艣l臋 偶e to da dobry efekt. Renderuj metod膮 irradiance map a potem brute force ((quasi) monte carlo), oby艣 mia艂 dobry z tego efekt.. :) 聽 ile ty masz lat? napisz osobiscie :D ja mam 17 ;]
Napisano 27 Stycze艅 200916 l Cze dopiero zaczynam prace z 3ds tak wi臋c mo偶e nie przejmuj si臋 moimi komentami ale jak ju偶 Nvidia wspomnia艂 to faktyczni proporcje siadaj膮, schody s膮 ciut za du偶e no i z fotelami tez jest cos nie tak a poza tym fajnie
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto