Wichur Napisano 22 Styczeń 2009 Napisano 22 Styczeń 2009 Czy ktoś się bawił tym czyms? Nie moge ustawić parametrów aby normalnei to jakos wyglądało, dziwne cienie mi sie robią. Do renderu uzywam scanline'a Pomóżcie ;-)
Wichur Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Napisano 23 Styczeń 2009 takie są parametry... troche poprzestawialem do prob ale nic nie pomaga :|
Szczery. Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Przy tak dużej powierzchni i tak krótkich włosach 100k to zdecydowanie za mało. Zwiększ ilość włosów kilkukrotnie, włącz raytraced shadows i daj przynajmniej 2-3 passy dla h&f.
KLICEK Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 Wichur nie bardzo wiem jaki efekt chcesz uzyskac :) ale sprobuj Occlud Amb dac na 40-60 w zaleznosci ile chcesz miec cienia na wlosach. Sprobuj tez sie pobawic selfshadowami, zwieksz ilosc passow wlosow. Nie mozna dac jakiegos rozwiazania, albo gotowych ustawien, bo zawsze sie one zmieniaja, moim zdaniem Occlude, dales duzy, a co za tym idzie (z tego co pamietam) wywalilo cienie z wlosow, jezeli kotek ma byc kartunowy to moze to zadzialac, ale wlasnie moga sie pojawiac te brudy. Jak uzywasz mr, to zaznacz tipfade, jezeli nie uzywasz to nie ma znaczenia czy ta opcja jest wlaczona. Btw. w ustawieniach swiatla zwieksz mape cienia i daj wiekszy fuzz Szczery ale moze ma multi wlaczony na 2 ?
Szczery. Napisano 23 Styczeń 2009 Napisano 23 Styczeń 2009 nie wiem ile się tych włosów renderuje ale widać że jest ich za mało, wcale nie czuć tego futra.
Camel Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Do bólu szczerze powiem że z tym ja mam również problem - używam V-Raya i Hair & Fur musze przestawić na geometry i to mi zżera pamięć ;/
Rekomendowane odpowiedzi