hjeple Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 (edytowane) Witam wszystkich to mój pierwszy obiekt w 3D max nie będę prosił o wyrozumiałość katujcie mnie uwagami ile wlezie w końcu chce się nauczyć modelować . Edytowane 23 Styczeń 2009 przez hjeple Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 PO primo witam na forum PO drugie, model jak na pierwszy całkiem przyzwoity, tylko miejscami siatka trochę krzywa, oraz te zaokrąglenia nie przypominają zaokrągleń. Ogólnie fajnie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Gdzie masz krzywą siatkę? Model jak na pierwszy ok, ale może mierz trochę wyżej? ;) Na takich prostych modelach wiele się nie nauczysz nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Siatka nie jest krzywa tylko ma trochę błędów ale ogólnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Na czubku górnego dzióbka widać kanty. Jak na pierwszy model całkiem dobrze, dawaj dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Dzięki za odpowiedzi zmieniłem temat ponieważ będę wrzucał tu swoje prace aby ćwiczyć oto kolejna praca adapter sony. Zna ktoś może dobre tutki z samochodami bardzo bym był wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Bardzo ładnie, dawaj dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Nieźle, super że wchodzisz już w detal :) 3d-palace.com > Audi A3 - imo jeden z lepszych tutoriali o modelowaniu auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Tak kiedyś siedziałem i chciałem łazieneczkę zrobić modele są proste ale nie wiem czemu wyszło mi jak by to powiedzieć w obskurnej piwnicy pewnie dla tego ze CM w V-ray nie dałem exponential ale sam nie wiem dalej modeluje aby podnieść sobie poziom trudności zabrałem się za motorole razr 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 Ostatnio nie miałem czasu ale postanowiłem to zmienić wymodelowałem sandisk ducati usb flashdrive teraz może się zabiorę za jakiś bardziej ambitniejszy projekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Ładny modelik, daj siateczkę.(tylko ten wgniot po lewej) Edytowane 26 Styczeń 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 w tym sandisku to to wgniecenie robiłeś brush'em pod 3ds maxem czy co?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 witam oto siatka mam pytanie jak ustawić materiał w maxie żeby wyrenderować siatkę wiem siatka jest trochę krzywo ale wciąż się uczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 ale samą siatkę ?? (jeśli tak to masz taką opcje w shader basic parameters, w material editor, klikasz wire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 Funkcje wire akurat znam ale chodziło mi o to żeby siatka pojawiła się np, na clayu :) a to siateczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Wystarczy poszukać w googlach - link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 1. Klikasz na model(ppm), i clone(copy). 2.Zaznaczasz kopie i wybierasz modyfikator push(wartość 0,07 powinna wystarczyć) 3.Zaznaczasz pierwszy model i nadajesz mu standardowy materiał, potem drugi model(kopie) i tworzysz drugi materiał, nazywasz go wire. 4.Klikasz "M"(material editor) shader basic parameters ustawiasz na Wire, na Diffuse na czarny(RGB 0). pozdro P.S osz ty ubiegłeś mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 Właśnie siadłem do KTM 950 ktm super enduro r-1 i powoli brnę do przodu tak to wygląd a chciałem zrobić full detal zobaczę czy starczy sił, aha proszę się nie czepiać ze tarcza jest inna poprostu z innej referki ja wziołem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 rzucasz się na głęboką wodę, to bardzo dobrze, leć dalej. powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 26 Styczeń 2009 Share Napisano 26 Styczeń 2009 Bieżnik wydaje się być za wysoki w stosunki do grubości opony. Dobrze Ci idzie, tak trzymaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2009 Według mnie bieżnik lajtowy chyba nie chcemy się ślizgać po tylko jechać po błocie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Na razie malutko dorobiłem czasu nie był dzisiaj wieczorkiem posiedzę to mam nadzieje ze coś się więcej uda mi wydumać siatkę umieszczę wieczorkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hjeple Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2009 Dalej walczę detal mnie wciągnął nie jest to dokładnie odwzorowane tylko pobieżnie ponieważ nie mam zbyt wiele referek staram się jak mogę może komuś się spodoba :) koło tylnie tez jest zrobione ale przesle je dopiero wieczorkiem mam zamiar jeszcze dzisiaj ramke zrobic :) i pare osłon zobacze jak z czasem aha mam jeszcze pytanie czy da się zrobić materiał na opone taki zeby krawedzie az tak bardzo nie były uwydatnione mowa o V-ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 28 Styczeń 2009 Share Napisano 28 Styczeń 2009 Tarcza jest zdecydowanie za cienka, ciut grubszą mam w rowerze :P Poza tym ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi