Napisano 23 Styczeń 200916 l Witam wszystkich to mój pierwszy obiekt w 3D max nie będę prosił o wyrozumiałość katujcie mnie uwagami ile wlezie w końcu chce się nauczyć modelować . Edytowane 23 Styczeń 200916 l przez hjeple
Napisano 23 Styczeń 200916 l PO primo witam na forum PO drugie, model jak na pierwszy całkiem przyzwoity, tylko miejscami siatka trochę krzywa, oraz te zaokrąglenia nie przypominają zaokrągleń. Ogólnie fajnie pozdro
Napisano 23 Styczeń 200916 l Gdzie masz krzywą siatkę? Model jak na pierwszy ok, ale może mierz trochę wyżej? ;) Na takich prostych modelach wiele się nie nauczysz nowego.
Napisano 23 Styczeń 200916 l Na czubku górnego dzióbka widać kanty. Jak na pierwszy model całkiem dobrze, dawaj dalej.
Napisano 23 Styczeń 200916 l Autor Dzięki za odpowiedzi zmieniłem temat ponieważ będę wrzucał tu swoje prace aby ćwiczyć oto kolejna praca adapter sony. Zna ktoś może dobre tutki z samochodami bardzo bym był wdzięczny.
Napisano 23 Styczeń 200916 l Nieźle, super że wchodzisz już w detal :) 3d-palace.com > Audi A3 - imo jeden z lepszych tutoriali o modelowaniu auta.
Napisano 23 Styczeń 200916 l Autor Tak kiedyś siedziałem i chciałem łazieneczkę zrobić modele są proste ale nie wiem czemu wyszło mi jak by to powiedzieć w obskurnej piwnicy pewnie dla tego ze CM w V-ray nie dałem exponential ale sam nie wiem dalej modeluje aby podnieść sobie poziom trudności zabrałem się za motorole razr 3
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor Ostatnio nie miałem czasu ale postanowiłem to zmienić wymodelowałem sandisk ducati usb flashdrive teraz może się zabiorę za jakiś bardziej ambitniejszy projekt
Napisano 26 Styczeń 200916 l Ładny modelik, daj siateczkę.(tylko ten wgniot po lewej) Edytowane 26 Styczeń 200916 l przez indian
Napisano 26 Styczeń 200916 l w tym sandisku to to wgniecenie robiłeś brush'em pod 3ds maxem czy co?:)
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor witam oto siatka mam pytanie jak ustawić materiał w maxie żeby wyrenderować siatkę wiem siatka jest trochę krzywo ale wciąż się uczę :)
Napisano 26 Styczeń 200916 l ale samą siatkę ?? (jeśli tak to masz taką opcje w shader basic parameters, w material editor, klikasz wire
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor Funkcje wire akurat znam ale chodziło mi o to żeby siatka pojawiła się np, na clayu :) a to siateczka
Napisano 26 Styczeń 200916 l 1. Klikasz na model(ppm), i clone(copy). 2.Zaznaczasz kopie i wybierasz modyfikator push(wartość 0,07 powinna wystarczyć) 3.Zaznaczasz pierwszy model i nadajesz mu standardowy materiał, potem drugi model(kopie) i tworzysz drugi materiał, nazywasz go wire. 4.Klikasz "M"(material editor) shader basic parameters ustawiasz na Wire, na Diffuse na czarny(RGB 0). pozdro P.S osz ty ubiegłeś mnie
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor Właśnie siadłem do KTM 950 ktm super enduro r-1 i powoli brnę do przodu tak to wygląd a chciałem zrobić full detal zobaczę czy starczy sił, aha proszę się nie czepiać ze tarcza jest inna poprostu z innej referki ja wziołem :)
Napisano 26 Styczeń 200916 l Bieżnik wydaje się być za wysoki w stosunki do grubości opony. Dobrze Ci idzie, tak trzymaj.
Napisano 26 Styczeń 200916 l Autor Według mnie bieżnik lajtowy chyba nie chcemy się ślizgać po tylko jechać po błocie :)
Napisano 27 Styczeń 200916 l Autor Na razie malutko dorobiłem czasu nie był dzisiaj wieczorkiem posiedzę to mam nadzieje ze coś się więcej uda mi wydumać siatkę umieszczę wieczorkiem
Napisano 28 Styczeń 200916 l Autor Dalej walczę detal mnie wciągnął nie jest to dokładnie odwzorowane tylko pobieżnie ponieważ nie mam zbyt wiele referek staram się jak mogę może komuś się spodoba :) koło tylnie tez jest zrobione ale przesle je dopiero wieczorkiem mam zamiar jeszcze dzisiaj ramke zrobic :) i pare osłon zobacze jak z czasem aha mam jeszcze pytanie czy da się zrobić materiał na opone taki zeby krawedzie az tak bardzo nie były uwydatnione mowa o V-ray
Napisano 28 Styczeń 200916 l Tarcza jest zdecydowanie za cienka, ciut grubszą mam w rowerze :P Poza tym ładnie.