mrowek Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Witam, to mój pierwszy post na forum. Postanowiłem przedstawić kilka prac i zobaczyć co o nich powiecie. Na początek scena z tramwajem zrobiona jakieś 2 lata temu, renderowana i poprawiana (tekstury i postprodukcja) w 2008. Wzorowałem się na innej pracy, więc jeśli wyda Wam się znajoma to pewnie dlatego: http://www.3dtotal.com/services/oscommerce/total_textures/v5/upgrade/tutorial03_image04.htm I jeszcze wersja hires: http://img18.imageshack.us/img18/5116/mrowekoldtramfullvj2.jpg Soft: 3ds max, Vray, PS
mis3k Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 postprodukcja wszystko zamazała, ale efekt mi się podoba
Filip Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Fajna fotka, szkoda tylko ze takim słabym aparatem robiona:).
tob01 Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 Mi sie podoba, takie stare zdjęcie... lepsze niż to z 3dtotal
kamil.ochel Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 (edytowane) ajjj ajj scenka bez post moze tak z 6/10 bo slabo z realizmem a ja nie lubie takich na pol to real na pol bajka a post jak dla mnie 2/10 nie znosze tak hardkorowo postarzanych zdjec kliment woroszyłow nie było potrzebne Edytowane 10 Luty 2009 przez kamil.ochel
kliment woroszyłow Napisano 9 Luty 2009 Napisano 9 Luty 2009 kamil.ochel -odbiór zawsze bedzie subiektywny..ale słowo syf było konieczne ?Mnie się podoba. pokaz scenke w wire , drzewa w tle to szop czy max?
mort Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Moim zdaniem postprodukcja dobra, zrobiona ze smakiem a jakby mi ktoś to wydrukował i postarzył pewnie dałbym się nabrać że to fotka moich dziadków. Trochę szkoda że odtwórcza robota, ale wybaczam bo dodałeś coś od siebie chociaż :P Samą scenkę też chętnie zobaczyłbym w wire. Salve Mort [edit] ale patrząc na Hires - podpis niefajny. W ogóle nie pasuje, już lepiej zrobiłbyś coś ręcznie pisanego i postarzonego tak żeby wpasowało się w fotkę. I ramka też trochę boli...
adam_m Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Podoba mi się. Ten numer 58 mogłeś też odrobinę zmasakrować ;) bo nie pasuje do klimatu. Siateczkę domu możesz pokazać?
mrowek Napisano 10 Luty 2009 Autor Napisano 10 Luty 2009 Ciesze się że obrazek się większości podoba, dzięki za komentarze. KLICEK, tab01: dzięki:) mis3k, p3ter: postprodukcja rzeczywiście zabiła sporo szczegółów, ale gdy obraz był ostrzejszy, całość wyglądała po prostu gorzej, bardziej sztucznie. Filip: wtedy nie miałem lepszego aparatu:) kamil.ochel: co kto lubi:) nie rozumiem tylko co masz na myśli oceniając realizm sceny bez post, skoro sceny bez post nie pokazałem... kliment woroszyłow: drzewka w tle to i szop i max:) czyli wycięte drzewa nałożone na plane'y w maxie z dobranym opacity mort: robota rzeczywiście trochę odtwórcza, ale na naukę w sam raz:) Przyznam że do odtworzenia tej pracy przekonała mnie konstrukcja dachu, musiałem ją po prostu zrobić samemu, a niestety żadnych innych referek nie znalazłem... Podpis rzeczywiście tak aby był, myślałem nad odręcznym ale nie mam ani tabletu, ani skanera a aparatem mi się nie chciało bawić. Ramka była taka od początku i chyba się przyzwyczaiłem bo mi nie przeszkadza:) adam_m: masz rację z tym numerem, nie wpadłem na to:) Zamieszczam siatkę:
Pussik Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 Gdyby nie, nieprzezroczyste szyby, wyglądałoby jak fotka z postprodukcją w PS, by wyglądało na stare zdjęcie. :)
mrowek Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Wszystkie szyby są przezroczyste, renderem z siatką się nie sugeruj:)
Faun Napisano 25 Luty 2009 Napisano 25 Luty 2009 Fajne, klimatyczne, chociaż osobiście zjechałbym trochę z tą postprodukcją, oczywiście przy zachowaniu efektu starej fotografii.
Rekomendowane odpowiedzi