mrowek Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Witam, to mój pierwszy post na forum. Postanowiłem przedstawić kilka prac i zobaczyć co o nich powiecie. Na początek scena z tramwajem zrobiona jakieś 2 lata temu, renderowana i poprawiana (tekstury i postprodukcja) w 2008. Wzorowałem się na innej pracy, więc jeśli wyda Wam się znajoma to pewnie dlatego: http://www.3dtotal.com/services/oscommerce/total_textures/v5/upgrade/tutorial03_image04.htm I jeszcze wersja hires: http://img18.imageshack.us/img18/5116/mrowekoldtramfullvj2.jpg Soft: 3ds max, Vray, PS Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLICEK Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 czad! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mis3k Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 postprodukcja wszystko zamazała, ale efekt mi się podoba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Fajna fotka, szkoda tylko ze takim słabym aparatem robiona:). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tob01 Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Mi sie podoba, takie stare zdjęcie... lepsze niż to z 3dtotal Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil.ochel Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 (edited) ajjj ajj scenka bez post moze tak z 6/10 bo slabo z realizmem a ja nie lubie takich na pol to real na pol bajka a post jak dla mnie 2/10 nie znosze tak hardkorowo postarzanych zdjec kliment woroszyłow nie było potrzebne Edited February 10, 2009 by kamil.ochel Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliment woroszyłow Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 kamil.ochel -odbiór zawsze bedzie subiektywny..ale słowo syf było konieczne ?Mnie się podoba. pokaz scenke w wire , drzewa w tle to szop czy max? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mort Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Moim zdaniem postprodukcja dobra, zrobiona ze smakiem a jakby mi ktoś to wydrukował i postarzył pewnie dałbym się nabrać że to fotka moich dziadków. Trochę szkoda że odtwórcza robota, ale wybaczam bo dodałeś coś od siebie chociaż :P Samą scenkę też chętnie zobaczyłbym w wire. Salve Mort [edit] ale patrząc na Hires - podpis niefajny. W ogóle nie pasuje, już lepiej zrobiłbyś coś ręcznie pisanego i postarzonego tak żeby wpasowało się w fotkę. I ramka też trochę boli... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam_m Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Podoba mi się. Ten numer 58 mogłeś też odrobinę zmasakrować ;) bo nie pasuje do klimatu. Siateczkę domu możesz pokazać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowek Posted February 10, 2009 Author Share Posted February 10, 2009 Ciesze się że obrazek się większości podoba, dzięki za komentarze. KLICEK, tab01: dzięki:) mis3k, p3ter: postprodukcja rzeczywiście zabiła sporo szczegółów, ale gdy obraz był ostrzejszy, całość wyglądała po prostu gorzej, bardziej sztucznie. Filip: wtedy nie miałem lepszego aparatu:) kamil.ochel: co kto lubi:) nie rozumiem tylko co masz na myśli oceniając realizm sceny bez post, skoro sceny bez post nie pokazałem... kliment woroszyłow: drzewka w tle to i szop i max:) czyli wycięte drzewa nałożone na plane'y w maxie z dobranym opacity mort: robota rzeczywiście trochę odtwórcza, ale na naukę w sam raz:) Przyznam że do odtworzenia tej pracy przekonała mnie konstrukcja dachu, musiałem ją po prostu zrobić samemu, a niestety żadnych innych referek nie znalazłem... Podpis rzeczywiście tak aby był, myślałem nad odręcznym ale nie mam ani tabletu, ani skanera a aparatem mi się nie chciało bawić. Ramka była taka od początku i chyba się przyzwyczaiłem bo mi nie przeszkadza:) adam_m: masz rację z tym numerem, nie wpadłem na to:) Zamieszczam siatkę: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pussik Posted February 22, 2009 Share Posted February 22, 2009 Gdyby nie, nieprzezroczyste szyby, wyglądałoby jak fotka z postprodukcją w PS, by wyglądało na stare zdjęcie. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowek Posted February 22, 2009 Author Share Posted February 22, 2009 Wszystkie szyby są przezroczyste, renderem z siatką się nie sugeruj:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Faun Posted February 25, 2009 Share Posted February 25, 2009 Fajne, klimatyczne, chociaż osobiście zjechałbym trochę z tą postprodukcją, oczywiście przy zachowaniu efektu starej fotografii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroopson Posted February 26, 2009 Share Posted February 26, 2009 sympatycznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Orion_ Posted March 2, 2009 Share Posted March 2, 2009 ale ekstra, jak fotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts