fotoas Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 czesc nie mam pojecia co przelaczylem..ale Smootch w kazdym Viewporcie jest transparentny Kazdy obiekt jest transparentny, ..a nie od dzis maxa uzywam wiec nie chodzi o properties/See through obiekty maja domyslny material Standard.. no makabra..cos si esamo przelaczylo.. macie jakies pomysly ?? alt+ x nie pomaga..bo to nie o to chodzi Kazdy nowy element w scenie stworzony tez jest transparentny Kiedy zrobie nowa scene to wszystko wraca do normalnosci Merge nic nie daje do nowej sceny zmiana na OpenGL z Maxtreme nic nie daje wszystkie obiekty w properties maja Visability na 1 wylaczona opcja see through nei mam pojecia jak to sie wczoraj stalo..ale mecze sie do dzis i nic przeinstalowanie maxa 6 nic nie dalo to jakies ustawienie w scenie ktore zapisuje sie razem w pliku..ale co ?? macie jakies pomysly ?? bardzo pilne to jest :(... Fotoas
Gotham Napisano 10 Marzec 2004 Napisano 10 Marzec 2004 Człeku nie ?transparętność? (bo naprawdę może coś człeka trafić czytając) a ładnie krótko i poprawnie... Przezroczystość. A co do problemu... Nic nie zmienia dodanie materiału jak rozumiem... Na DXie też... Więc reinstalacja sterowników? Popróbuj pokolei, przykro mi.
fotoas Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 dziwne ze to sie dzieje tylko przy tej jedynej scenie pomysl..co by tu mialy sterowniki do rzeczy ?? to jest problem tylko tej sceny..i to mnie dziwi przeinstaowalem wszystko, maxa, stery i dalej to samo cos w scenie jest, jakis parametr zmienilem i on tkwi w scenie tylko jak to wydobyc, dojsc do tego to juz bladego pomyslu nie mam co prawde wygrzebalem sie z tego ale w sposob zupelnie nielogiczny i chalupniczy bo czas mnie tu nagli.potracilem grupy i pare rzeczy ale nie mialem wyjscia to dopiero zagadka..co ? hehe dziwny jest ten \'max\' :)
SansSerif Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 1. mogl ci sie zwalic plik. 2. zenek mogl ci zwalic plik. czasem maks z zenkiem albo innym wladkiem potrafia zwalic plik :D czasem taki plik nie daje sie ponownie uruchomic i wywala maksa. a moze to gienekFX?
Gotham Napisano 11 Marzec 2004 Napisano 11 Marzec 2004 Stwórz nową scenę i importuj wszystko z tamtej. Najczęściej pomaga....
fotoas Napisano 11 Marzec 2004 Autor Napisano 11 Marzec 2004 importowanie nie pomaga !! merdzowanie tez Gotham.. ta sprawa smierdzi.mowie ci !! ale poradzilem na okolo..ale to inne historia przy piwie mozna by opowiadac :) BTW..Zenek12 faktycznie cos czasem stawia rogi skubany.jeszcze taki mlodociany nieletni.. jak bedzie Zenkiem 20 to zapewne wtedy sie dogadamy :) fotoas
p_e_t_e_r Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Alt-X przy zaznaczonym obiekcie zalacza/wylacza see through czyli przezroczystosc. zapisywane w modelu wiec niezalezne od konfiguracji maxa
Rekomendowane odpowiedzi