Napisano 3 Marzec 200916 l Witam Razem z bratem jakiś czas temu stworzyliśmy nasz pierwszy "większy" projekt. Nie jest to jakaś profesjonalna robota, ale założeniem było zrobić coś w miarę zjadliwego, sprawdzić się przy tym no i zdobyć doświadczenie na kolejne, być może lepsze animacje. Planowaliśmy film zrobić dłuższy, bardziej złożony, jednak trochę przerosły nas problemy czasowe oraz sprzętowe. Problemy (jak widać :] ) były również ze sklejeniem scen tak by tworzyły spójną całość. link: http://www.vimeo.com/3444213
Napisano 3 Marzec 200916 l Ja sie zapytam o sprawy techniczne: Chumrki były afterburnowe? ile się liczyła taka scenka z chmurkami? vray? scanline? ogólnie spoko, tylko takie bardzo przykrótkie względem wstępu ;)
Napisano 3 Marzec 200916 l Bardzo mi sie nie podoba moment, w którym kamera spoglądająca na te wszystkie zdjecia itd na początku, tak nagle się zatrzymuje. Ale jeszcze bardziej nie podoba mi sie font użyty w napisie Byliśmy Lotnikami który się zaraz po tym nagłym zatrzymaniu pokazuje. Te logo i napis też powinny być elementem tego tła, jako jakaś stara pogięta kartka papieru na której jest napis, i np zdjęcie samolotu do którego zaczyna podjeżdżać kamera aby nagle płynnie przejść ze zdjecia do reszty filmu. Mam nadzieje że zbytnio nie pogmatwałem. Nie podoba mi się też muzyka z Medal of Honor (ewentualnie CoD) która sama z siebie jest świetna ale niestety ukazuje się w niemal każdy mamatorskim filmie pseudowojennym, wiec jest zbyt rozpowszechniona. Poza tym spoko. Troszke przypomina lotnicze sceny z Pearl Harbor. Rewelacyjna jest teksturka i shader samolotu.
Napisano 3 Marzec 200916 l Ja jak Marcusz: zatrzymanie kamery i ten font przypomnial mi TV POLONIA, albo TVTrwam ;) Innym kwasem jest to, ze kamera przy samolocie przemieszcza sie bez zmian rotacji. wyglada to tak, jakby trzasl sie jedynie samolot. Poza tym przeslodko ;)
Napisano 3 Marzec 200916 l Są fajne momenty. Muzyki nie słuchałem bo wolę tę co własnie leci na słuchawkach u mnie. Wstążkę od medalu byście poprawili i to co poprzednicy. Hej T
Napisano 3 Marzec 200916 l Renderowane w mentalu, chmurki afterburnem a ile się renderowało to już nie piętam :) Szczerze mówiąć muzyke znaleźliśmy gdzieś na google i z początku nie skojarzyłem że to MoH a potem już jakoś to zostało. Animacja planowo miała być znacznie dłuższa, jednak chcieliśmy zdążyć pokazać ją na festiwalu w naszym technikum i nie wszystko zdążyliśmy skończyć i zlepić do kupy, a potem już brakowało motywacji żeby do tego wracać Z tą TV POLONIĄ to rzeczywiście był pocisk :D Mam jeszcze jedno pytanie, sądzicie czy warto by było z tym wystartować w festiwalu Re-Animacji??
Napisano 3 Marzec 200916 l Imho niezbyt. Twoja animacja, chociaz fajna technicznie, to troche bez tresci, mimo checi.
Napisano 4 Marzec 200916 l To tak ze spraw zasadniczych może zacznijmy - szachownice na górnych powierzchniach płatów - nie spotkałem się z czymś takim. Oznakowanie Brytyjskie również dziwne z obwódką białą. Te szachownice na kedłubie z kolei za duże. Messershmity jakby 100% metalowe, bez żółtych stateczników, można było dodać teksturki. Zresztą spity również zbyt mocno "metalowe". Wydawało mi się czy też Spity wyposażono w 4 działka, co było by nieco dziwne... Te strzelania bardzo efektowne, ale raczej mało realistyczne - nie mówiąc o tym przelocie przez wrak - raczej maszyna by tego nie zniosła. A poza tym bardzo fajne :)
Napisano 4 Marzec 200916 l atak klonów :D gratulacje, swoją drogą czemu nie pokazaliście tego pare miesięcy temu ? pzdr
Napisano 4 Marzec 200916 l A ta muza z intro to nie jest Chopin? Nie żebym się znał, ale obok biega taka jedna dziewczyna co szkoły muzyczne kończyła. I ona twierdzi, ze na 80% Chopin. Albo Czajkowski, ale raczej to pierwsze. Filmik fajny. Szkoda, ze taki krótki, ale jak na pierwsze 'poważne' dzieło to bardzo spójny i dobry. Powodzenia w dalszych projektach.
Napisano 5 Marzec 200916 l Fajna animke popelniliscie. Szkoda tylko ze akcji tam malo kosztem przydlugiego wstepu (no ale rozumiem problemy itp). Bardzo podoba mi sie shaderek spita i ogolnie cala walka wypadal fajnie. Nie podoba mi sie rapujaca kamera na wstepie, chmurki troche takie jak obloki dymu raczej, w sumie nie wiem czy powinno byc slychac dzwiek upadajcych lusek no bo na co one upadaja, no i cala sprawa oznakowania mysliwcow troche kuleje o czym pisal juz Hynol. Ale to taki moje czepialstwo. Ogolnie wielkie gratulacje za ukonczony projekt i zazdrosze ;)
Napisano 5 Marzec 200916 l Hehehe Scotty jak zwykle od razu do konkretów przechodzi ;] Muzyka to jest Chopin, Z tym oznakowaniem, faktycznie jak teraz patrze, popełniłem błędy przy malowaniu teksturki, szkoda że wcześniej tego nie dostrzegłem ;] Może jeszcze wrócimy do tego projektu, na spokojnie to wszystko rozpracujemy i wyciśniemy coś znacznie lepszego.